Wat is een query?

Vraag jij je af “Wat is een query?” Dan zit je hier goed! Een query is simpel gezegd een opdracht aan een database. Lees verder om nog meer te weten te komen over een query.

Ja, ik wil een dynamische website maken en SQL leren + gratis BladCadeau t.w.v. €50,-!

Query uitleg

Door middel van een query kan je opdrachten aan de database geven en data/informatie ophalen of aanpassen. Een query zorgt ervoor dat de data leesbaar is voor mensen. Zonder queries zou je niet veel aan een database hebben. Een database vol met data is leuk, maar als je er niks mee kan, heb je er ook niks aan. Je kan een query maken met een taal die de database begrijpt. SQL (Structured Query Language) is de standaard taal om queries te maken en met databases te communiceren. Veel bekende database systemen begrijpen SQL queries en daarom is het een standaard geworden.

Met queries kan je onder andere de volgende opdrachten geven aan een database:

  • Data/informatie toevoegen.
  • Data/informatie ophalen.
  • Data/informatie aanpassen.
  • Data/informatie verwijderen

Als je nieuwsgierig bent, kan je in “SQL queries voorbeelden” zien hoe SQL queries eruit zien. Erg leuk is om er ook zelf mee te oefenen.

Database

Zoekmachine query

Een zoekmachine zoals Google werkt ook met queries. Als je iets opzoekt op Google en een zoekwoord intikt, wordt er een query aangemaakt. Deze query geeft een opdracht aan de database van Google en haalt de best mogelijk informatie op, die past bij het zoekwoord die je hebt ingetikt. De informatie krijg je te zien op het scherm. Dan kan je zoeken naar de website die jouw het best voorziet van de informatie die je nodig hebt.

Zelf met queries aan de slag?

Wil je zelf met SQL queries aan de slag? Dan is de cursus “PHP & MySQL Professional” van LOI echt een aanrader! Hier leer je een dynamische website bouwen en je leert onder andere SQL queries maken. Belangrijk is dat je leert hoe SQL queries werken in het geheel van een website en een database. Investeer in jezelf en mis deze kans niet.

Ja, ik wil een dynamische website maken en SQL leren + gratis BladCadeau t.w.v. €50,-!

Plaats een reactie