Wat is het salaris van een Scrum Master?

Benieuwd naar het salaris van een Scrum Master? Hier ga je achter het gemiddelde salaris komen van een Scrum Master in Nederland! Scrum is een flexibele manier van werken, waarbij stap voor stap (in korte sprints) werkende producten worden opgeleverd. Als Scrum Master leid je vooral het scrumteam in goede banen en zorg je dat de scrumregels worden nageleefd. Bij veel softwareprojecten wordt er gebruik gemaakt van Scrum. Ook geven we tot slot nog tips om zelf een Scrum Master te worden. Lees lekker verder!

Hoe berekenen wij het gemiddelde salaris van een Scrum Master?

Verschillende (vacature)websites hebben onderzoek gedaan naar salarissen van Scrum Masters in Nederland. Dankzij deze onderzoeken hebben wij een gemiddeld salaris kunnen berekenen voor Scrum Masters in Nederland.

Van de volgende websites hebben we de onderzoeken gebruikt:

Dollartekens uitbollende ogen

Het gemiddelde salaris van een Scrum Master in Nederland

We gaan er verder niet omheen draaien. Het gemiddelde bruto maandsalaris van een Scrum Master in Nederland is op het moment van schrijven €4271,- volgens onze berekeningen.

Dit is een gemiddelde van alle Junior, Medior en Senior Scrum Masters bij elkaar. Voor de verschillende Scrum Masters staat hieronder wat ongeveer de bruto maandsalarissen zijn:

Scrum MasterSalaris
Junior Scrum MasterTussen de €2500,- en €3500,-
Medior Scrum MasterTussen de €3000,- en €4000,-
Senior Scrum MasterTot €5000,-

De salarissen kunnen per bedrijf natuurlijk uiteenlopen, maar dit zijn de gemiddeldes. Wil je een Scrum Master worden? Dan is het belangrijk om de juiste vaardigheden aan te leren om te beginnen als Junior Scrum Master. Uiteindelijk kan je opklimmen tot Senior Scrum Master.

Word zelf een Scrum Master

Je hebt kunnen lezen dat het salaris van een Scrum Master over het algemeen uitstekend is. Echter moet het salaris niet je grootste motivatie zijn om een Scrum Master te worden.

Het beroep moet je echt leuk lijken, anders ga je het niet lang volhouden. Lijkt het beroep Scrum Master je echt leuk? Dan is het een goede keus om een Scrum Master te worden.

De baankansen zijn erg groot. Er worden elk jaar steeds meer grote (software)projecten uit de grond gestampt waar Scrum Masters voor nodig zijn om het in goede banen te leiden.

Er is zelfs een tekort en bedrijven staan te springen om goede Scrum Masters. Kan jij als goede Scrum Master dit tekort gaan opvullen?

Meer inlezen over Scrum

Je wordt natuurlijk niet vanzelf een goede Scrum Master. Als je nog niet veel over Scrum zelf weet, dan is het verstandig om daar eerst goede boeken over te lezen.

In “De beste Scrum boeken voor beginners en professionals” staat er gegarandeerd een goed Scrum boek voor jou bij. Maak hier gebruik van en leer via boeken eerst meer over Scrum.

Leren wat goede Scrum Masters doen

Net zoals dat voetballers vaak een voorbeeld hebben en willen leren hoe hij traint en wedstrijden speelt, is het ook erg leerzaam om te leren wat goede Scrum Masters doen.

Het boek “Scrum Mastery” is het beste boek om daar achter te komen. In “Scrum Mastery” leer je onder andere:

  • De vaardigheden en kenmerken van goede Scrum Masters
  • Hoe je betrokkenheid van het team kan genereren, behouden en vergroten
  • Hoe je de effectiviteit van Scrum-bijeenkomsten kan vergroten
  • Hoe je een creatiever en meer samenwerkend team kan creëren
  • Hoe je de prestaties van het team kan verbeteren
  • Hoe je weet of je een succesvolle Scrum Master bent

Voor elke (toekomstige) Scrum Master is “Scrum Mastery” een must-have!

Cursussen/trainingen volgen en officieel Scrum certificaat halen

Werkgevers vragen steeds meer naar Scrum certificeringen bij een sollicitatie voor Scrum Master. Een Scrum certificering geeft aan dat je over voldoende kennis bezit als Scrum Master en werkgevers hechten hier veel waarde aan.

Via cursussen/trainingen is het mogelijk om een officieel Scrum certificaat te halen. In “Hoe word ik een Scrum Master?” lees je daar meer over.

Tegenwoordig maak je een hele goede keus om een Scrum Master te worden. Het beroep is leuk en uitdagend. De baankansen zijn erg groot. En zeker niet onbelangrijk is dat je over het algemeen als Scrum Master een uitstekend salaris hebt.

Lijkt het je erg leuk om een Scrum Master te worden? Wacht niet langer en ga lekker aan de slag!

Tot slot nog andere artikelen die wellicht interessant voor je zijn:

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact op.

Plaats een reactie