De beste PHP boeken voor beginners + andere beginnerstips

Je vindt hier de beste PHP boeken voor beginners. Het zijn allemaal Engelse boeken. De Nederlandse PHP boeken kunnen niet tippen aan de Engelse boeken en zijn vaak verouderd. Het is zeker dat je hier een goed PHP boek gaat vinden die je als beginner verder helpt! Tot slot hebben we nog andere tips voor beginners om PHP te leren. Lees lekker verder!

Overzicht van de beste PHP boeken voor beginners

Speciaal voor jou hebben we lang gezocht naar de beste PHP boeken voor beginners. Hieronder staan ze op een rijtje. Via de linkjes kan je de PHP boeken eenvoudig op Bol.com bestellen.

PHP & MySQL: Server-side Web Development

PHP & MySQL: Server-side Web Development is het boek dat je moet hebben als je een beginner bent en PHP wil leren.

Een duidelijker en overzichtelijker boek zal je niet snel tegenkomen. Wereldwijd hebben veel beginners al PHP geleerd door het boek.

Je leert onder andere het volgende:

 • PHP programmeren en begrijpen
 • Data opslaan in een MySQL database
 • Pagina’s aanpassen aan elke bezoeker
 • Een CMS (Content Management Systeem) ontwikkelen of social network

Verkrijgbaar bij

bol.com (€35,99)
Laatst bijgewerkt: 31 oktober 2023 - 12:44

Head First PHP & MySQL

De “Head First …” series staan bekend om hun goede uitleg over verschillende programmeertalen en softwaretechnieken. Voor beginners is het een verademing om deze boeken te lezen. De humor in deze series maakt het extra leuk en luchtig.

Ook is er uiteraard een Head First PHP & MySQL boek. De mooie illustraties in het boek maken het extra makkelijk en leuk voor beginners. Sommige informatie is wel wat gedateerd, maar voor beginners is het tegenwoordig nog een prima boek om de basis van PHP en MySQL te leren.

Je leert onder andere het volgende:

 • PHP gebruiken om statische HTML pagina’s om te toveren tot dynamische websites
 • MySQL database tabellen aanmaken en beheren
 • MySQL queries begrijpen en maken
 • Personaliseer je website voor gebruikers en gebruik cookies en sessions om de login informatie van gebruikers te tracken

Verkrijgbaar bij

bol.com (€40,32)
Laatst bijgewerkt: 15 maart 2023 - 12:57

PHP & MySQL: Novice to Ninja

Het mooie aan PHP & MySQL: Novice to Ninja is dat het ook voor mensen die totaal geen verstand hebben van PHP een uitstekend boek is om PHP en MySQL te leren.

Je begint met het installeren van PHP en MySQL op je Windows of bijvoorbeeld je Mac computer. Belangrijk is ook dat je de syntax van PHP beter leert kennen.

Onder andere de volgende onderwerpen komen in dit PHP boek terug:

 • Database design principes en SQL
 • OOP (Object Oriented Programming/Object georiënteerd programmeren)
 • Robuuste websites ontwikkelen die veel verkeer aankunnen
 • Ontwikkel een CMS (Content Management Systeem)

Verkrijgbaar bij

bol.com (€27,99)
Laatst bijgewerkt: 15 maart 2023 - 12:57

Learning PHP, MySQL & JavaScript

In Learning PHP, MySQL & JavaScript leer je niet alleen als beginner over PHP, maar leer je ook om HTML5, CSS, JavaScript en MySQL toe te passen. Je leert over de samenwerking tussen deze technieken en hoe je prachtige websites/webapplicaties ermee maakt.

Ook komt React ter sprake in het boek. React is een JavaScript library. Bij web development komen de eerder genoemde technieken heel vaak voor. Het is goed als je hier kennis over hebt, als je de web development kant op wil gaan.

Wil je dus meer web development technieken leren dan alleen PHP als beginner? Dan is het goed om Learning PHP, MySQL & JavaScript aan te schaffen.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€41,99)
Laatst bijgewerkt: 15 maart 2023 - 12:57

Andere tips voor beginners die PHP willen leren

Hierboven heb je de beste PHP boeken voor beginners gezien. Misschien wil je eerst iets meer over PHP lezen? In “PHP leren” lees je meer over PHP, wat je ermee kan en hoe je het leert. In “Wat is MySQL” lees je meer over MySQL.

Voor beginners is een PHP boek lezen natuurlijk niet de enige manier om PHP te leren. Videocursussen zijn ook heel interessant en leerzaam en werken voor sommige beginners beter.

Op Pluralsight staan veel goede PHP videocursussen voor beginners. Op dit gave platform staan ook veel interessante videocursussen over andere programmeertalen en de nieuwste technologieën.

Pluralsight logo

In “Pluralsight review en ervaringen” lees je meer over dit platform. Voor 10 dagen kan je Pluralsight zelfs helemaal gratis uitproberen.

Als je kennis en inspiratie hebt opgedaan uit de videocursussen, is het goed om zelf ook (oefen)projecten te bedenken en uit te voeren. Je leert ontzettend veel door zelf in PHP te programmeren. Irriteer je niet aan de fouten die je gaat maken, dit is goed voor je leerproces.

Twijfel je nog of PHP de juiste programmeertaal (Officieel is PHP een scripttaal) voor je is, maar wil je wel beginnen met leren programmeren? Dan is het e-book “Snelcursus Leren Programmeren” zeker een aanrader.

PHP wordt gebruikt in WordPress en meer dan 40% van de websites wereldwijd is een WordPress website. PHP is al jarenlang een stabiele factor en zal meer gaan groeien. De vraag naar PHP developers groeit daarom mee. Ga lekker aan de slag!

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact op.

Plaats een reactie