De beste WordPress boeken voor beginners

Wil je meer over WordPress leren en ben je op zoek naar een goed WordPress boek? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij hebben de beste WordPress boeken in het Nederlands voor jou gevonden. Tot slot geven we nog andere goede tips voor beginners die meer over WordPress willen leren. Lees lekker verder!

Overzicht van goede WordPress boeken voor beginners

Wij van ProgrammeerPlaats hebben gezocht naar de beste WordPress boeken voor beginners en hebben ze hieronder op een rijtje gezet. Alle boeken zijn in het Nederlands.

WordPress Basis

WordPress Basis is een geweldig boek voor beginners die met WordPress aan de slag willen gaan. Er staat alles in wat je nodig hebt om een WordPress website te maken.

Je gaat onder andere het volgende leren:

  • WordPress site installeren en configureren
  • Kennismaking met het Dashboard, de achterkant van een WordPress website
  • Content maken met berichten en pagina’s
  • Menu maken
  • Theme installeren en customizen
  • Extra functionaliteit toevoegen met plugins
  • Optimaliseren voor zoekmachines
  • SSL certificaat integreren
  • Back-up maken en website beveiligen

Hierdoor kan je als beginner echt een goede WordPress website gaan maken. Je gaat snappen hoe WordPress werkt en dan is het makkelijker om later meer de diepte in te duiken.

Veel beginners hebben echt veel aan dit boek gehad.

WordPress Basis

Verkrijgbaar bij

bol.com (€32,99)
Laatst bijgewerkt: 17 januari 2024 - 09:23

WordPress voor dummies

Je kent ze vast wel, de “… voor dummies” boeken. Overal ter wereld zijn deze boeken tegenwoordig wel bekend. Een boek over het grootste en meest bekende contentmanagementsysteem (CMS) WordPress mag logischerwijs niet ontbreken.

WordPress voor dummies is een heel goed boek voor beginners die bekend willen raken met WordPress.

Door de eenvoudige uitleg leer je steeds meer over WordPress. Als leek kan je gelijk aan de slag door dit boek, het is niet voor niets voor “dummies”.

WordPress wordt steeds populairder en je kan er ook goed geld mee verdienen, als je het goed aanpakt. Bijvoorbeeld door advertenties en affiliate marketing toe te passen in je WordPress website.

Laat je kans niet liggen en leer werken met WordPress met dit leerzame boek.

WordPress voor dummies

Verkrijgbaar bij

bol.com (€34,99)
Laatst bijgewerkt: 17 januari 2024 - 09:23

WordPress Theme – Maak een eigen WordPress Theme

De vorige boeken gingen over hoe je een WordPress website en blog maakt, maar hoe gaaf is het om een eigen WordPress theme (Thema) te maken!

In WordPress Theme – Maak een eigen WordPress Theme leer je op een leuke en makkelijke manier hoe je een eigen WordPress theme kan maken. Hierbij heb je wel kennis van HTML en CSS nodig.

Heb je nog geen kennis van HTML en CSS? Lees dan eerst “HTML leren” en “CSS leren”. Als je kennis hebt van HTML en CSS, is het heel gaaf om met dit boek aan de slag te gaan.

Meer dan 40% van de websites op het internet is een WordPress website. Dit betekent dat heel veel mensen gebruik maken van WordPress. Stel dat jij een gaaf WordPress theme maakt. Dan is de kans groot dat veel mensen hier gebruik van gaan maken. Hier valt veel geld mee te verdienen en je krijgt veel waardering.

Met een eigen theme kan je WordPress helemaal naar je eigen hand zetten. Hou je van een uitdaging? Ga dan aan de slag met het boek WordPress Theme – Maak een eigen WordPress Theme.

WordPress Theme – Maak een eigen WordPress Theme

Verkrijgbaar bij

bol.com (€29,99)
Laatst bijgewerkt: 17 januari 2024 - 09:23

Andere tips voor beginners die meer over WordPress willen leren

Met de WordPress boeken hierboven kan je als beginner een WordPress website, blog en/of theme maken. Echter willen we je nog andere tips geven om nog meer over WordPress te leren.

Op Amazon.nl staan goede Engelse WordPress boeken, als je daar ook geïnteresseerd in bent. In het Engels zijn er nog meer boeken over WordPress te vinden.

Hier op ProgrammeerPlaats staat een heel duidelijk artikel, waarin je binnen korte tijd een WordPress website kan maken. Dit artikel zou je kunnen lezen en aan de hand daarvan een WordPress website maken.

Verder staan er ook de volgende artikelen op ProgrammeerPlaats, die goed te volgen zijn voor beginners:

Kijk bij de categorie “WordPress” voor nog meer artikelen over WordPress op ProgrammeerPlaats.

Aan te raden is om wel eerst “WordPress website maken” te lezen en een eigen WordPress website te maken. Dan heb je al een beter beeld over WordPress en ga je de andere artikelen beter begrijpen.

Zoals je misschien al gemerkt hebt, zijn de mogelijkheden met WordPress erg groot, ook voor programmeurs. Laat deze mogelijkheden niet links liggen en ga lekker met WordPress aan de slag. Dit kan door middel van een WordPress boek of de bovenstaande artikelen.

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact op.

Plaats een reactie