In deze KWFinder review ga je erachter komen of dit de beste tool is om hoger in Google te komen. Wij van ProgrammeerPlaats maken ook gebruik van KWFinder en spreken uit eigen ervaring! Het is leuk als je een website hebt gebouwd met WordPress of zelf hebt geprogrammeerd, maar je wil natuurlijk ook gevonden worden. Om gevonden te worden moet je hoog staan in Google op goede zoekwoorden en gebruik maken van SEO (Search Engine Optimization) technieken. Met de KWFinder zoekwoorden tool van Mangools kan je goede zoekwoorden vinden. Naast KWFinder heeft Mangools ook andere SEO tools. Pak een kopje koffie en lees lekker verder!
Ja, ik wil KWFinder en de andere SEO tools van Mangools gratis uitproberen!
Alleen via ProgrammeerPlaats krijg je 10% korting, klik hier!
KWFinder is een mooie en snelle zoekwoorden tool
Het is belangrijk dat een zoekwoorden tool gewoon doet waar het voor bedoeld is, namelijk de gebruiker de mogelijkheid bieden om de beste zoekwoorden (Keywords) te vinden. KWFinder heeft meer functionaliteiten, maar daar gaan we in het volgende hoofdstuk dieper op in.
Echter spelen er ook andere dingen mee. Wat gelijk opvalt bij KWFinder is dat het design erg gelikt is. Het is heel prettig om met KWFinder te werken, omdat het zo overzichtelijk is:

Zoekwoord voorbeeld
Hierboven zie je een voorbeeld waarbij we het zoekwoord “kattenmelk” willen onderzoeken. Zonder ooit gebruik te hebben gemaakt van KWFinder, kan je eigenlijk gelijk al zien of het zoekwoord goed is en kans van slagen heeft om op te ranken.
Je ziet namelijk dat er 460 keer per maand op wordt gezocht. De KD (Keyword SEO Difficulty) is 15. Aan de score en de groene kleur kan je al zien dat het niet heel lastig is om hierop te ranken.
Aan de rechterkant zie je een mooie staafdiagram. Hierin zie je duidelijk dat er een (lichte) stijgende trend zit in dit zoekwoord. Van september 2015 tot december 2019 is een stijging te zien in het gebruik van “kattenmelk” per maand, in Google.
In “SERP overview” zie je nog een mooi lijstje van alle websites die ranken op het zoekwoord “kattenmelk”, beginnend bij 1. zooplus.nl staat dus bovenaan in Google op het moment van schrijven als je “kattenmelk” opzoekt in Google.
Dit zijn je concurrenten. Mooi is dat je ook kan zien hoe krachtig je concurrenten zijn aan de hand van onder andere DA, PA en het aantal backlinks.
Probeer het zelf eens
Zonder al te veel moeite, kan je eigenlijk het belangrijkste al vinden en weten hoe het werkt. Dit is de kracht van het design van KWFinder. Probeer zelf eens onderzoek te doen naar een zoekwoord die bij jouw website past:
Snelheid
Daarnaast is KWFinder razendsnel. Je hebt van die zoekwoorden tools waarbij je lang moet wachten op resultaat, omdat ze allerlei data van Google op moeten halen.
KWFinder heeft dit gelukkig goed voor elkaar. De code is goed geschreven door professionals en KWFinder draait op hele snelle servers. Dit verhoogt het gebruiksgemak aanzienlijk.
Als je een zoekwoorden tool hebt die heel erg traag is, heb je waarschijnlijk weinig zin om eens een middagje zoekwoordenonderzoek te doen. Door het mooie design en de snelheid van KWFinder, is het een feestje om zoekwoordenonderzoek uit te voeren.
De functionaliteiten van KWFinder
Het is heerlijk werken als een zoekwoorden tool een mooi design heeft en snel is, maar laten we eens dieper ingaan op de functionaliteiten van KWFinder.
Search by keyword
In het eerste hoofdstuk zijn we daar al een klein beetje op ingegaan. Toen hadden we “kattenmelk” als zoekwoord gebruikt. Laten we nu “kompas sleutelhanger” als voorbeeld nemen:

Resultaten voor land en taal
Bij de zoekterm “kompas sleutelhanger” hebben we ervoor gekozen om resultaten te krijgen van bezoekers uit Nederland die Nederlands spreken.
Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om resultaten te verkrijgen op basis van bezoekers wereldwijd die Nederlands spreken. Dan worden de bezoekers uit alle Nederlandstalige gebieden in de wereld ook meegerekend, die op “kompas sleutelhanger” gezocht hebben.
