Pluralsight review en ervaringen 2022 – Is het platform goed en betrouwbaar?

In deze uitgebreide Pluralsight review deel ik mijn persoonlijke ervaringen met het platform. Is Pluralsight geschikt om op te leren programmeren? En/of je programmeerskills verder uit te breiden? Daar kom je zo achter.

Ja, ik wil 10 dagen gratis en risicoloos van Pluralsight gebruik maken!

Speciaal voor deze review heb ik een test account aangemaakt op Pluralsight en het een paar dagen gratis uitgeprobeerd. Bij Pluralsight heb je namelijk een gratis proefperiode van 10 dagen, waardoor je 10 dagen helemaal gratis het platform kan uitproberen.

Vooral in mijn studentenperiode (Nog niet zo heel lang geleden) en voor mijn werk als junior Java developer maakte ik veel gebruik van Pluralsight. Toen was ik er heel tevreden over. Nu wilde ik testen of het platform nog steeds heel goed is en of je eenvoudig de gratis proefperiode kan stopzetten, zonder dat je onnodige kosten maakt.

Laten we nu gaan beginnen!

Wat is Pluralsight?

Pluralsight is een platform met videocursussen voor software developers, IT beheerders en creatieve professionals. De videocursussen kan je volgen op de website of één van de apps. Later in deze Pluralsight review lees je meer over de verschillende apps.

Op Pluralsight kan je leren programmeren, nieuwe technieken leren, je skills verbeteren en op de hoogte blijven van de nieuwste technologische ontwikkelingen.

Pluralsight vindt dat iedereen de mogelijkheid moet krijgen om gebruik te kunnen maken van de nieuwste technologieën. Dit sluit aan bij het doel van ProgrammeerPlaats, dat iedereen op een leuke en toegankelijke manier moet kunnen leren programmeren en zijn skills verbeteren.

Pluralsight logo

Het bedrijf

Pluralsight is opgericht in 2004 door Aaron Skonnard, Keith Brown, Fritz Onion en Bill Williams. Het hoofdkantoor staat in Farmington, een een stad in de staat Utah, in de Verenigde Staten.

Het bedrijf heeft momenteel meer dan 1400 werknemers in dienst. Pluralsight heeft meer dan 1500 ervaren auteurs.

Pluralsight bedrijf overzicht

In mei 2018 is Pluralsight naar de beurs gegaan. Op NASDAQ kan je in aandelen handelen van Pluralsight. Op het moment van schrijven heeft Pluralsight een beurswaarde van 2,71 miljard dollar.

Partners

Pluralsight heeft hele grote partners aan zich weten te binden. Hierdoor wordt de technologie nog meer naar de massa gebracht. Hieronder enkele partners van Pluralsight:

Pluralsight partners

Prijzen

Pluralsight heeft door de jaren heen grote eervolle prijzen gepakt. Hier een overzicht van enkele grote prijzen en eervolle resultaten die Pluralsight heeft behaald:

 • Inc. 500 – 2015: Pluralsight is op nummer 2 geëindigd in de lijst van hardst groeiende “private companies” in de Verenigde Staten, in de educatie industrie.
 • America’s Most Promising Companies (Forbes) – 2015: In deze prestigieuze lijst staat Pluralsight op nummer 42.
 • Forbes cloud top 100 – 2016: Dit is een lijst van de beste “private cloud companies” in de wereld. Hier staat Pluralsight op plek 36.
 • Utah Business Fast 50 – 2017: Hier gaat het om de snelst groeiende bedrijven in Utah aan de hand van de jaarlijkse omzet in. Hier staat Pluralsight op de 3e plek.
 • Best Workplaces for Women by Great Place to Work and Fortune – 2018: In deze mooie lijst staat Pluralsight op plek nummer 18. Pluralsight blijkt een erg goed bedrijf te zijn om als vrouw te werken.
 • 100 Best Companies to Work by Great Place to Work and Fortune – 2020: Pluralsight is voor het eerst in deze lijst gekomen.

Wat kan je allemaal leren op Pluralsight?

Het aanbod op Pluralsight is groot en breed. Er zijn videocursussen voor software developers, IT beheerders, data professionals, ethische hackers en creatieve professionals. In deze Pluralsight review richten we ons vooral op het aanbod voor software developers.

Er zijn onder andere videocursussen over web en mobile development. Over vrijwel elke veelgebruikte en populaire programmeertaal die staat in het artikel “Populaire programmeertalen” zijn wel videocursussen te vinden.

Ook zijn er veel videocursussen te vinden over veelgebruikte frameworks, zoals Spring Boot en Angular. Er zijn zowel leerzame cursussen voor beginners als gevorderden.

