Wat is het salaris van een software tester?

Ben je nieuwsgierig naar het salaris van een software tester? Dan ben je hier aan het goede adres! Hier hebben we namelijk het gemiddelde salaris berekend van een software tester in Nederland. In grote stukken software zitten vrijwel altijd fouten en ze voldoen vaak nog niet helemaal aan de wensen van de klant. Aan software testers de taak om software zowel functioneel als technisch te testen en fouten te rapporteren. Op die manier kunnen software developers de fouten eruit halen. De vraag naar software testers wordt steeds groter. Aan het eind van dit artikel geven we tips over hoe jij een software tester kan worden. Lees lekker verder!

Hoe berekenen wij het gemiddelde salaris van een software tester?

Bij verschillende (vacature)websites hebben ze al onderzoek gedaan naar de salarissen van software testers in Nederland. Deze onderzoeken hebben wij gebruikt om een gemiddeld salaris te berekenen van een software tester in Nederland.

Onderzoeken van de volgende websites hebben we gebruikt:

Geld stapels

Het gemiddelde salaris van een software tester in Nederland

We vallen gelijk met de deur in huis. Het gemiddelde bruto maandsalaris van een software tester in Nederland is op het moment van schrijven €3297,- volgens onze berekeningen.

Dit gemiddelde is van alle Junior, Medior en Senior software testers bij elkaar. De bruto maandsalarissen voor de verschillende software testers staan hieronder:

Software testerSalaris
Junior software testerTussen de €2000,- en €2500,-
Medior software testerTussen de €2500,- en €3500,-
Senior software testerTot €4500,-

Per bedrijf kunnen de salarissen natuurlijk uiteenlopen, maar dit zijn ongeveer de gemiddeldes. Als je zelf een software tester wil worden, dan moet je zorgen dat je het eerst tot Junior software tester schopt en daarna kan je opklimmen tot Senior software tester.

Word zelf een software tester

Je hebt gezien dat je als software tester een mooi salaris kan verdienen. Dit moet echter niet je grootste drijfveer zijn om een software tester te willen worden.

Vaak zie je in de praktijk dat sommige software developers na verloop van tijd een software tester worden. Ze hebben al ervaring met programmeren opgedaan en het beroep als software tester trekt ze aan.

Als je nog geen programmeerkennis hebt, is het verstandig om wel eerst te leren programmeren.

Leer eerst programmeren

Met het e-book “Snelcursus Leren Programmeren” kan je heel laagdrempelig de basis van het programmeren leren. Met basiskennis van programmeren op zak kan je gerichter toewerken naar het worden van een software tester.

Als software tester is het belangrijk dat je code kan lezen en begrijpen, dus je hebt minstens basiskennis van programmeren nodig. Ook zal je kennis moeten hebben van verschillende programmeertalen.

Als je basiskennis hebt en zelf ook meer programmeerervaring hebt opgedaan, kan je met boeken en/of cursussen gerichte vaardigheden aanleren die een software tester moet hebben.

Laagdrempelig beginnen met boeken

Boeken zijn een laagdrempelige manier om meer te leren over software testen. Ook is het een goedkope optie. Bij een cursus ben je veel meer geld kwijt.

Misschien kom je er later achter dat software testen toch niet helemaal bij jou past? Dan heb je in ieder geval niet veel geld verspild met de aankoop van boeken.

Op Amazon.nl staan hele goede boeken over software testen voor beginners. “The Self-Taught Software Tester” is een echte aanrader voor beginners!

Cursussen volgen en een certificaat halen

Heb je al boeken gelezen of wil je er gelijk serieuzer werk van maken om een software tester te worden? Dan is het verstandig om eens te gaan kijken naar cursussen.

Er zijn niet echt opleidingen die zich specifiek richten op software testen, dus is het verstandig om een cursus te volgen. Bij ICT Trainingen staan hele goede cursussen en je kan ook worden opgeleid tot gecertificeerd tester.

Als gecertificeerd tester lig je beter in de markt en maak je meer kans op een baan. Het bewijst dat je goed bent in software testen.

Lijkt het beroep software tester je interessant? Ga dan lekker aan de slag! Het mooie is dat je als software tester ook nog eens een goed salaris kan verdienen.

Bedrijven staan te springen om goede software testers en de vraag wordt steeds groter. Als je een software tester wordt, dan heb je goede baankansen.

Tot slot zijn de volgende artikelen wellicht interessant voor je:

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact op.

Plaats een reactie