Programmeren voor beginners

Heb je ooit geprobeerd om te beginnen met programmeren? Misschien wilde je wel een website maken, applicatie of zelfs een game? In je hoofd ziet het er allemaal mooi uit en vol frisse moed begin je eraan. Echter na een tijdje zie je door de bomen het bos niet meer en stop je ermee. Programmeren voor beginners (Ook wel programmeren voor dummies genoemd) kan lastig zijn. Komt dit je bekend voor? Dan zit je hier goed. Stap voor stap komen hier namelijk de basisbeginselen van het programmeren voorbij. Ook als je nog niet echt iets hebt geprobeerd qua programmeren, zit je hier ook goed. Hier kan je zonder voorkennis jezelf opwerken naar iemand die een website, app, computerprogramma of een game kan maken.

Ja, ik wil leren programmeren!

Programmeren voor beginners – basisonderdelen

We beginnen rustig aan. Programmeren voor beginners kan lastig zijn en hier houdt ProgrammeerPlaats rekening mee. In het e-book “Snelcursus Leren Programmeren” zijn alle basisonderdelen behandeld. Deze basisonderdelen zijn ontzettend belangrijk om goed te begrijpen als je een goede programmeur/developer wil worden. Er staan ook leerzame oefeningen in het e-book. Je hoeft hiervoor niks te downloaden. De oefeningen kan je maken op JDoodle. De basisonderdelen die je gaat leren zijn:

  • Variabele
  • Array
  • Loop
  • Operators
  • Beslissingen
  • Function
  • Commentaar

Video en tekst

De basisonderdelen van het programmeren zijn ook behandeld in video’s op Youtube. In de video’s op Youtube gaan we vooral globaal in op de basisonderdelen. Het e-book “Snelcursus Leren Programmeren” gaat dieper in op deze basisonderdelen. Hier kan je al de eerste video zien over wat een variabele is in Java:

Facebook

Omdat programmeren voor beginners lastig kan zijn, is het goed dat er een plek is waar de leden met elkaar kunnen praten. Programmeerplaats heeft zowel een Facebook pagina als een Facebook groep. Op de Facebook pagina zal je vooral nieuwtjes tegenkomen over artikelen en programmeergerichte onderwerpen. Op de Facebook groep kan je vragen stellen en met elkaar praten. Samen kom je vaak tot meer inzichten dan alleen en kan je tot grote hoogtes komen.

Eenvoudig een website maken

Zonder echte programmeerkennis kan je tegenwoordig al mooie websites maken. Als je alleen een website wil maken, kan dat al binnen een uur! Door “WordPress website maken binnen een uur in 2019” te lezen gaat jou dat ook lukken!

Ja, ik wil leren programmeren!

Beoordeel hier het artikel (Alleen voor leden)

2 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 5 (2 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this.
Loading...

Plaats een reactie