Machine Learning met Python voor beginners: De beste opties!

Wil jij als beginner Machine Learning toepassingen/applicaties gaan maken met Python? Zoja, dan zit je hier helemaal goed! In dit artikel vind je alles wat je nodig hebt om gelijk aan de slag te gaan. De beste cursussen vind je onderaan in dit artikel.

Bekijk de inhoudsopgave voor alle onderwerpen die hier besproken worden en om makkelijk door het artikel te navigeren.

Ja, ik wil 10 dagen gratis Machine Learning met Python cursussen volgen! Lees hier een uitgebreide review over het platform.

Is het moeilijk voor beginners om Machine Learning met Python te leren?

Als je Machine Learning met Python wilt gaan leren, is het wel handig als je al een beetje kan programmeren. Wanneer je nog helemaal geen programmeerervaring hebt, is het goed om “Snelcursus leren programmeren” eerst te lezen.

Daarnaast is het handig als je weet wat Machine Learning is en je al een beetje kennis van Python hebt. Op ProgrammeerPlaats staan de beste goedkope Python cursussen voor beginners en gevorderden, als je daar interesse in hebt.

Mocht al je ervaring hebben met andere programmeertalen, is de stap naar Python niet moeilijk. Voor beginners is Python ook een prettige programmeertaal om te leren.

Python is namelijk een makkelijk leesbare programmeertaal, die zelfs een beetje op de echte Engelse taal lijkt. Je kan Python snel onder de knie krijgen met de juiste cursussen en door zelf te oefenen.

Om Machine Learning onder de knie te krijgen, is het handig om over een aantal vaardigheden te beschikken. Beginners hoeven zich geen zorgen te maken, deze vaardigheden kan je allemaal leren in laagdrempelige cursussen waar we later op terugkomen.

Vaardigheden die handig zijn om Machine Learning met Python toe te passen

 • Weten wat Machine Learning is
 • Kennis van Python
 • Wiskunde kennis
 • Machine Learning algoritmes schrijven
 • Machine Learning toepassingen onderhouden
 • Kennis van data modellen en het evalueren ervan
 • Kennis van databases
 • Op de hoogte blijven van nieuwe technieken

Dit lijkt een groot lijstje, maar als beginner is het eerst gewoon zaak om simpel te beginnen. Als je simpel begint en steeds een stapje verder gaat, ga je op een gegeven moment al deze vaardigheden leren.

Misschien ben je al nieuwsgierig om gelijk te starten. Hier een gouden tip om dat te doen. Een hele goede cursus om mee te beginnen is “Understanding Machine Learning with Python”. Je zou hiermee gelijk al aan de slag kunnen gaan! Maar lees eerst maar even het artikel verder af 😉.

Understanding Machine Learning with Python Pluralsight videocursus

Waarom is Python geschikt voor Machine Learning?

Python is volgens vele kenners momenteel de beste programmeertaal voor Machine Learning. Echter zou je ook andere programmeertalen kunnen gebruiken, zoals C/C++, Java, R en JavaScript.

Maar waarom is Python eigenlijk de beste programmeertaal voor Machine Learning? Hieronder zetten we een aantal redenen op een rijtje:

 • Makkelijk om te leren
 • Veel goede frameworks en libraries voor Machine Learning
 • Grote community met veel support
 • Goede documentatie
 • Open source

Je doet er dus goed aan om Machine Learning toepassingen te gaan maken met Python. Python blijft maar groeien en steeds meer programmeurs/developers gaan het gebruiken.

Dit is een soort sneeuwbaleffect. Hoe meer programmeurs zich bezighouden met Python, hoe beter en groter de programmeertaal wordt.

Ja, ik wil 10 dagen gratis Machine Learning met Python cursussen volgen! Lees hier een uitgebreide review over het platform.

Goede libraries

In dit hoofdstuk gaan we kijken naar enkele goede Python libraries die geschikt zijn voor Machine Learning. Misschien ga jij er wel mee aan de slag?

TensorFlow

TensorFlow is een open source library waarmee je Machine Learning toepassingen kan maken. Het is tegenwoordig één van de meeste bekende Machine Learning libraries.

Met TensorFlow is het mogelijk om goede modellen te ontwikkelen en te trainen. Je kan zelfs gelijk al beginnen in de browser.

In deze library hoef je niet alleen maar Python te gebruiken, je kan ook aan de slag met programmeertalen zoals C++ en Java.

Het is ontwikkeld door het Google Brain team in 2015. Tegenwoordig maken veel grote bedrijven gebruik van TensorFlow, zoals Coca Cola, Intel, Airbnb, Google en Twitter.

Logo van TensorFlow

Scikit-Learn

Scikit-Learn is een goede Python library om voorspellingen te maken op basis van data analyse. Hier komt natuurlijk Machine Learning bij kijken. Het is open source.

Met Scikit-Learn kan je met verschillende supervised en unsupervised learning algoritmes aan de slag gaan. Enkele voorbeelden zijn: Classification, regression en clustering.

Veel bekende bedrijven maken gebruik van Scikit-Learn, zoals Spotify en Booking.com,

NumPy

Numpy is een handige open source Python library die ondersteuning biedt om berekeningen uit te voeren op grote multidimensionale arrays en matrices. Multidimensionale arrays en matrices staan vol met data en het is moeilijk om daar zonder deze library berekeningen op uit te voeren.

Andere Python libraries maken ook dankbaar gebruik van Numpy, zoals SciPy, Scikit-Learn en Matplotlib. Het is zeker de moeite waard om hiermee aan de slag te gaan.

Matplotlib

Matplotlib maakt het makkelijker om mooie visualisaties te maken van grote hoeveelheden data. Hierdoor is het eenvoudiger om grote hoeveelheden data te analyseren.

Enkele voorbeelden van visualisaties zijn: Een staafgrafiek, taartdiagram, tabel en een lijngrafiek.

Als je aan de slag gaat met Machine Learning met Python, is deze library zeker een aanvulling.

Matplotlib taartdiagram voorbeeld

De beste cursussen voor Machine Learning met Python

Gelukkig sta je er niet alleen voor en zijn er hele goede cursussen die je op een laagdrempelige manier alles leren. Pluralsight is echt een geweldig platform waarop je kan leren hoe je Machine Learning toepassingen/applicaties maakt met Python!

Pluralsight logo

Alle bovenstaande libraries kan je leren op Pluralsight. Zoek bijvoorbeeld op “TensorFlow” en je vindt genoeg videocursussen voor beginners. Ook kan je op het platform de basis van Machine Learning met Python leren, zoals in de videocursus “Understanding Machine Learning with Python”.

Je leert op Pluralsight de theorie goed kennen, maar je gaat ook echt zelf aan de slag. Je kan echte Machine Learning algoritmes en modellen maken met Python.

Lees in “Pluralsight review en ervaringen” een uitgebreide review over het platform en neem zelf een kijkje op de website. Je kan het platform zelfs 10 dagen helemaal gratis uitproberen.

Als je echt interesse hebt om aan de slag te gaan met Machine Learning met Python, is dat een hele goede zet voor je toekomst. Je zou bijvoorbeeld een data scientist kunnen worden.

Het werk is uitdagend en je kan veel geld verdienen als je Machine Learning en Python skills hebt. Wacht niet langer en pak je kans!

Ja, ik wil 10 dagen gratis Machine Learning met Python cursussen volgen! Lees hier een uitgebreide review over het platform.

Plaats een reactie