Over

Mijn naam is Bas Dingemans. Ik ben de oprichter van ProgrammeerPlaats. Ik heb een ICT gerelateerde HBO studie afgerond en heb ongeveer 7 jaar ervaring met programmeren. Ook heb ik ervaring opgedaan bij verschillende software bedrijven. Ik weet hoe lastig het kan zijn als beginner om het programmeren of bepaalde programmeertechnieken onder de knie te krijgen. Zelf heb ik ook nachten doorgehaald.

Op internet zijn talloze websites met voorbeelden, uitleg en/of tutorials, maar vaak is het niet duidelijk en gestructureerd genoeg. Ook zijn er weinig Nederlandse websites, die goede uitleg geven op het gebied van programmeren. Met ProgrammeerPlaats wil ik daar verandering in brengen. Ook voor programmeurs die iets nieuws of verder willen leren, wil ik het makkelijk maken om die stap te zetten.

Bas Dingemans in Italië op vakantie

Doel

Het doel van ProgrammeerPlaats is om zowel beginners als gevorderden te voorzien van goede en begrijpelijke informatie en leerstof. De informatie en leerstof gaat dan veelal over programmeertalen, programmeertechnieken en bijvoorbeeld manieren om websites, apps, computerprogramma’s en/of games te bouwen.

Als programmeur zou je de wereld kunnen veroveren en echt van betekenis kunnen zijn. Stel dat jij een game maakt voor slechthorende kinderen, waardoor ze op een leuke manier leren praten. Dat kan echt zeer waardevol zijn voor deze kinderen.

Het is echt een mooi gevoel als je van waarde kan zijn voor de mensheid. ProgrammeerPlaats wil iedereen de kans geven om te leren programmeren en van waarde te kunnen zijn voor de wereld. Dat is nog belangrijker dan het vele geld wat je met programmeren kan verdienen.

De community van ProgrammeerPlaats is erg belangrijk. De feedback op e-books en video tutorials ontvang ik graag, om de kwaliteit en uitleg te verbeteren. Samen leren en praten over programmeren kan iedereen binnen de community vooruit helpen.

Durf te investeren in jezelf

In veel artikelen worden cursussen aanbevolen, waardoor je nog dieper kan duiken in de stof waar het desbetreffende artikel over gaat. Zelf heb ik ook veel opleidingen en cursussen gevolgd om bepaalde skills te leren, zoals een programmeertaal, het maken van een website, het maken van een app of het maken van een prototype met een Arduino. Zelfs nog veel meer skills beheers ik door cursussen en opleidingen gevolgd te hebben!

Als je echt verder wil komen, moet je durven om te investeren in jezelf. Een cursus kan een stap in de goede richting zijn en wordt ruimschoots terugbetaald door de kennis die je ermee opdoet en het geld wat je later kan verdienen. Op ProgrammeerPlaats worden alleen cursussen aangeboden van hoge kwaliteit.

Logo ProgrammeerPlaats transparant