De beste Python boeken voor beginners + andere beginnerstips

In dit artikel hebben we een overzicht gemaakt van goede Nederlandse en Engelse Python boeken voor beginners. Je gaat hier zeker een goed Python boek voor jezelf vinden! Via de linkjes zijn de boeken eenvoudig op Bol.com te bestellen. Tot slot hebben we nog andere tips voor beginners om Python te leren. Lees lekker verder!

Overzicht van de beste Python boeken voor beginners

We hebben gezocht naar de beste Python boeken voor beginners en hebben ze hieronder op een rijtje gezet. Zowel in het Nederlands als in het Engels. Klik op de linkjes om de boeken eenvoudig op Bol.com te bestellen.

Python Crash Course (2nd Edition)

Python Crash Course (2nd Edition) is het meest verkochte en gewaardeerde Python boek wereldwijd! Voor beginners is het een feestje om met dit boek Python te leren.

De basis van het programmeren met Python wordt op een leuke en makkelijke manier uitgelegd. Vanuit deze basis ben je er helemaal klaar voor om dieper in Python te duiken.

In het tweede deel van het boek staan 3 “real world” projecten, waarbij je de opgedane kennis op een nuttige manier kan toepassen. Je leert een simpele videogame maken, data visualisatietechnieken gebruiken om grafieken te genereren en een interactieve webapplicatie ontwikkelen.

In het Nederlands is het boek ook verkrijgbaar op Bol.com. In “Python Crash Course review” lees je een uitgebreide review over dit boek.

Update: Er is inmiddels een nieuwe versie uitgekomen, namelijk Python Crash Course (3rd Edition).

Verkrijgbaar bij

bol.com (€25,19)
Laatst bijgewerkt: 15 maart 2023 - 12:57

Programmeren met Python

Programmeren met Python is een Python boek voor jong en oud. Kinderen van 9 jaar tot bejaarden van 99 jaar kunnen Python leren met dit boek.

Aan de hand van voorbeeldprogramma’s leer je de basisbeginselen van Python. Het leuke is dat er na elk hoofdstuk ook programmeerpuzzels staan, waarmee je de opgedane kennis herhaalt en om nog meer kennis op te doen.

Tot slot zijn er in het boek nog 2 complete spellen geprogrammeerd, waaronder de bekende “Pong Game”. Leer ervan en ga zelf iets gaafs maken met Python!

Helaas is dit boek niet altijd beschikbaar op Bol.com. Echter staan er op Bol.com nog meer goede Python boeken voor beginners.

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 15 maart 2023 - 12:57

Programmeren met Python voor dummies

De “… voor dummies” boeken zijn inmiddels wereldwijd bekend. Een boek over Python kan daarom uiteraard niet ontbreken. Programmeren met Python voor dummies is ideaal voor beginners.

Met dit boek leer je als beginner de basis en de syntax (Grammatica van de programmeertaal) van Python goed kennen. Met de echte praktijkvoorbeelden in het boek ga je Python beter begrijpen en snappen wat je er allemaal mee kan doen.

Ook al heb je nog helemaal geen verstand van programmeren, dan is dit boek alsnog geschikt voor je.

Helaas is dit boek niet altijd beschikbaar op Bol.com. Echter staan er op Bol.com nog meer goede Python boeken voor beginners.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€32,99)
Laatst bijgewerkt: 15 maart 2023 - 12:57

Andere tips voor beginners die Python willen leren

Hierboven heb je de beste Python boeken voor beginners gezien. Naast het lezen van boeken zijn er natuurlijk ook nog andere manieren om Python te leren. In “Python leren” lees je iets meer over de programmeertaal, de mogelijkheden en leermethodes.

Met videocursussen is het heel gaaf en leerzaam om als beginner Python te leren. Pluralsight is een heel goed platform om dat te doen. Ook kan je daar andere programmeertalen en technologieën leren.

In “Pluralsight review en ervaringen” lees je een uitgebreide review over het platform. Je kan het platform zelfs 10 dagen helemaal gratis uitproberen.

Naast het volgen van videocursussen is het vooral belangrijk om zelf aan de slag te gaan. Probeer echt te begrijpen wat een instructeur in een video doet en doe niet alles blindelings na.

Probeer zelf dingen uit en kijk hoe dat werkt. Ook is het leuk en interessant om een beetje te oefenen in een online Python IDE (Integrated Development Environment), zoals op JDoodle.

Twijfel je nog of je gelijk met Python wil beginnen en/of wil je eerst meer weten over programmeren in het algemeen? Dan is het e-book “Snelcursus Leren Programmeren” een aanrader.

Wacht niet langer en ga lekker aan de slag!

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact op.

Plaats een reactie