Python tutorials: Hier vind je het beste platform + Hello world! voorbeeld!

Als je op zoek bent naar Python tutorials, ben je hier aan het juiste adres! Eerst gaan we eens kijken naar een eenvoudig “Hello world!” voorbeeld in Python code. Als je met Python kan programmeren zijn er veel mogelijkheden voor je, deze gaan we bespreken. Tot slot kijken we naar goede Python tutorials voor beginnende en meer ervaren programmeurs. Pak een kopje koffie en lees lekker verder.

Ja, ik wil een uitgebreide review lezen over Pluralsight en gratis Python tutorials volgen!

Hello world!

Laten we eerst eens gaan kijken naar een eenvoudig “Hello world!” voorbeeld in Python. Meestal is dit de eerste kennismaking met een programmeertaal.

variable = "Hello world!";

print(variable);

We hebben hier een variable aangemaakt, met ook als naam variable. De variable heeft "Hello world!" als waarde. De variable zetten we in de print() function. Als we dit programmaatje zouden uitvoeren, komt er “Hello world!” in de console te staan.

Het is leuk om het zelf eens uit te proberen op JDoodle.

Zoals je al kan zien in dit kleine voorbeeldje, is Python een makkelijk leesbare programmeertaal. Het lijkt zelfs een beetje op de gewone Engelse taal.

In “Hello World! in Python: Maak simpel je eerste Python programma!” leer je om het “Hello world!” voorbeeld uit te voeren met een Python programma, gemaakt in de ontwikkelomgeving PyCharm. Dat is ook interessant om eens te lezen.

Tot zover deze mini Python tutorial. Lees verder om achter de mogelijkheden te komen en goede uitgebreide Python tutorials, die geschikt zijn voor jou.

De mogelijkheden met Python

Python is momenteel de meest populaire programmeertaal wereldwijd. Dat komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Het komt onder andere omdat Python goed is aan te leren en de mogelijkheden heel groot zijn.

In het “Python leren” artikel op ProgrammeerPlaats staan ook wat mogelijkheden benoemd. Hier gaan we ook de mogelijkheden nog eens op een rijte zetten, zodat je daar een goed beeld bij hebt:

Python Big Data

Zoals je kan zien zijn de mogelijkheden erg groot! We hebben zelfs niet alles benoemd.

Wil jij één van deze kanten opgaan? Dan is het erg gaaf om daarvoor Python tutorials te gaan volgen.

Python tutorials voor beginnende programmeurs

Python is een erg goede taal om te leren voor beginnende programmeurs. De taal is makkelijk te lezen en te begrijpen. Ook zijn er minder regels code nodig dan in andere programmeertalen voor dezelfde functie.

Als je nog geen ervaring met programmeren hebt, is het interessant om eerst het e-book “Snelcursus Leren Programmeren” te lezen. Hierin leer je de basisonderdelen van het programmeren in Java, Python en PHP. Als je deze basisonderdelen begrijpt, kan je ze toepassen in veel programmeertalen.

Ja, ik wil een uitgebreide review lezen over Pluralsight en gratis Python tutorials volgen!

Ook leer je in het e-book andere dingen waar een programmeur mee te maken kan krijgen, zoals databases en versiebeheer. Dus voor degene die nog geen programmeerervaring hebben, is dit e-book zeker aan te raden.

Voor de beginnende programmeurs die wel al een beetje programmeerervaring hebben, staan er op Pluralsight hele goede Python tutorials. Je kan dit geweldige platform zelfs 10 dagen helemaal gratis uitproberen.

Lees in “Pluralsight review en ervaringen” een uitgebreide review over het platform.

Er zijn op dit platform veel cursussen die speciaal gericht zijn op beginners. Enkele voorbeelden van Python tutorials voor beginners op dit platform:

  • Python: The Big Picture
  • Python: Getting Started
  • Python Fundamentals
  • Python: Variables, Data Types and Conditionals
  • Understanding Machine Learning with Python

Dit zijn enkele voorbeelden, maar er zijn nog meer Python tutorials voor beginners op Pluralsight! Neem eens een kijkje en kijk of er wat tussen zit voor jou.

Pluralsight logo

Python tutorials voor meer ervaren programmeurs

Ook al ben je een ervaren programmeur, je kan natuurlijk ook Python echt vanaf 0 leren en de aanbevolen Python tutorials uit het vorige hoofdstuk gaan volgen. Dit kan handig zijn als je nog helemaal geen ervaring met Python hebt.

Hier gaan we echter kijken voor wat meer uitdaging. Pluralsight heeft ook heel veel goede Python tutorials voor de meer ervaren programmeurs.

Voor de meer ervaren programmeurs kan het interessant zijn om tutorials te volgen aan de hand van één van de vele mogelijkheden die Python heeft en eerder in het artikel al benoemd zijn.

Voorbeelden van interessante Python tutorials op Pluralsight voor de meer ervaren programmeurs zijn:

  • Game Programming with Python and Pygame
  • Introduction to Data Visualization with Python
  • Raspberry Pi for Developers
  • Mining Data from Images
  • Serverless Machine Learning with Tensorflow on Google Cloud Platform

Dit zijn enkele gave voorbeelden, maar er zijn nog veel meer Python tutorials te vinden voor meer ervaren programmeurs op het platform. Neem eens een kijkje op Pluralsight en kijk of er wat interessants voor je tussen zit.

Lees “Pluralsight review en ervaringen” voor een uitgebreide review over het platform en lees onder andere of het platform wel betrouwbaar is. Tipje van de sluier, het is echt een goed en betrouwbaar platform.

Zowel voor ervaren als beginnende programmeurs is het verstandig om Python te gaan leren. Python is momenteel al de populairste programmeertaal en de populariteit en mogelijkheden blijven alleen maar toenemen.

Door Python tutorials te volgen kan je de taal echt goed onder de knie krijgen en hele gave dingen gaan maken.

Voor vragen kan je hieronder een reactie achterlaten.

Ja, ik wil een uitgebreide review lezen over Pluralsight en gratis Python tutorials volgen!

Plaats een reactie