Voor beginners heb je bijvoorbeeld videocursussen over hoe je een eerste website of app maakt. Voor gevorderden zijn er videocursussen die bijvoorbeeld dieper ingaan op de mogelijkheden met een programmeertaal of bijvoorbeeld een framework, in plaats van alleen maar de basis te leren.

Voor iedereen zit er wel wat interessants tussen op het gebied van technologie. Neem eens een kijkje op de website van Pluralsight en zoek of er videocursussen zijn over datgene wat jij wil leren. De kans is groot dat er videocursussen daarvoor zijn. Hier een overzicht van andere technologieën die behandeld worden op Pluralsight:

Pluralsight technologieën
Klik op de afbeelding om het te vergroten

Kosten

Net zoals bij vele educatieve platformen zitten er bij Pluralsight kosten aan verbonden als je gebruik wil maken van de videocursussen. Er zijn bijvoorbeeld op Youtube gratis video’s, maar vaak is de uitleg verwarrend en is het een onsamenhangend geheel. Hierdoor blijf je alsnog met vraagtekens achter en kom je geen steek vooruit.

Voor kwaliteit is het niet erg om te betalen. Gelukkig is Pluralsight niet zo duur. Het is een groot voordeel dat je 10 dagen lang gratis het platform kan uitproberen.

Abonnementen

Er zijn op het moment van schrijven 2 soorten abonnementen voor individuen, namelijk:

Pluralsight abonnementen

Je kan al een abonnement nemen van €26,- per maand. Als je een jaar gebruik wil maken van Pluralsight, kan je beter een jaarabonnement nemen, dan bespaar je kosten.

Met een Premium abonnement heb je meer mogelijkheden ten opzichte van een Standard abonnement. Hieronder staan enkele extra mogelijkheden voor Premium abonnementhouders:

 • Certification oefenexamens
 • Interactieve cursussen
 • Projecten

Kijk op deze pagina van Pluralsight voor meer informatie over de verschillende abonnementen.

Ik raad wel aan om het eerst gewoon gratis uit te proberen en te kijken of Pluralsight wat voor je is. Gratis proberen is risicoloos en je kan kosteloos gebruik maken van de videocursussen.

Ook zijn er nog speciale abonnementen voor teams en bedrijven. Een team kan een enorme schat aan kennis opdoen door videocursussen op Pluralsight te volgen. Bedrijven zouden er goed aan doen om hun werknemers toegang te geven tot alle videocursussen op Pluralsight, waardoor de skills van de werknemers enorm omhoog gaan. Kijk bij de team abonnementen voor meer informatie.

Ja, ik wil 10 dagen gratis en risicoloos van Pluralsight gebruik maken!

Betalingsmethoden

Er zijn 2 soorten betalingsmethoden, namelijk:

 • Credit/Debit Card
 • PayPal

Dit zijn allebei veilige betalingsmethoden. Mocht je geen creditcard hebben, is PayPal een betrouwbaar online betalingssysteem. Wereldwijd maken vele mensen er gebruik van, waaronder ik zelf ook. Ik heb nooit problemen met PayPal gehad en het maakt betalingen voor buitenlandse aankopen veel makkelijker.

Vooraf betalingsgegevens invullen

Bij het gratis uitproberen moet je vooraf je betalingsgegevens invullen. Dit lijkt misschien eng, maar dat is het totaal niet, omdat Pluralsight een zeer betrouwbaar bedrijf is.

Tevens kan je de gratis proefperiode van 10 dagen op elk moment stopzetten, waardoor je niet aan een abonnement vastzit. Als Pluralsight toch niet helemaal bevalt, kan je gaan naar Account settings -> Subscription & Billing -> Manage your subscription gaan en druk je op “Cancel”. Hierna kan je afmelding van de gratis proefperiode bevestigen.

Pluralsight cancel trial subscription
Klik op de afbeelding om het te vergroten

Als je dit doet, zit je nergens aan vast en maak je geen kosten. Als je vergeet om je proefperiode stop te zetten, maak je wel kosten voor een maand of een jaar. Het ligt eraan onder welk abonnement je de proefperiode hebt afgesloten.

Het is zeer netjes dat Pluralsight 1 dag voor de proefperiode van 10 dagen afloopt nog een e-mail stuurt als herinnering. Met het test account kon ik de proefperiode moeiteloos stopzetten en ik zat nergens aan vast.

Helemaal gratis uitproberen

Het is echt gaaf dat je risicoloos het platform gratis kan uitproberen. Je kan het 10 dagen gratis uitproberen en je kan voor maximaal 200 minuten videocursussen bekijken.