Zoekwoord statistieken
Je ziet dat er gemiddeld 130 keer per maand gezocht wordt op “kompas sleutelhanger” en het zoekwoord een “Keyword SEO Difficulty” (KD) heeft van 12. CPC (Cost Per Click) en PPC (Pay Per Click) hebben met Google Ads te maken.
Keyword SEO difficulty
“Keyword SEO Difficulty” is een algoritme dat KWFinder zelf heeft ontwikkeld en aangeeft hoe moeilijk het is om op een zoekwoord te ranken. Hoe hoger de score, hoe moeilijker het is om op te ranken. 12 is een prima score en betekent dat het makkelijk is om op te ranken.
Related keywords
Bij de resultaten van “kompas sleutelhanger” zie je allemaal gerelateerde zoekwoorden/keywords. Soms kom je betere zoekwoorden tegen en vaak zie je andere keywords die ook passen in je tekst. Zo kan je ranken op meerdere zoekwoorden.
Verder is er ook “Autocomplete” en “Questions”. “Autocomplete” zorgt voor meer unieke resultaten voor je zoekwoord, bijvoorbeeld “kompas sleutelhanger blauw”.
De “Questions” optie is er om vragen te genereren, die gebaseerd zijn op jouw zoekwoord.
Trend
De trend is heel handig om te bekijken. Hier kan je aan zien hoeveel potentie het zoekwoord heeft en of het nuttig is om dit zoekwoord nog te gebruiken.
De staafdiagram van “kompas sleutelhanger” ziet er vrij stabiel uit. Er is zelfs een lichte stijging te zien. Je ziet ook in welke maanden er meer gezocht wordt op dit zoekwoord. Vooral in de vakantiemaanden zal er meer gezocht worden naar “kompas sleutelhanger”.
Dit zoekwoord is dus prima om te gebruiken. Stel dat je een harde dalende trend ziet, dan is het misschien verstandiger om toch een ander zoekwoord te gebruiken die meer potentie heeft.
SERP overview
SERP staat voor “Search Engine Results Page”. Dit is de resultatenpagina van Google. Hier kan je dus zien wat de resultaten zijn in Google als je “kompas sleutelhanger” opzoekt.
Het is heel handig om hier te onderzoeken wie je concurrenten zijn en hoe ze hun artikelen hebben gemaakt om te ranken op “kompas sleutelhanger”.
Misschien hebben ze hun artikelen niet speciaal ingericht om op dat zoekwoord te ranken en valt er voor jou nog veel te halen? Als je ziet dat de concurrenten steekjes hebben laten vallen, kan jij daar optimaal van profiteren.
Ja, ik wil KWFinder en de andere SEO tools van Mangools gratis uitproberen!
Verder zie je allemaal statistieken bij de websites, zoals DA (Domain Authority), PA (Page Authority), Links en EV (Estimated Visits per month). Deze statistieken geven aan hoe krachtig een website is. Mocht je exact willen weten wat deze statistieken betekenen, probeer dan KWFinder eens gratis en ga met je muis over de afkortingen van deze statistieken.
Overige functionaliteiten
De belangrijkste functionaliteiten zijn hierboven wel besproken. Echter zijn er nog meer functionaliteiten die het zoekwoordenonderzoek nog makkelijker en beter maken.
Er is een “Search by Domain” optie. Hier kan je een domeinnaam intikken en zie je op welke zoekwoorden deze website rankt.
Het kan zijn dat je een lijst met allemaal zoekwoorden hebt die je tegelijk wil onderzoeken. Stel dat het er 100 zijn. Als je deze allemaal één voor één moet intikken, ben je wel even bezig.
Speciaal daarvoor is er in KWFinder de “Import” functie. Hier kan je makkelijk een .csv of een .txt bestand importeren met zoekwoorden erin.
Binnen KWFinder heb je ook de mogelijkheid om lijsten aan te maken met bepaalde zoekwoorden erin. Je zou bijvoorbeeld lijsten kunnen maken met zoekwoorden die vallen onder een bepaalde categorie.
Tot slot zie je in “History” alle zoekwoorden die je hebt opgezocht. Handig als je bijvoorbeeld een heel goed zoekwoord hebt gevonden, maar die vergeten was. Zo kan je het makkelijk terugvinden.
Hoe ervaart ProgrammeerPlaats deze functionaliteiten?
Het is niet voor niets een “KWFinder review” en daarom geven wij onze mening over hoe wij deze functionaliteiten ervaren. De functionaliteiten van KWFinder zijn voor ons uitstekend om zoekwoordenonderzoek en concurrentie analyse mee uit te voeren.
