Slechte websites: 5 websites die pijn doen aan je ogen!

In dit artikel gaan we kijken naar 5 slechte websites die het aangluren niet waard zijn. Daarbij kijken we vooral naar het design en de gebruiksvriendelijkheid van de websites. Bekijk de websites op eigen risico! Voor oogklachten zijn wij niet aansprakelijk. Tot slot lees je hoe je zelf eenvoudig wel een mooie website kan maken. Pak een kopje koffie en lees lekker verder!

We gaan kijken naar 5 slechte websites buiten Nederland en België. Het is namelijk niet de bedoeling om onze “collega’s” de put in te praten 😉. Leer ervan en maak zelf wel een mooie website.

1. Arngren.net

Deze website doet letterlijk pijn aan je ogen. Er zit totaal geen structuur in de website, de navigatie is waardeloos en alle kleuren van de regenboog worden gebruikt.

Na een paar seconden weet je al niet meer waar je het zoeken moet. Het lijkt wel of alle spullen en gadgets (die te koop zijn) op 1 pagina zijn gezet.

De vraag is niet of deze website responsive is, maar hoe niet-responsive de website is. Je kan zelfs horizontaal scrollen door de website. Eigenlijk is het alleen geschikt voor hele brede beeldschermen.

Onderaan de website staat heel het jaar door nog een nutteloze kerstanimatie, ook midden in de zomer.

Dit is een prachtig voorbeeld van hoe je geen website moet maken!

Arngren

2. Jamilin.com

Update 9-2-2022: De website is aangepast, maar is er niet beter op geworden

Deze website lijkt op één van de eerste websites die ooit gemaakt is en sindsdien nooit meer verder is ontwikkeld. Het trieste nieuws is dat er daadwerkelijk nog mensen mee bezig zijn en er vrij recent in 2020 een update heeft plaatsgevonden.

De website gaat onder andere over allemaal zweverige Feng Shui praktijken en hoe je jong blijft. Het menu heeft alle kleuren van de regenboog en veel afbeeldingen zijn heel druk.

Verder ziet het eruit als een spamsite door de vele anti-aging reclames met lachende vrouwen op leeftijd, die toevallig allemaal een strak gezichtje hebben.

Zullen er mensen zijn die overgehaald worden op deze website om lessen van Jami Lin te volgen?

Jamilin

3. Spacejam.com

Update 28-9-2023: De website lijkt helemaal niet meer te werken

Op zich is Space Jam leuk bedacht. De website gaat over de gelijknamige animatiefilm Space Jam. Maar als je last hebt van epileptische aanvallen, zou ik niet de website gaan bekijken.

Trouwens, ook zonder epileptische aanvallen is het geen aanrader om de website te bekijken. De gekste kleuren worden met elkaar gecombineerd en soms is de tekst amper te lezen. Space Jam past perfect in het rijtje van slechte websites.

Toch is de website nog enigszins responsive:

Space Jam responsive

4. 007museum.com

Voor de James Bond liefhebbers klinkt het leuk, een 007 museum, maar de website 007 museum is geen feest om naartoe te gaan. Je kan het beste even boodschappen gaan doen, want het duurt even voor de website helemaal geladen is.

Het is beter als de website helemaal vastloopt tijdens het laden, want wat je te zien krijgt slaat helemaal nergens op. Alle teksten en afbeeldingen staan schots en scheef door elkaar. Er is geen touw aan vast te knopen.

De lettergrootte en afbeeldingen zijn irritant groot. Ook is er geen duidelijk menu om doorheen te navigeren. Als je iets wil zoeken op de website, vind je het misschien met CTRL+F, dat is je enige hoop.

007 museum

5. Theworldsworstwebsiteever.com

Update 28-9-2023: De website bestaat niet meer

Gelukkig is “The world’s worst website ever!” doelbewust heel erg slecht gemaakt. De web developer heeft zijn best gedaan om zoveel mogelijk slechte eigenschappen van een website erin te stoppen.

Veel mensen maken de fout om van hun website een soort kermisattractie te maken. Dit is juist wat heel veel bezoekers irritant vinden! Mensen willen een duidelijke en overzichtelijke website, zonder allemaal toeters en bellen eraan.

Deze website spot daar een beetje mee door er juist wel een soort kermisattractie van te maken. Bekijk de website goed en leer hoe het niet moet.

The world's worst website ever

Maak zelf wel een mooie website!

Je hebt nu 5 slechte websites gezien en weet hoe het niet moet. Gelukkig kan je ook heel simpel wel een mooie website maken. Met WordPress maak je binnen korte tijd al een mooie en strakke website!

Je hoeft je met WordPress geen zorgen te maken over het design en de gebruiksvriendelijkheid. Er zijn genoeg WordPress thema’s die daar automatisch al voor zorgen. GeneratePress is één van de beste WordPress thema’s. ProgrammeerPlaats maakt ook gebruik van GeneratePress. Lees in “GeneratePress review en ervaringen” meer over het thema.

Zonder te programmeren kan je al aan de slag gaan. Ook voor de programmeurs zijn er genoeg mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld JavaScript en PHP code schrijven voor je WordPress website.

Altijd al een website willen maken? Pak je kans en maak een prachtige WordPress website!

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact op.

4 gedachten over “Slechte websites: 5 websites die pijn doen aan je ogen!”

 1. Wikipedia is de meest slechte website ooit, het staat vol met onwaarheden die als waarheid worden gepresenteerd en als je aanpassingen doet worden deze in 90% van de gevallen meteen ingedaan gemaakt zodat de onwaarheden ook blijven staan.

  Buiten dat het er ook nog eens slecht uit ziet in opmaak doet deze website dus niet waarvoor het is gemaakt en dat maakt dat het de slechtste website ooit is.

  Beantwoorden
  • Hoi Lars,

   Als het waar is wat je zegt, klinkt dat niet best inderdaad. Veel mensen zien Wikipedia wel als de waarheid en dat zou dan misleidend zijn.

   Gr. Bas

   Beantwoorden

Plaats een reactie