Leren hacken in 2024: Jij kan het ook (simpel) leren!

Wil jij leren hacken? Lees dan snel verder! Er zijn verschillende soorten manieren van hacken. Wij gaan het hier vooral over de goede manier van hacken hebben. Als je gaat leren hacken, zijn er vele mogelijkheden. Jij kan ook leren hacken. Je gaat lezen hoe je dat kan gaan doen. Ga gelijk al aan de slag!

Soorten manieren van hacken

Hacken staat bij veel mensen vooral als slecht woord in het woordenboek. De slechte kant van hacken is dat hackers met kwade opzet een (computer)systeem proberen te kraken. Hierbij willen ze bijvoorbeeld data stelen en er slechte dingen mee doen, zoals doorverkopen. Deze manier van hacken gaan we hier niet promoten.

Gelukkig is er ook een goede manier van hacken. Dit wordt ook wel ethisch hacken genoemd. Hierbij is er geen kwaad in de zin. De hacker (Ethisch Hacker) probeert in samenspraak met een bedrijf of een organisatie kwetsbaarheden in een systeem te vinden. Als deze worden gevonden, wordt het voorgelegd aan het desbetreffende bedrijf of organisatie. Op deze manier kunnen de kwetsbaarheden verholpen worden, waardoor slechte hackers niet kunnen toeslaan.

Anonymous masker

De mogelijkheden als je gaat leren hacken

We kijken hier naar de mogelijkheden die je hebt in je carrière, als je gaat leren hacken. Deze mogelijkheden zijn erg goed! Er is namelijk genoeg werk voor hackers die op een goede manier kwetsbaarheden van systemen aan de kaak stellen. Gevaarlijke hackers zullen altijd proberen in systemen te komen van bedrijven en hier eigen gewin uit proberen te halen. Daarom zijn veel bedrijven op zoek naar goede hackers die kunnen testen of het systeem waterdicht is. Dit is meestal niet het geval, dus is er genoeg werk voor hackers met goede intenties.

Je kan als Ethisch Hacker gemiddeld tot zo’n €90.000,- per jaar verdienen. Dit is zeker niet verkeerd! Het gaat natuurlijk niet alleen om het geld. Je moet ook wel geluk kunnen vinden in je werk. Als je hacken leuk vindt om te doen (Op de goede manier), dan is het ideaal dat je er ook nog goed geld mee kan verdienen. Je kan er veel geld mee verdienen als je echt serieus aan de slag gaat en een goede training ervoor gaat volgen.

Hoe jij kan leren hacken

Het is handig als je niet gelijk heel moeilijk begint. Op internet zijn er cursussen waarin je de basis goed kan leren. De basis is echter niet voldoende om echt aan de slag te gaan als Ethical Hacker. Echter moet je ergens beginnen en is het beter om dat niet vanaf een moeilijk punt te doen. Onderstaand is een hele leerzame video:

Je moet er wel even voor gaan zitten, want de video duurt zo’n 15 uur. De video is erg leerzaam, met een schat aan informatie en goed voor beginners.

Hacken voor dummies

Hacken voor dummies is een ideaal boek voor beginners om te leren denken als een hacker en ze te verslaan. Je leert om testen te maken voor onder andere computers en netwerken en te kijken waar de kwetsbaarheden liggen.

Het is heel laagdrempelig en je hoeft geen verstand te hebben van hacken, voordat je dit boek gaat lezen. Lees op Bol.com meer over het boek en in het inkijkexemplaar zie je ook wat je allemaal gaat leren.

Hacken voor dummies boek

Wil je echt serieuzer verder als hacker? Kijk dan eens naar trainingen die je kan volgen. Begin eerst rustig en kijk of het je ligt.

Ga lekker aan de slag!

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact op.

3 gedachten over “Leren hacken in 2024: Jij kan het ook (simpel) leren!”

 1. Ik wil een cursus CEHv10 volgen nu heb ik wel geen voorkennis en ook niet veel kapitaal om voorbereidende cursussen te volgen hoe kan ik mij het beste en het goedkoopste op deze cursus voorbereiden kan ik niet met behulp van het internet veel opzoeken of zijn er bepaalde boeken die ik kan lezen?

  Beantwoorden
  • Hoi Kennyth,

   Een goedkoper alternatief is het boek/e-book: CEH v10 Certified Ethical Hacker Study Guide. Op Bol.com eenvoudig te bestellen: https://bit.ly/36Jou9a

   Een training is wel aan te raden, vooral als je geen voorkennis hebt. Maar je zou het kunnen proberen met het boek/e-book.

   Gr. Bas

   Beantwoorden

Plaats een reactie