KWFinder is voor ons de beste zoekwoorden tool. Maar we willen eerlijk zijn tegenover onze bezoekers en er zijn echter ook enkele nadelen, zoals bij alle zoekwoorden tools.
De “Autocomplete” en de “Questions” functies werken niet helemaal lekker bij sommige Nederlandse zoekwoorden. KWFinder heeft soms moeite om meer unieke zoekwoorden en vragen te genereren, speciaal voor Nederlandse zoekwoorden.
We merken echter dat deze functies de laatste tijd steeds beter worden! De functies kunnen steeds beter omgaan met Nederlandse zoekwoorden.
Een ander nadeel is de “Search by Domain” functie. We gebruiken deze functie vrijwel nooit, maar als je bijvoorbeeld https://programmeerplaats.nl/ intikt, zie je maar weinig zoekwoorden waarop ProgrammeerPlaats rankt.
ProgrammeerPlaats rankt op veel meer zoekwoorden dan staat aangegeven bij de resultaten op KWFinder. Deze functie kan KWFinder wel verbeteren om een realistischer beeld te geven van de zoekwoorden waarop een website rankt.
Hoe maakt ProgrammeerPlaats gebruik van KWFinder?
Je weet nu al een stuk meer over KWFinder en misschien heb je het inmiddels ook al even uitgetest. Zo niet, dan kan je het hier gratis uitproberen.
Misschien is het leuk om te weten hoe wij gebruik maken van KWFinder. ProgrammeerPlaats gebruikt KWFinder om de website een SEO boost te geven.
Een SEO boost leidt tot veel meer bezoekers. Hier kan je zelf ook inspiratie uit putten. Lees verder om erachter te komen hoe ProgrammeerPlaats duizenden bezoekers per maand krijgt door KWFinder.
Zoekwoordenonderzoek
Zoekwoordenonderzoek is het belangrijkste. Dit doen we in “Search by Keyword”. We kijken naar zoekwoorden die interessant zijn om eventueel een artikel over te maken.
Laten we even teruggaan naar hoofdstuk 2 en “kompas sleutelhanger” weer als voorbeeld nemen. In onze ogen is dat een heel interessant zoekwoord! Niet voor ProgrammeerPlaats, maar wel bijvoorbeeld als je een website over reizen hebt.
Op “kompas sleutelhanger” wordt gemiddeld 130 keer paar maand gezocht en het heeft 12 als “Keyword SEO Difficulty” score. De trend is vrij stabiel en zelfs licht stijgende. Dit ziet er veelbelovend uit om een artikel over te maken.
Let dus op hoeveel keer per maand gemiddeld er op het zoekwoord wordt gezocht en of de “Keyword SEO Difficulty” score goed is. Als je een beginnende website hebt, is het beter om voor zoekwoorden te gaan waar makkelijk op te ranken valt.
Echter moet je niet alleen maar van deze elementen uitgaan. Concurrentie analyse is ook heel belangrijk..
Concurrentie analyse
Een concurrentie analyse voeren wij uit door te kijken naar de “SERP overview” in KWFinder en door zelf het zoekwoord op te zoeken in Google. Het zelf opzoeken doen we in een incognito venster (Ctrl+Shift+N) van Google Chrome.
Waarom in een incognito venster? Omdat Google bij de ranking van websites ook onder andere je bezoeken aan eerdere websites meerekent en je locatie. Door gebruik te maken van een incognito venster voorkom je dat.
Bij de “SERP overview” kijken we vooral hoeveel autoriteit een website heeft en naar de backlinks. Het incognito venster in Google Chrome gebruiken we om naar de artikelen van de concurrenten te kijken. Je kan ook gewoon in “SERP overview” doorklikken naar de artikelen, maar de resultaten in Google zelf geven toch een iets duidelijker beeld. Het ligt eraan waar je voorkeur ligt.
Bij het bekijken van de artikelen van de concurrenten kijken we of ze het artikel echt SEO-gericht hebben geschreven op het desbetreffende zoekwoord. Als dat het geval is, kijken we waar ze steekjes hebben laten vallen. Soms zijn artikelen van concurrenten helemaal niet SEO gericht geschreven op het desbetreffende zoekwoord. Dan is het helemaal makkelijk om hoog te ranken.
Je leest zo in “SEO tips om zoekwoorden toe te passen in artikelen op je website” tips die je zelf kan toepassen en hier letten wij ook op of concurrenten dit hebben toegepast.
