Osmo Coding: Meer info + eenvoudig bestellen!

In dit artikel gaan we het hebben over Osmo Coding en dan voornamelijk over Osmo Coding Awbie en Osmo Coding Jam. Naast het educatieve aspect is Osmo Coding ook heel erg leuk voor kinderen. Leren programmeren is gaaf met Osmo Coding. Lees lekker verder!

Osmo Coding Awbie en Osmo Coding Jam zijn helaas niet altijd los verkrijgbaar bij Bol.com. De Osmo Coding Starter Kit is een mooi alternatief op Bol.com, waarin Osmo Coding Awbie en Osmo Coding Jam ook zitten. Ook is het interessant om naar andere Osmo artikelen te kijken op Bol.com.

Wat is Osmo Coding en hoe werkt het?

Osmo Coding is de naam voor hele gave spellen waarmee kinderen kennis maken met programmeren. Het is vooral bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 5 t/m 12 jaar oud.

De Osmo Coding spellen zijn geschikt voor de iPad en de Amazon Fire Tablets. Wij gaan het hier vooral hebben over de Osmo Coding spellen voor de iPad.

Osmo Coding is helaas niet beschikbaar voor Android toestellen. Het staat ook niet in de planning van Osmo om dit (snel) te doen.

Osmo iPad Base V2

Ten eerste heb je een Osmo iPad Base nodig. Met een Osmo iPad Base staat je iPad stevig in een houder. Er zit ook een spiegeltje bij, waardoor de iPad kan zien welke instructies je wil uitvoeren. Je kan daardoor makkelijk de spellen voor de iPad spelen.

Zonder een Osmo iPad Base is het niet mogelijk om de Osmo Coding spellen te spelen.

Osmo iPad Base V2

Osmo Coding Awbie

Osmo Coding Awbie is een gaaf spel waarmee je met “Awbie” zoveel mogelijk aardbeien probeert te verzamelen. Er zijn veel leuke uitdagingen en verschillende levels.

Je geeft instructies aan Awbie door middel van blokjes/speelstukken aan elkaar te verbinden. Deze blokjes zitten in het Osmo Coding Awbie pakket. Het lijkt op Scratch, maar dan met echte blokjes.

Als je het Osmo Coding Awbie pakket hebt, download je de Osmo Coding Awbie app in de App Store. Nu kan je lekker aan de slag!

Dit is een voorbeeld van aan elkaar verbonden blokjes:

Osmo blokjes voorbeeld

Als je op het groene blokje zou drukken, dan gaat Awbie 4 stappen rechtdoor en springt ook 2 keer rechtdoor. Er zitten ook blokjes bij met andere instructies. De werking van deze blokjes spreekt voor zich en het staat ook duidelijk in de handleiding uitgelegd.

Kinderen leren op deze manier echt de basisprincipes van het programmeren op een leuke manier! Bekijk hier een video over dit gave spel:

Osmo Coding Jam

De werking van Osmo Coding Jam komt op hetzelfde neer als Osmo Coding Awbie. Alleen bij Osmo Coding Jam kunnen kinderen zelf muziek maken door middel van instructies te geven met de blokjes/speelstukken. Deze blokjes zitten weer bij het Osmo Coding Jam pakket.

Muziek maken en leren programmeren tegelijkertijd, hoe gaaf is dat? Zie hier een video over dit leuke spel:

Kinderen leren programmeren met Osmo Coding

Je vraagt je misschien af: “Leren kinderen eigenlijk wel echt programmeren met de spellen van Osmo Coding?”. We kunnen hier een kort antwoord op geven, namelijk: “Ja!”.

Osmo Coding is ideaal om kinderen te leren programmeren. Programmeren is namelijk instructies geven aan een computer. Dit kan in een echte programmeertaal, zoals Java, maar ook gewoon met blokjes.

Kinderen leren vooruitdenken, instructies geven, testen en de instructies weer te verbeteren. Dit is wat echte programmeurs ook doen. Natuurlijk gaan kinderen dat niet leren met moeilijke programmeertalen en daarom is Osmo Coding zo goed om kinderen te leren programmeren.

Programmeren wordt steeds belangrijker. De kans is groot dat kinderen van nu te maken gaan krijgen met programmeren bij hun toekomstige beroep.

Osmo Coding speelt daar heel goed op in. Kinderen leren met Osmo Coding de basisprincipes van het programmeren en zijn beter voorbereid op de toekomst.

Osmo Coding kopen + andere aanraders

Wil jij je kinderen of leerlingen de basisprincipes van het programmeren leren en voorbereiden op de toekomst? Dat is mooi, want met de Osmo Coding spellen is dat mogelijk!

We hebben stiekem al linkjes in het artikel geplaatst waar je alles het beste kan kopen, maar hier zetten we alles nog even netjes op een rijtje.

Osmo iPad Base V2 kopen

Zonder de Osmo iPad Base is het onmogelijk om de Osmo Coding spellen te spelen. Bij Bol.com kan je de Osmo iPad Base V2 eenvoudig kopen.

Osmo Coding Awbie kopen

Osmo Coding Awbie kan je eenvoudig bij Bol.com kopen.

Osmo Coding Awbie

Osmo Coding Jam kopen

Osmo Coding Jam kan je eenvoudig bij Bol.com kopen.

Osmo Coding Jam

Er is ook ander leuk en educatief speelgoed waarmee kinderen met blokjes instructies geven en op die manier leren programmeren:

In “Programmeren voor kinderen” zie je nog meer gaaf en leerzaam speelgoed, robots en software waarmee kinderen leren programmeren.

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact op.

Plaats een reactie