Zit sta bureau: Gezond werken op kantoor!

Waarschijnlijk ben je op zoek naar een zit sta bureau of ben je hier terechtgekomen via het blog. Voor programmeurs en andere (kantoor)mensen die vaak achter hun bureau zitten, is een zit sta bureau eigenlijk veel beter! Er zitten veel voordelen aan een zit sta bureau. Lees hier waarom het beter is om een zit sta bureau te gebruiken en waar je een zit sta bureau kan kopen. Lees lekker verder!

Zit sta bureau voordelen

Elke programmeur en andere mensen die veel achter hun bureau zitten, weten dat het eigenlijk niet heel goed is. Je kan er lichamelijke klachten van krijgen en toch doen we er weinig aan. Misschien is het tijd om nu actie te ondernemen?

Er zitten veel voordelen aan een zit sta bureau. Het is een veel gezondere manier van achter een bureau werken. Gezond zijn is nodig om goed te kunnen presteren op kantoor. Daarom besteden we op ProgrammeerPlaats ook aandacht aan gezonde manieren van werken die de prestaties bevorderen.

Vermindert rugklachten

Rugpijn is een veelgenoemde klacht bij mensen die veel achter hun bureau zitten. De zithouding op een bureaustoel is vaak niet goed en dit veroorzaakt rugklachten.

Met een zit sta bureau kan je mooi een afwisseling maken tussen zitten en staan. Door op een dag ook enkele uren staand achter je bureau te werken, zorg je dat je rug minder wordt belast.

Rugpijn

Verhoogt energie

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat mensen die (gedeeltelijk) staand werken achter hun bureau over het algemeen meer energie hebben.

De hele dag zitten op een bureaustoel maakt je toch wat suffig. Dit zal je vast zelf ook wel gemerkt hebben. Met een actieve staande houding zal je minder snel indutten en energieker te werk gaan.

Denk er wel om dat je zitten en staan afwisselt, als je merkt dat een hele dag staan vermoeiend voor je is. Te lang staan kan ook vermoeiend zijn en je energielevel weer verlagen. Zoek daar een goede balans in en luister naar je lichaam.

Verhoogt concentratielevel

Een afwisseling maken tussen zitten en staan maakt je energieker en zorgt daarom ook voor een betere concentratie. Je zal het zelf ook wel vaak merken, als je moe bent, is het heel moeilijk om je te concentreren.

De hele dag (half onderuitgezakt) in een bureaustoel zitten is zeker niet goed voor je concentratie. Het lijkt wel relax, maar op de lange termijn gaat je concentratie verminderen. Zorg daarom dat je een goede afwisseling maakt tussen zittend en staand werken.

Werken op laptop concentratie

Verhoogt productiviteit

Dit sluit eigenlijk aan op de verhoogde energie en concentratie. Als je meer energie en concentratie hebt, zal het je productiviteit verhogen. Ook de verminderde lichamelijke pijntjes, zoals rugklachten, zorgen voor een grotere productiviteit.

Als je staat achter je bureau, ben je wat sneller geneigd om naar je collega aan de andere kant van het kantoor te lopen. Zitten maakt je lui en dit kan je zelfs een beetje weerhouden om even op te staan om wat te vragen aan een collega. Dit staat ook weer in verband met de productiviteit.

Vermindert kans op overgewicht

Naast dat te veel zitten voor lichamelijke klachten kan zorgen, vergroot het ook de kans op overgewicht. Je verbrandt simpelweg amper calorieën met zitten.

Door meer te staan aan een zit sta bureau verbrand je al meer calorieën op een dag. Dus als jij je gewicht op peil wil houden of wil afvallen, is een zit sta bureau tijdens kantoorwerk zeker aan te raden!

Dikke man

Vermindert kans op hartkwalen

Verschillende onderzoeken hebben al uitgewezen dat mensen die veel zitten meer kans hebben op hartkwalen. Meer staan zorgt ervoor dat de kans op hartkwalen afneemt.

Steeds meer bedrijven nemen deze onderzoeken serieus en zorgen daarom voor een gezondere kantoorwerkplek. Een zit sta bureau hoort daar absoluut bij! Dat blijkt ook maar weer uit deze voordelen.

Klachten van hele dag zitten

Hierboven, bij de voordelen van een zit sta bureau, heb je al klachten voorbij zien komen van de hele dag zitten. Laten we hier veel voorkomende klachten nog eens op een rijtje zetten:

  • Rugpijn
  • Nekpijn
  • Schouderpijn
  • Last van heupen
  • Vermoeide ogen
  • Spataderen
  • Minder energiek
  • Concentratieverlies
  • Minder productief
Vermoeid en klachten achter computer

Zit sta bureau kopen + extra tips

Door de voordelen van een zit sta bureau en de klachten die je kan oplopen door veel te zitten, is het zeker aan te raden om een zit sta bureau te kopen. Het is vooral goed als je veel achter je bureau werkt en gezondheidsklachten wil voorkomen.

Wist je dat je “gewoon” op Bol.com al een goed zit sta bureau kan kopen? Het mooie is ook dat er helemaal geen verzendkosten zijn! Bij andere webshops zit je vaak nog met dure verzendkosten.

Denk aan je productiviteit en gezondheid en schaf een zit sta bureau aan. Je zal er zeker geen spijt van krijgen en op lange termijn is het veel beter voor je gezondheid.

Wil je nog gezonder werken? Combineer dan een ergonomische bureaustoel met een zit sta bureau.

Het is zeker interessant om ook “De 5 beste houten laptopstandaarden” te bekijken. Laptopstandaarden zorgen voor een ergonomische werkhouding.

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact op.

Plaats een reactie