Ranking van zoekwoorden bijhouden
Dit is eigenlijk geen onderdeel van KWFinder, maar we lopen alvast vooruit op andere SEO tools van Mangools. Als je namelijk gebruik gaat maken van KWFinder, krijg je ook toegang tot alle andere SEO tools van Mangools.
Wij maken gebruik van “SERPWatcher”. Dit is een hele handige SEO tool binnen Mangools, waar we al onze belangrijke zoekwoorden kunnen bijhouden.
In deze SEO tool kan je al belangrijke zoekwoorden toevoegen en bijhouden op welke positie je staat in Google op die betreffende zoekwoorden.
Zo kan je snel anticiperen als je merkt dat je aan het dalen bent en ingehaald wordt door concurrentie. Wat ook handig is aan deze tool, is dat je kan zien wanneer er een update heeft plaatsgevonden aan het algoritme van Google.
Dit kan namelijk ook een oorzaak zijn van een stijging of een daling en dat wordt duidelijk in deze SEO tool. Deze tool is onmisbaar als je wil blijven concurreren met je concurrenten.
SEO tips om zoekwoorden toe te passen in artikelen op je website
Stel dat je een heel goed zoekwoord hebt gevonden, wat moet je dan ermee doen om daarop te scoren in Google? Je maakt een artikel op je website, gericht op dat zoekwoord.
Dit zijn enkele goede tips die wij toepassen om te scoren op zoekwoorden:
- Zet het zoekwoord in de url, in het geval van “kompas sleutelhanger” wordt dat: mijndomeinnaam.nl/kompas-sleutelhanger
- In de meta title en description laat je het zoekwoord terugkomen
- Plaats het zoekwoord in de titel van je tekst (H1) en in een hoofdstuk titel (H2)
- Zet het zoekwoord in de eerste zin van je artikel
- In de bestandsnaam van een afbeelding zet je het zoekwoord
- In een alt-tekst van een afbeelding zet je het zoekwoord
- Verspreid het zoekwoord netjes over je tekst, gebruik het ook niet te veel, anders straft Google dat af
- Gerelateerde zoekwoorden gebruiken, om daar ook op te ranken
- Link intern vanuit andere pagina’s op je website naar het artikel
- Backlinks verzamelen
- Zorg dat de bezoeker echt wat aan het artikel heeft en de geschreven tekst relevant is voor het zoekwoord
Tegenwoordig is het belangrijkste dat je artikel goed is en echt is gericht aan je bezoeker. Wanneer iemand op Google “kompas sleutelhanger” zoekt, moet je artikel echt aansluiten op deze zoekterm.
Google houdt namelijk ook bij hoe lang iemand op je website blijft. Als bezoekers via dit zoekwoord maar kort op je website blijven en snel wegklikken, is dat voor Google een teken dat het artikel niet goed aansluit op het zoekwoord.
Echter blijft Google een machine en is het zeker nodig om je zoekwoord terug te laten komen op de eerder genoemde plekken.
Ja, ik wil KWFinder en de andere SEO tools van Mangools gratis uitproberen!
Waarom zou jij gebruik moeten maken van KWFinder?
KWFinder is een superhandige zoekwoorden tool voor zowel mensen met een beginnende website als mensen met een grote website. Als je meer bezoekers wil, is KWFinder de ideale tool om dat te realiseren.
Veel bedrijven steken enorm veel geld in adverteren (SEA) op Google. Dit is leuk op de korte termijn, maar op lange termijn ga je daarmee niet meer bezoekers naar je website leiden.
Mensen die een website als hobby hebben of kleine tot middelgrote ondernemingen, hebben meestal niet het geld om dat in advertenties te pompen. De oplossing is dan SEO (Search Engine Optimization). Ook voor de grote bedrijven zorgt SEO op lange termijn voor meer bezoekers.
Met KWFinder kan je hele goede zoekwoorden vinden en deze verwerken in je website. Je schrijft artikelen voor goede zoekwoorden en past de SEO tips toe, waar we het eerder over hebben gehad.
Op deze manier krijg je heel veel gratis bezoekers vanuit Google erbij. Artikelen die je geschreven hebt, SEO gericht met goede zoekwoorden, staan namelijk hoog in Google, dit leidt tot meer bezoekers.
Het is niet kortstondig en duur, zoals bij adverteren, maar je kan er jarenlang profijt van hebben! Als je meer bezoekers op je website wil, op een duurzame manier, gebruik dan KWFinder en pas de bovenstaande SEO tips toe. Gegarandeerd dat je veel meer bezoekers gaat krijgen!
Wat heeft Mangools nog meer te bieden?