Hierdoor kan je echt zien of Pluralsight wat voor je is, zonder al kosten te maken. Als je besluit om de gratis proefperiode van 10 dagen te proberen, geeft Pluralsight heel duidelijk aan wat de voorwaarden zijn:

Pluralsight gratis proefperiode bevestigen
Klik op de afbeelding om het te vergroten

In die 10 dagen van de gratis proefperiode worden er geen kosten in rekening gebracht. Als je de proefperiode niet stopzet, worden er wel kosten in rekening gebracht.

Ik raad je aan om eerst de gratis proefperiode te proberen van 10 dagen. Dit zou ik voor een maandabonnement doen. Als je overtuigd bent, hoef je de gratis proefperiode niet stop te zetten en kan je eventueel een jaarabonnement nemen.

Tijdens de gratis proefperiode zal je zien dat er echt hele goede videocursussen tussen zitten. Als je jezelf echt verder wil ontwikkelen, ben ik ervan overtuigd dat je langer op het platform blijft dan alleen de gratis proefperiode. Het is een kleine investering, waardoor je zoveel kennis op kan doen.

Voor beginners en gevorderden

Pluralsight is een geschikt platform voor zowel beginners als gevorderden. Eerder in deze Pluralsight review hebben we het er ook even over gehad.

Onder elke videocursus staat de moeilijkheidsgraad. Dit kan Beginner, Intermediate of Advanced zijn. Je kan van jezelf wel inschatten op welk niveau je staat. Op deze manier kan je makkelijk zien of het niveau van de cursus past bij jouw ervaring.

Ik zou vooral zelf even kijken op Pluralsight welke videocursussen er allemaal zijn en van welk niveau. Met de gratis proefperiode kan je het uitproberen.

Mijn persoonlijke ervaringen met Pluralsight

Alles in deze Pluralsight review heb ik geschreven uit eigen ervaring, maar in dit hoofdstuk gaan we daar nog iets dieper op in. In mijn studentenperiode heb ik veel gebruik gemaakt van Pluralsight en ook voor mijn werk als junior Java developer. Voor deze review heb ik speciaal een test account aangemaakt met een gratis proefperiode van 10 dagen.

Heb ik veel geleerd op Pluralsight?

Deze vraag kan ik volmondig met “JA” beantwoorden. In mijn studententijd was de stof van docenten soms lastig te begrijpen. Als ik video’s keek op Pluralsight, begreep ik het beter en maakte ik tegelijkertijd ook leuke dingen.

Je kijkt niet alleen een video en leert bijvoorbeeld een bepaalde programmeertaal en/of framework beter begrijpen, vaak maak je ook iets, zoals een app of een website. De instructeurs leggen het goed uit en je gaat zelf aan de slag aan de hand van de video. Hierdoor leerde ik het echt goed begrijpen.

In mijn studententijd gebruikte ik Pluralsight vooral voor de volgende technieken:

 • Android development
 • Babel
 • Java

Door pluralsight heb ik geleerd om een Android app te maken. Babel is een compiler om code van nieuwere JavaScript versies te compileren naar JavaScript die browsers kunnen begrijpen. Hoe ik kan werken met deze compiler, heb ik geleerd op Pluralsight. Tot slot heb ik veel geleerd over de programmeertaal Java op Pluralsight. Het was echt een verrijking voor mijn kennis en door de duidelijke video’s kon ik zelf veel beter aan de slag.

Voor mijn werk als junior Java developer heb ik vooral videocursussen gevolgd over Spring Boot en Angular. Kennis van deze frameworks was nodig om werkzaamheden uit te kunnen voeren bij een klant. Door de videocursussen op Pluralsight heb ik heel veel geleerd over deze frameworks en deze kennis toegepast bij mijn werkzaamheden.

Voor het test account heb ik vooral videocursussen over Machine Learning gevolgd. De techniek erachter vind ik interessant en ik wil kennis opdoen om het zelf toe te passen. Ook voor toekomstige artikelen op ProgrammeerPlaats is het handig.

Pluralsight Machine Learning cursus

Zou ik het anderen aanbevelen?

Ik zou het anderen zeker aanbevelen! Als je ambities hebt om in de IT/ICT wereld te duiken, is Pluralsight het ideale platform om veel te leren over allerlei technieken. Er komen vaak nieuwe videocursussen bij en de nieuwste technieken worden ook behandeld, zoals Machine Learning, Kunstmatige Intelligentie en Internet of Things.

Voor degenen met wat meer ervaring is het platform ideaal om je kennis op peil te houden en jezelf nog meer te ontwikkelen tot een expert. Voor de lage kosten krijg je heel veel terug.

