Leuke banen voor vrouwen: Leer programmeren!

Ben je een vrouw en op zoek naar leuke banen? Of misschien ben je wel een man die op zoek is naar leuke banen voor zijn vriendin/vrouw of zusje? Het kan allemaal! Hier vind je 5 leuke banen voor vrouwen. Bij deze banen komt programmeerwerk kijken. Dat klinkt misschien lastig, maar het is goed te leren en nog leuk ook! Ondanks dat veel mensen programmeren zien als een “mannending”, is het zeer geschikt werk voor vrouwen. Lees lekker verder!

Als je interesse hebt om leuke banen te gaan beoefenen waar programmeerwerk bij komt kijken, is het aan te raden om eerst “Snelcursus Leren Programmeren” te lezen. In dit e-book leer je op een makkelijke manier programmeren in gewone mensentaal. Vrouwen zijn over het algemeen secuurder dan mannen en misschien ook wel beter in programmeren?

Vrouw staat met laptop in hand

Web developer

Vrouwen hebben de weg al gevonden naar het web design. Tegenwoordig zie je steeds meer vrouwen die als web designer werken. Maar er worden ook steeds meer vrouwen web developer.

Web design is alleen het ontwerpen van de website, zonder dat er code bij komt kijken. Een web developer zet een web design om in een echte website. Hier is (meestal) wel code voor nodig.

Bij deze baan merk je dat steeds meer vrouwen geïnteresseerd raken in programmeren. Het “designen” wordt nog steeds meer als een “vrouwending” gezien, maar meer vrouwen willen ook echte websites gaan maken in verschillende (programmeer)talen.

Wil jij ook een echte website maken? Begin dan eens simpel met HTML, CSS en JavaScript. Toch niet zoveel zin om code te schrijven voor een website? Lees dan eens “WordPress website maken”.

Data analist

Een data analist is misschien nog wel een beter beroep voor vrouwen dan voor mannen. Een data analist verzamelt (Big) data en structureert het. De data wordt mooi gevisualiseerd en er kunnen conclusies uit worden getrokken. Python is een populaire programmeertaal om data mee te analyseren.

Het is voor een data analist goed om secuur te werk te gaan. Hierdoor kan Big Data overzichtelijk worden. De conclusies uit de data moet je uit kunnen leggen aan niet-technische mensen. Hier zijn communicatievaardigheden voor nodig. De vaardigheden die een data analist moet beheersen, passen goed bij de vaardigheden die veel vrouwen hebben.

Wil je meer over het werk van een data analist lezen en er misschien wel een opleiding en/of cursussen voor volgen? Lees dan “Data analist opleiding”.

Vrouw met code op gezicht

Game developer

Onder de leuke banen voor vrouwen mag game developer niet ontbreken. Het stereotype beeld van een game developer is een man met een onverzorgde baard, zwart t-shirtje en een bril op. Echter is dit maar een stereotype beeld en zeker niet altijd de realiteit.

Het ontwikkelen van games is zeer geschikt werk voor vrouwen. Veel vrouwen gamen ook en waarom zouden vrouwen het dan niet leuk vinden om zelf games te ontwikkelen?

Het ontwikkelen van een game is wel wat anders dan het spelen ervan, maar het is erg gaaf om te doen! Vrouwen weten beter wat vrouwen leuk vinden aan games en kunnen daar zeer waardevol in zijn, bij het ontwikkelen van games.

Een team van game developers die bestaat uit mannen en vrouwen, kan voor mooie en afwisselende ideeën zorgen. Een team van alleen maar mannen denkt toch anders dan wanneer er ook vrouwen bij zijn. Een gemixt team kan de ontwikkeling van een game ten goede komen.

Als je geïnteresseerd bent om games te leren ontwikkelen en misschien wel een game developer te worden, neem dan eens een kijkje op Pluralsight. Op dit platform heb je veel goede cursussen, waarin je leert om games te maken. In “Pluralsight review en ervaringen” lees je een uitgebreide review over het platform.

App developer

Dit komt eigenlijk op hetzelfde neer als een web developer. Er zijn wel vrouwen te vinden die app designer zijn, maar minder die het beroep app developer beoefenen. Je merkt wel op scholen en bedrijven dat steeds meer vrouwen de app development kant opgaan.

Er zijn natuurlijk heel veel apps voor zowel mannen als vrouwen. Ook zijn er apps die puur vrouwen als doelgroep hebben. Door vrouwelijke inbreng bij het ontwikkelen van apps, kunnen ze meer rekening houden met de behoeftes van vrouwen.

Het werk is uitdagend. Je kan apps maken in vele programmeertalen en apps zijn er in allerlei soorten en maten. Een app developer zal zich niet snel vervelen.

Meer vrouwelijke inbreng bij app development, zorgt voor nieuwe en verfrissende ideeën. Misschien wil jij wel meer leren over app development en aan de slag als app developer?

Op Pluralsight staan veel goede cursussen, waar je echte apps leert maken op verschillende platformen, zoals iOS en Android. Lees “Pluralsight review en ervaringen” voor een uitgebreide review over het platform en mijn persoonlijke ervaringen.

Vrouw met binaire code op achtergrond

Ethisch Hacker

Ook dit is weer zo’n beroep waarbij meer gedacht wordt aan mannen. Maar waarom zouden vrouwen geen Ethisch Hacker kunnen zijn? Een Ethisch Hacker ontdekt kwetsbaarheden in een systeem op een legale manier. Hier zijn nette afspraken over gemaakt met het desbetreffende bedrijf.

Als je kwetsbaarheden ontdekt, kan het bedrijf op tijd ingrijpen en het oplossen. Naast programmeren is communicatie ook een belangrijke vereiste vaardigheid voor Ethische Hackers. Goede communicatie ontbreekt bij mannen weleens, vrouwen zijn daar over het algemeen beter in. Als je dit als vrouw zijnde combineert met hackvaardigheden, is dit een gaaf beroep om te beoefenen.

Aan werk geen gebrek. Er zijn helaas veel kwaadwillende hackers die slechte dingen willen doen met kwetsbaarheden in systemen. Jij als goedwillende Ethisch Hacker kan veel bedrijven uit de brand helpen. Het salaris is ook nog eens heel goed.

Wil jij leren hacken en misschien wel een Ethisch Hacker worden? Lees dan het artikel “Leren hacken”.

Conclusie

Als vrouw zijnde zal je misschien niet gelijk denken bij leuke banen aan werk waarbij je programmeert. Echter zijn er genoeg leuke banen voor vrouwen waar programmeerwerk bij komt kijken.

Iets meer vrouwen gaan tegenwoordig programmeren, maar het is te hopen dat nog veel meer vrouwen dit ook gaan doen. Veel vrouwen werken secuur en kunnen goed communiceren. Dit heeft de programmeerwereld nodig.

Ben je enthousiast geraakt en wil je ook leren programmeren. Begin dan met “Snelcursus Leren Programmeren”. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? In dit e-book leer je op een makkelijke manier programmeren.

Snelcursus Leren Programmeren cover 2.3 3D

Er is genoeg leuk werk voor vrouwen, waarbij programmeren één van de hoofdtaken is. Als je echt interesse hebt, pak dan je kans en ga ervoor! Succes!

In “Leren programmeren” staat ook meer beschreven welke mogelijkheden er zijn als je gaat leren programmeren en hoe je het leert.

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact op.

Plaats een reactie