Wanneer je gebruik gaat maken van KWFinder, is dat niet de enige tool die je kan gebruiken. KWFinder is namelijk een SEO tool van Mangools. Je kan alle tools van Mangools gebruiken, vandaar dat we ook even ingaan op deze tools.
Wat is Mangools?
Mangools is een merknaam en een soort beheerplek voor alle SEO tools die eronder vallen. De SEO tools die onder Mangools vallen bespreken we hieronder.
Op de website van Mangools zie je een mooie tijdlijn over wanneer het is ontstaan en wat het door de jaren heen allemaal heeft bereikt. Mangools heeft een team van uitstekende professionals in huis die de boel draaiende houden en regelmatig software updates uitvoeren.
SERPChecker
De SERPChecker tool is handig om de zwakke punten van je concurrenten te ontdekken. In de eerder genoemde “SERP overview” kan je dat ook doen, maar dit is wat uitgebreider met meer statistieken en mogelijkheden.

SERPWatcher
Hier hebben we het al over gehad in “Ranking van zoekwoorden bijhouden”.
LinkMiner
Backlinks zijn belangrijk om je website meer autoriteit te geven. Google gaat daardoor je website beter waarderen, waardoor je ook beter scoort in Google. Belangrijk is wel dat je backlinks krijgt van goede websites die gerelateerd zijn aan jouw website, anders heeft het weinig meerwaarde.
De LinkMiner SEO tool van Mangools maakt het heel makkelijk om te zien welke backlinks je concurrenten hebben. Op deze manier kan je daarop inspelen en websites benaderen die backlinks geven aan je concurrenten.
Als jij een beter artikel maakt dan je concurrent, maak je kans om een backlink te krijgen van een website die een backlink aan je concurrent geeft. Benader ze en geef aan dat jij een supergoed artikel hebt gemaakt en het een meerwaarde heeft voor hun, als ze naar jouw linken.
SiteProfiler
De SiteProfiler SEO tool geeft een uitgebreide analyse over de ingevulde website. Onder andere wat de autoriteit is van de website, het aantal backlinks, de beste content en wie de concurrenten zijn.
De resultaten zijn mooi visueel weergegeven, waardoor je daar makkelijk en snel conclusies uit kan halen.
Overige SEO tools
Mangools heeft nog meer SEO tools die je kan gebruiken:
- SEO Browser Extension (Extension in Google Chrome of Firefox)
- SERP Volatility checker (Checken of er vreemde ranking schommelingen in de posities in Google zijn, bijvoorbeeld door een update aan het algoritme van Google)
- SERP Simulator (Checken hoe artikelen eruit zien in de Google resultaten, er wordt een simulatie van gemaakt)
Probeer KWFinder eens gratis uit en test deze nuttige SEO tools.
Kosten KWFinder inclusief andere tools van Mangools + korting
Vergeleken met SEO tools zoals SEMRush en Ahrefs is KWFinder goed betaalbaar. Voor maar €29,90 per maand maak je al gebruik van KWFinder en alle andere SEO tools van Mangools!
Op het moment van schrijven betaal je voor het “Mangools Basic” plan €29,90 per maand, check de website van KWFinder en klik op “Pricing” voor de huidige prijzen.
Voordat je gelijk betaald, is het handig om het eerst gratis uit te proberen. Alleen via ProgrammeerPlaats krijg je 10% korting op alle plans!
Alleen via ProgrammeerPlaats krijg je 10% korting, klik hier!
Conclusie
Het was even zweten geblazen, maar je hebt je door heel de KWFinder review heengeslagen. Het was een flinke lap tekst.
Gelukkig heb je niet alles voor niks gelezen, want KWFinder is echt een hele gave en goede SEO tool! Wij maken er vaak gebruik van en zijn er zeer tevreden over. Dankzij KWFinder en de andere SEO tools van Mangools, heeft ProgrammeerPlaats duizenden bezoekers per maand.
Door de uitgebreide set aan SEO tools van Mangools, is het mogelijk om meer dan alleen maar zoekwoordenonderzoek uit te voeren. SEO gaat verder dan dat en Mangools houd daar rekening mee.
Door de lage prijs en de eenvoudige werking kan iedereen aan de slag met KWFinder, Zowel mensen met een kleine website als grote bedrijven.
Het is zeker één van de beste zoekwoorden tools op de markt.
Test KWFinder en de andere SEO tools van Mangools gratis uit en we durven met zekerheid te zeggen dat je verkocht zal raken.
Op naar meer bezoekers voor je website!
Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact op.