Wat is het salaris van een Python developer/programmeur?

In dit artikel zie je wat het gemiddelde salaris is van een Python developer/programmeur in Nederland. We kunnen je alvast vertellen dat een Python developer over het algemeen goed verdient! Wil jij ook een Python developer worden? Dan hebben wij aan het einde van het artikel nog goede tips voor je. Lees lekker verder!

Hoe berekenen wij het gemiddelde salaris van een Python developer/programmeur?

Op verschillende (vacature)websites hebben ze onderzoek gedaan naar salarissen van Python developers/programmeurs in Nederland. Wij hebben deze onderzoeksresultaten gebruikt om een gemiddeld maandsalaris uit te rekenen voor een Python developer in Nederland.

De onderzoeksresultaten van de volgende websites zijn gebruikt:

Octo douche geld

Het gemiddelde salaris van een Python developer/programmeur in Nederland

Laten we gelijk maar met de deur in huis vallen. Het gemiddelde bruto maandsalaris van een Python developer/programmeur in Nederland is op het moment van schrijven €4286,- volgens onze berekeningen.

Dit is het gemiddelde salaris van alle Python developers bij elkaar, dus van Junior, Medior en Senior Python developers. Hier zie je wat de verschillende Python developers ongeveer verdienen in Nederland bruto per maand:

Python developerSalaris
Junior Python developerTussen de €2000,- en €3000,-
Medior Python developerTussen de €3000,- en €4500,-
Senior Python developerTot €5500,-

De salarissen kunnen natuurlijk erg verschillen per bedrijf, maar dit zijn ongeveer de gemiddeldes. Als je een Python developer wil worden, is het belangrijk om eerst op te klimmen tot Junior Python Developer en uiteindelijk te groeien naar een Senior Python developer.

Word zelf een Python developer/programmeur

Je hebt gezien dat je behoorlijk kan verdienen als Python developer/programmeur. Het salaris van een Python developer/programmeur is over het algemeen uitstekend.

Echter is dit niet het belangrijkste. Je moet programmeren in Python wel leuk vinden, anders ga je het niet lang volhouden. In “Python leren” lees je meer over Python, de mogelijkheden en leermethodes.

Met een goedkope cursus kan je kennismaken met Python en opklimmen tot Junior Python developer. “Python cursus: Hier vind je de beste goedkope opties!” is interessant om eens door te nemen. Waarom zou je een dure cursus aanschaffen als er ook goede goedkope opties zijn?

Misschien past Python wel helemaal niet bij je en dan heb je al je geld voor niks uitgegeven. Als je echt verder wil gaan in Python, kan je eventueel duurdere cursussen gaan kopen.

Wil je een Junior Python developer worden? Dan is het handig om ook eigen projecten te gaan maken, zodat je die kan laten zien aan een bedrijf. Voorbeelden van projecten zijn een mini Python game, een Twitter bot en een password generator.

Denk klein en breid je projecten steeds verder uit. Projecten zijn erg goed om te doen, omdat bedrijven willen zien wat jij kan. Als je jouw Python skills met projecten kan laten zien, heb je meer kans om aangenomen te worden.

Ook zou je naar jouw droomvacature kunnen kijken en ontdekken welke technieken er gevraagd worden. In je project(en) kan je deze technieken toepassen en steeds verder verbeteren.

Python logo

Begin simpel met Python op ProgrammeerPlaats

Er staan een aantal hele interessante artikelen op ProgrammeerPlaats voor absolute beginners:

Doe er je voordeel mee en begin simpel op ProgrammeerPlaats! Dit zijn je eerste stappen in de Python wereld.

Tot slot nog andere artikelen die wellicht ook interessant voor je zijn:

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact op.

Plaats een reactie