Als beginnende en meer ervaren programmeur kan je heel veel leren en beveel ik zeker aan om gebruik te maken van Pluralsight. Vele programmeertalen en frameworks kan je leren of je kan je skills verbeteren.

Kwaliteit video’s en instructeurs

De video’s die ik bekeken heb zitten erg professioneel in elkaar. Niet alleen krijg je uitleg, maar ook ga je vaak zelf aan de slag met bijvoorbeeld het maken van een echte Android app. Door de combinatie van goede uitleg en zelf aan de slag gaan, leer je veel.

De instructeurs zijn erg ervaren en kunnen goed en rustig uitleggen. Pluralsight heeft veel instructeurs in dienst en neemt niet elke koekenbakker aan. Je merkt wel dat de instructeurs bij Pluralsight veel kennis van zaken hebben en kennis goed kunnen overbrengen.

De kwaliteit van de video’s en instructeurs op Pluralsight is erg goed.

Pluralsight apps

Er zijn verschillende apps van Pluralsight. Door de Pluralsight apps kan je altijd en overal leren.

Voor smartphone en tablet

Pluralsight heeft een iOS en Android app. Zelf heb ik de Android app getest. De Android app van Pluralsight zit heerlijk in elkaar. Niet voor niks heeft het op het moment van schrijven 4,5 ster van de 5.

Pluralsight Android app beoordeling

Het design ziet er gelikt uit en de app werkt snel. Je kan heel makkelijk videocursussen opzoeken over datgene wat jij wil leren. De nieuwe releases zijn ook mooi om te zien. Op het moment van schrijven is de maand 12 dagen oud en er zijn deze maand al 37 nieuwe videocursussen bijgekomen. Pluralsight is een erg levendig platform met steeds veel nieuwe cursussen en vernieuwingen.

Tevens is het handig dat je automatisch aanbevelingen voor cursussen kan bekijken, op basis van de cursussen die je al gevolgd hebt. Grote kans dat hier ook een cursus bij zit die aansluit bij jouw behoeftes.

Naast de website is de app zeker de moeite waard om te proberen.

Ja, ik wil 10 dagen gratis en risicoloos van Pluralsight gebruik maken!

Windows en Mac apps

Voor de liefhebbers zijn er Windows en Mac apps beschikbaar. Je hoeft daardoor niet perse in de browser naar Pluralsight te gaan op je computer, maar je kan ook op één van deze omgevingen cursussen volgen.

TV apps

Pluralsight heeft zelfs tv apps. Hierdoor zou je onderuitgezakt kunnen kijken naar videocursussen. Aan te raden is wel om zelf ook actief mee te doen met bijvoorbeeld programmeren, daar leer je ook veel van.

Via Roku, Apple Airplay en Google Chromecast kan je de Pluralsight app gebruiken op je TV.

Klantenservice ervaringen

De klantenservice is erg behulpzaam. Er zijn verschillende manieren om de klantenservice te bereiken. Je kan een e-mail sturen, bellen of een ticket aanmaken.

Zelf heb ik als test een ticket aangemaakt. In het ticket heb ik gevraagd hoe ik mijn 10 dagen gratis proefperiode kan stopzetten. Ik wist wel hoe dit moest, maar het was een test om te kijken naar de reactiesnelheid en het antwoord.

Na een half uur kreeg ik al reactie op mijn aangemaakte ticket. Keurig kreeg ik uitgelegd welke stappen ik moest volgen om de 10 dagen gratis proefperiode te beëindigen.

Is Pluralsight betrouwbaar?

Na de bovenstaande informatie kan je al concluderen dat Pluralsight een groot en betrouwbaar bedrijf is. Hieronder een opsomming om de betrouwbaarheid van Pluralsight aan te geven:

 • Pluralsight heeft partnerships met hele grote bedrijven, zoals Google, Microsoft en Oracle.
 • Pluralsight heeft prestigieuze prijzen gewonnen en staat in mooie ranglijsten. Zie “Prijzen”.
 • De 10 dagen gratis proefperiode kan je eenvoudig stopzetten, zonder dat je hoeft te betalen.
 • Grote community
 • Pluralsight is een beursgenoteerd bedrijf. Op Nasdaq kan je in aandelen van Pluralsight handelen. Je komt niet zomaar op Nasdaq. Daar zijn strenge eisen voor.

Reviews op internet

Aan de reviews op het internet kan je zien dat wereldwijd mensen gebruik maken van Pluralsight. Hierin kan je ook wel een beetje afleiden hoe betrouwbaar een bedrijf is.

