Programmeren voor beginners in 2024: Begin hier simpel!

Programmeren kan lastig zijn voor beginners. Het ligt eraan hoe je het leert. Veel informatie op internet is vrij omslachtig. Dit kan ertoe leiden dat beginners opgeven. Dit is zonde en helemaal niet nodig. Op ProgrammeerPlaats willen we programmeren toegankelijk maken voor iedereen, dus ook voor beginners. Lees lekker verder!

Is programmeren voor beginners lastig?

Voor beginners kan programmeren er lastig uitzien. Als beginner weet je niet goed hoe de code werkt en heb je geen idee hoe je zelf code kan schrijven. Dit is gelukkig wel aan te leren.

Eerst is het belangrijk om goed te snappen wat programmeren eigenlijk is. Programmeren is instructies geven aan een computer. De instructies geef je in een bepaalde programmeertaal.

Alle instructies samen vormen een software programma. Als je bijvoorbeeld een app maakt, bestaat de app uit allemaal instructies in code om de app goed te laten werken.

Hoe gaaf is het als jij dat zou kunnen! Die mogelijkheden liggen er zeker. 

Als beginner is het niet verstandig om gelijk heel moeilijk te beginnen. Het is verstandig om eerst de basis te leren van het programmeren en van daaruit verder te gaan.

Beginners die de basis van het programmeren goed hebben aangeleerd, kunnen makkelijker moeilijke programmeertechnieken gaan aanleren. De basis blijft namelijk altijd terugkomen.

Als je de basis niet snapt, zal je daar altijd tegenaan blijven lopen. In het e-book “Snelcursus Leren Programmeren” leer je op een makkelijke manier de basis van het programmeren.

Snelcursus Leren Programmeren cover 2.3 3D

In welke taal kan je beginnen met programmeren?

Dit is een lastige vraag. Het hangt er namelijk vanaf wat jij precies wil gaan doen. Bijvoorbeeld als je een website wil maken, is het verstandig om JavaScript te leren. Als je bijvoorbeeld een game wil maken, kan C# daar goed voor zijn.

Dit hangt dus puur van jouw doel af. Door het e-book “Snelcursus Leren Programmeren” te lezen, krijg je ook een beter inzicht wat je met verschillende programmeertalen kan doen.

Andere artikelen die interessant zijn om meer te weten te komen over bekende programmeertalen:

Stel voor jezelf een doel voor ogen. Wat je precies wil gaan doen, zoals bijvoorbeeld een game, app of een website maken. Per programmeertaal kan je kijken of dat past bij jouw doel.

Het is wel handig om eerst de basis van het programmeren te begrijpen. In het e-book “Snelcursus Leren Programmeren” leer je de zeven basisonderdelen van het programmeren in Java, Python en PHP. Deze basisonderdelen komen altijd terug in het programmeren en kan je vrijwel in elke programmeertaal toepassen.

Het is goed om deze basisonderdelen te begrijpen. Als je een andere programmeertaal gaat leren, weet je al hoe de basisonderdelen werken. De syntax (Grammatica van een programmeertaal) verschilt, maar de werking komt op hetzelfde neer.

Denken zwart hoofd met vraagteken

De voordelen van leren programmeren

ProgrammeerPlaats wil programmeren voor beginners toegankelijk maken, omdat er vele voordelen zitten aan leren programmeren. Hier zetten we er een paar op een rijtje:

 • Je kan leuk en uitdagend werk doen
 • Veel flexibiliteit in je carrière
 • Je kan veel geld gaan verdienen
 • Je ligt als goede programmeur goed in de markt
 • Er is momenteel al een tekort aan programmeurs en in de toekomst zal dat alleen maar toenemen
 • Je zou overal ter wereld kunnen werken, je hoeft niet per se vastgeplakt op kantoor te zitten elke dag
 • Het is gaaf om kennis te delen met andere programmeurs
 • Vanuit je zolderkamertje kan je iets gaafs ontwikkelen en misschien wel rijk worden, zoals Bill Gates ook deed
Programmeren achter grote laptop

Leer hier op een makkelijke manier programmeren + tip voor goede laptop

Programmeren moet voor beginners leuk en toegankelijk zijn. We hebben het er al over gehad, het e-book “Snelcursus Leren Programmeren” is leuk om mee te beginnen en te leren programmeren.

Wij houden niet van moeilijke uitleg, terwijl het gewoon makkelijk uitgelegd kan worden. Vandaar dat het e-book in het leven is geroepen. Iedereen moet kunnen leren programmeren!

Veel beginners zijn je al voor gegaan en kunnen nu programmeren door het e-book. Je bent niet alleen maar theorie aan het lezen, maar je gaat echt zelf programmeren, waardoor je echte code leert schrijven.

Als je echt interesse hebt om te leren programmeren, zal dat heel goed zijn voor je toekomst. Wacht niet langer en ga je eerste stappen maken in de programmeerwereld.

In “Leren programmeren” lees je ook meer over hoe je kan leren programmeren en wat de mogelijkheden zijn.

Als je gelijk goed wil beginnen en het programmeren serieus aan wil pakken, dan is een goede laptop essentieel. Wij hebben de beste laptops voor developers om mee te programmeren op een rijtje gezet.

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact op.

3 gedachten over “Programmeren voor beginners in 2024: Begin hier simpel!”

 1. Hoi Bas,

  Ik begreep het verkeerd. Ik dacht dat ik een bericht moest sturen om die link te krijgen voor bestellen, maar later zag ik die link en had ik die bericht al gestuurd. Hahaha

  Beantwoorden

Plaats een reactie