Python cursus: Hier vind je de beste goedkope opties!

Wil jij een Python cursus volgen of ben je nieuwsgierig naar de opties? Dan zit je hier helemaal goed! Wij hebben de beste goedkope opties op een rijtje gezet. Zowel voor beginners als gevorderden. Een cursus is ideaal voor beginners om de programmeertaal te leren. Gevorderden kunnen onder andere goedkoop met online Python videocursussen hun Python skills uitbreiden. Op ProgrammeerPlaats zelf staan ook een aantal Python cursussen (Nederlands) voor beginners. Lees verder om de goedkope opties te ontdekken!

Waarom zou je een Python cursus volgen?

Tja, waarom zou je dat eigenlijk doen? Er zijn toch ook veel andere programmeertalen? Een feit is wel dat Python op het moment van schrijven de meest populaire programmeertaal is wereldwijd, veel mogelijkheden heeft en niet moeilijk is om te leren voor beginners.

Python lijkt erg op de Engelse taal. Dus als je Engels begrijpt, dan zal je Python onder de knie kunnen krijgen. Steeds meer (grote) bedrijven gaan ook gebruik maken van Python en de vraag naar Python developers blijft maar groeien.

In het artikel “Python leren” lees je meer over de programmeertaal. Python is eigenlijk de meest ideale programmeertaal voor beginners om mee te beginnen. Het ligt er ook aan welke kant je op wil.

En waarom leer je Python niet gewoon op internet en zou je in plaats daarvan een (online) Python cursus volgen? Op internet is er inderdaad een hoop informatie te vinden over Python, zowel voor beginners als gevorderden.

Maar vaak is de gratis informatie op internet niet voldoende, onsamenhangend en/of moeilijk uitgelegd. Bij ProgrammeerPlaats houden we niet van moeilijke uitleg en bij de cursussen die we aanbevelen is de uitleg zeer duidelijk, ook voor de absolute beginners.

Uiteraard zijn onze eigen Python cursussen ook duidelijk uitgelegd. Het voordeel is ook dat er hier cursussen in het Nederlands voorbijkomen. Dit is misschien wat makkelijker voor je.

Investeer in jezelf

De opties die wij geven zijn goedkoop. Met een Python cursus investeer je echt in jezelf en je toekomst. Waarom zou je niet een goedkope cursus aanschaffen en wel maandelijks betalen voor je Netflix abonnement?

Veel mensen geven makkelijk geld uit aan entertainment, maar te weinig aan cursussen waar ze echt iets aan hebben en zichzelf mee ontwikkelen. Hopelijk behoor jij niet tot deze groep en wil je wel jezelf ontwikkelen.

Duim omhoog achter computer

De beste goedkope Python cursus opties

Hieronder staan de beste opties voor je op een rijtje, zowel voor beginners als gevorderden. Ook staan er cursussen in het Nederlands bij.

Python cursus voor beginners in boeken

Boeken zijn echt heel goed voor beginners om Python te leren. Het staat duidelijk uitgelegd en je kan op eigen tempo aan de slag gaan met Python.

Het artikel over de beste Python boeken voor beginners is erg interessant om door te nemen als je een beginner bent. Hier vind je gegarandeerd een goed boek.

Hier komt een mooie tip aan. Python Crash Course is het beste, meest geliefde en meest verkochte Python boek ter wereld. Crash course programmeren in Python is de Nederlandse versie van het boek. Op ProgrammeerPlaats staat zelfs een uitgebreide Python Crash Course review.

Python Crash Course (3rd Edition)

Verkrijgbaar bij

bol.com (€36,19)
Laatst bijgewerkt: 17 januari 2024 - 09:22

Python online videocursussen voor beginners en gevorderden

Voor beginners en gevorderden zijn online videocursussen erg leerzaam. Beginners kunnen op een leuke en educatieve manier bekend raken met Python en een stevige basiskennis ontwikkelen. Gevorderden kunnen hun kennis verder uitbreiden.

Pluralsight

Pluralsight is een heel goed platform met uitstekende online Python videocursussen. In “Pluralsight review en ervaringen” lees je meer over het platform.

Als je op “Python” zoekt op Pluralsight, dan zie je vele goede videocursussen voor beginners en gevorderden.

Neem vooral zelf een kijkje op Pluralsight en ontdek welke online videocursus over Python het beste voldoet aan jouw leereisen en interesses.

Pluralsight logo

Coursera

Coursera is een ander goed platform met hele goede Python videocursussen. Er zijn goede Python courses en Specializations te vinden op Coursera.

Onder andere de Specialization “Python for Everybody” is echt een aanrader! In “Coursera review” lees je meer over dit online leerplatform.

Python en Machine Learning

Ben je (al) bekend met Machine Learning? Zo niet, dan is “Wat is Machine Learning?” leuk om eens door te lezen. Python is de beste programmeertaal voor Machine Learning en daarom is het gaaf om daar een cursus over te volgen.

Zelfs beginners kunnen al aan de slag met Machine Learning en Python.

Als je kennis hebt over Machine Learning en Python, zou je bijvoorbeeld een data scientist kunnen worden. Dit wordt ook wel het meest sexy beroep van de 21e eeuw genoemd.

Bij de bovengenoemde platformen staan goede online videocursussen voor beginners en gevorderden over Machine Learning met Python.

Robot Machine Learning

Python en robots

Het is erg gaaf om met robots aan de slag te gaan en op die manier meer over Python te leren. Daarom willen we je dit niet onthouden in dit artikel.

Onder andere met LEGO Mindstorms EV3 en mBot kan je programmeren in Python. Op YouTube staan video’s die je daarmee verder op weg kunnen helpen. Op internet is er veel informatie over te vinden.

Hiervoor zou je ook een cursus kunnen volgen, maar met robots is het leuk en interessant om zelf op onderzoek uit te gaan en met de informatie op het internet is dat mogelijk. Voor beginners is het wel aan te raden om bijvoorbeeld een boek aan te schaffen, zodat je Python beter gaat begrijpen.

LEGO Mindstorms EV3 robot staand

Python cursussen (Nederlands) op ProgrammeerPlaats

Hierboven heb je de beste goedkope (online) Python cursussen gezien voor beginners en gevorderden. Er zit vast en zeker een goede cursus voor jou tussen.

Op ProgrammeerPlaats staan er ook een aantal Python cursussen in het Nederlands voor beginners:

Vooral het maken van de Python game is erg leerzaam en gaaf voor beginners. Hier installeer je ook gelijk Python en maak je een “Hello World!” Python programma als test. Ga er eens mee aan de slag!

Weet je als beginner nog niet zeker of Python wel de geschikte programmeertaal voor jou is, maar wil je wel alvast leren programmeren en de mogelijkheden met andere programmeertalen ontdekken? Dan is het e-book “Snelcursus Leren Programmeren” echt een aanrader.

Sowieso is het e-book een aanrader als je op een hele laagdrempelige manier de basis(onderdelen) van het programmeren wil leren. Zonder enige programmeerervaring kan je met het e-book al leren programmeren.

Hopelijk ga je lekker aan de slag met een (online) Python cursus of het e-book “Snelcursus Leren Programmeren”. De kennis die je opdoet kan erg goed zijn voor je toekomst. Blijf niet stilzitten en ontwikkel jezelf. Programmeren (in Python) heeft de toekomst!

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact op.

Plaats een reactie