Een bekende review website, Trustpilot, wordt vaak bezocht als het gaat om reviews. Hier heeft Pluralsight maar een magere 2,5 ster van de 5. Maar dit is niet helemaal eerlijk. Veel mensen willen alleen de 10 dagen gratis proefperiode uitproberen en vergeten het stop te zetten. Of ze hebben de voorwaarden niet helemaal gelezen en begrijpen bijvoorbeeld niet dat je in de gratis proefperiode voor maximaal 200 minuten aan videocursussen kan kijken. Hier een voorbeeld van een slechte review, zonder dat de persoon naar de voorwaarden heeft gekeken:

Pluralsight slechte review
Klik op de afbeelding om het te vergroten

Op de website staat duidelijk dat als je de gratis proefperiode cancelt, je geen recht meer hebt om gratis video’s te bekijken. Dit lijkt me ook vrij logisch. Deze persoon heeft duidelijk half slapend de gratis proefperiode aangeschaft en niet de voorwaarden gelezen.

Er staan meer van dit soort reacties op en ook van mensen die vergeten zijn om de gratis proefperiode te stoppen en dan boos zijn als ze moeten betalen. Dus de algemene beoordeling op Trustpilot is niet helemaal eerlijk.

Ook zijn er veel reviews van mensen die wel de waarde inzien van Pluralsight, zoals deze:

Pluralsight positieve review
Klik op de afbeelding om het te vergroten

Ik zou vooral aanbevelen om het zelf gratis uit te proberen. Ik kon de gratis proefperiode heel eenvoudig stopzetten en zat nergens aan vast.

Tweets op Twitter

Onder #pluralsight worden er veel tweets geplaatst van mensen die Pluralsight gebruiken. Hieruit kan je ook wel afleiden wat mensen ervan vinden en of het te vertrouwen is. Je kan zelf de tweets van mensen zien onder #pluralsight, als je Twitter hebt. Hieronder 2 willekeurige tweets:

Positieve tweet pluralsight Mikaela
Klik op de afbeelding om het te vergroten
Positieve tweet Pluralsight Sunil
Klik op de afbeelding om het te vergroten

Voor- en nadelen van Pluralsight

Er zitten veel voordelen aan Pluralsight, maar net zoals elk platform zijn er ook nadelen.

Voordelen

 • Het platform leeft. Er komen veel nieuwe cursussen bij en het platform blijft vernieuwen.
 • Zowel voor beginners als gevorderden zijn er goede videocursussen.
 • De nieuwste technieken worden behandeld, zoals Machine Learning, Kunstmatige Intelligentie en Internet of Things.
 • Het is een groot en betrouwbaar bedrijf.
 • Professionele instructeurs en video’s.
 • Goed werkende apps
 • Niet duur

Nadelen

 • Alles is in het Engels. Dit hoeft geen nadeel te zijn, maar als je geen Engels kan, is het wel een nadeel.
 • Beperkte betalingsmethoden. Alleen een Credit/Debit card en Paypal. De Nederlandse consument vindt vooral iDEAL prettig.
 • Vooraf betalingsgegevens invullen bij de 10 dagen gratis proefperiode. Dit kan bij veel mensen argwaan wekken, hoewel dit bij Pluralsight helemaal niet nodig is. Je kan eenvoudig de gratis proefperiode stopzetten, zonder kosten te maken, zoals eerder beschreven.

Eindconclusie van deze Pluralsight review

We zijn bijna aan het einde gekomen van deze uitgebreide Pluralsight review. Het is gebleken dat Pluralsight een prachtig platform is voor iedereen die in de ICT/IT wil gaan werken of zijn skills wil verbeteren. Ook voor jezelf en hobbymatig kan het heel leerzaam zijn.

Voor de programmeurs onder ons is dit een goed platform om te leren programmeren en om je programmeervaardigheden te verbeteren, als je al wat meer ervaren bent. Ook is het gaaf om je horizon eens te verbreden en te kijken naar nieuwe technieken en de mogelijkheden daarvan. Op Pluralsight is dat allemaal mogelijk.

Ik raad vooral aan om eerst de 10 dagen gratis proefperiode te benutten en te kijken of Pluralsight wat voor je is. In die periode kan je beslissen of je verder wil gaan. Als je jezelf echt wil ontwikkelen, weet ik zeker dat het niet bij de gratis proefperiode blijft.

De bovenstaande tweet van Sunil Jadhav is mooi. Pluralsight is zijn nieuwe Netflix geworden. Waarom zou je wel investeren in Netflix en niet in je toekomst? Wacht niet langer en probeer de 10 dagen gratis proefperiode.

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact op.

Plaats een reactie