De beste Raspberry Pi boeken voor beginners (Nederlands)

Hieronder ga je de beste (Nederlandse) Raspberry Pi boeken vinden voor beginners. Onder andere de echte aanraders en vrij bekende boeken Raspberry Pi voor dummies en Raspberry Pi project handboek zal je tegenkomen. Via de linkjes zijn de boeken eenvoudig bij Bol.com te bestellen. Tot slot vertellen we waar nog meer goede Raspberry Pi boeken te vinden zijn, ook voor kinderen en meer gevorderden. Lees lekker verder!

Overzicht van de beste (Nederlandse) Raspberry Pi boeken voor beginners

In dit overzicht vind je de beste Raspberry Pi boeken voor beginners terug, geschreven in het Nederlands. Ben je een beginner en wil je met de Raspberry Pi aan de slag? Dan zijn deze boeken ideaal om meer over de Raspberry Pi te leren en gelijk aan de slag te gaan!

Raspberry Pi voor dummies

De “… voor dummies” boeken ken je vast wel. Tegenwoordig is er over elk onderwerp wel een “… voor dummies” boek te vinden. Raspberry Pi voor dummies mag daarom uiteraard niet ontbreken!

Eerst ga je rustig kennismaken met de Raspberry Pi, het besturingssysteem downloaden en de Raspberry Pi aansluiten. Je begint echt vanaf 0 en gaat steeds meer leren.

Onder andere de volgende onderdelen komen ook aan bod:

 • Aan de slag met Linux
 • Foto’s met GIMP bewerken
 • Audio en video
 • Met Scratch een game programmeren
 • Met Python een game maken
 • Muziek maken
 • Schakelingen en solderen
 • Inspirerende projecten

Vele beginners hebben door dit boek al leren werken met de Raspberry Pi. Op Bol.com in het inkijkexemplaar zie je welke onderdelen er nog meer aan bod komen.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€34,99)
Laatst bijgewerkt: 15 maart 2023 - 12:57

Raspberry Pi en het Internet of Things

Wil je leren werken met een Raspberry Pi en ben je ook geïnteresseerd in het Internet of Things? Dan is Raspberry Pi en het Internet of Things het ideale boek voor jou!

Je begint rustig met een introductie over de Raspberry Pi en het Internet of Things. Daarna ga je meer de diepte in. Vooral belangrijk is dat je leert hoe systemen met elkaar communiceren, via Bluetooth, WiFi en het internet.

Door een goede communicatie tussen systemen op te zetten, kan je onder andere gegevens uitwisselen, actuatoren bedienen op afstand en gegevens verzamelen van sensoren.

Veel beginners raden het boek aan, omdat ze er zelf ook veel van geleerd hebben. Op Bol.com zie je in het inkijkexemplaar wat je allemaal precies gaat leren.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€40,50)
Laatst bijgewerkt: 15 maart 2023 - 12:57

Raspberry Pi project handboek

De titel van het boek, Raspberry Pi project handboek, zegt eigenlijk al genoeg. In het boek staan 20 makkelijke projecten, waardoor je de leukste gadgets kan maken.

Zowel voor kinderen als volwassenen zijn de projecten geschikt. Eerst krijg je een spoedcursus over de Raspberry Pi en daarna ga je lekker aan de slag.

Voor beginners zijn de projecten makkelijk te volgen door duidelijke instructies, kleurenfoto’s, circuitdiagrammen en complete codes. Dit zijn enkele voorbeelden van projecten in het boek:

 • Een LED laten knipperen
 • Mini-weervoorspeller
 • Inbraakalarm met meldingen via e-mail
 • Gas- en rookmelder
 • Bewakingscamera voor thuis
 • Via WiFi op afstand bedienbare robot
Bekijk op Bol.com welke projecten er nog meer in het boek staan.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€15,00)
Laatst bijgewerkt: 15 maart 2023 - 12:57

Meer Raspberry Pi boeken (Ook voor kinderen en meer gevorderden)

Hierboven heb je de beste (Nederlandse) Raspberry Pi boeken voor beginners gezien. Vooral Raspberry Pi voor dummies en Raspberry Pi project handboek zijn vrij bekende boeken.

Wil je nog toch verder kijken naar meer Raspberry Pi boeken? Op Bol.com staan er nog meer. Ook staan er op Bol.com goede Raspberry Pi boeken voor kinderen (Bijvoorbeeld Raspberry Pi voor kids voor dummies) en voor meer gevorderden (Bijvoorbeeld Raspberry Pi Cookbook).

De volgende artikelen zijn wellicht ook interessant voor je om te lezen:

Weet je zelf nog een goed Raspberry Pi boek voor beginners? Dan horen we dat graag en wie weet zetten we het boek ook in het bovenstaande rijtje!

Hopelijk ga je lekker aan de slag met een Raspberry Pi en we horen graag wat voor gave projecten je hebt gemaakt.

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact op.

2 gedachten over “De beste Raspberry Pi boeken voor beginners (Nederlands)”

 1. Dank aan “programmeerplaats” voor de interessante tip voor de RaspberryPi-boeken.
  Direct al wat eBooks besteld.

  Groetjes uit België,

  Eddy

  Beantwoorden

Plaats een reactie