De beste JavaScript boeken voor beginners + andere beginnerstips

Speciaal voor jou hebben we hier de beste Nederlandse en Engelse JavaScript boeken voor beginners in een overzicht gezet. Je gaat hier zeker een goed JavaScript boek vinden! Als laatste geven we nog andere goede tips voor beginners die JavaScript willen leren. Lees lekker verder!

Overzicht van goede JavaScript boeken voor beginners

JavaScript is de scripttaal om een website interactief te maken. Het is leuk om een website te maken met HTML en CSS, maar dan blijft de website statisch. JavaScript brengt daar verandering in!

We hebben gezocht naar de beste JavaScript boeken voor beginners en hieronder staan ze op een rijtje. Twee boeken zijn in het Engels en eentje in het Nederlands.

JavaScript & jQuery – Interactive Front-End Web Development

JavaScript & jQuery – Interactive Front-End Web Development is echt één van de beste JavaScript boeken voor beginners. Wereldwijd lezen heel veel beginners het boek en de recensies zijn ook lovend.

Het boek zelf is gepubliceerd in 2014. Dit lijkt een poosje geleden, maar er zijn recent ook vele goede reviews geschreven door lezers. Tegenwoordig heb je er zeker nog veel aan.

De laatste JavaScript versie wordt niet behandeld, maar dit hoeft geen probleem te zijn. Door het boek ga je JavaScript goed leren begrijpen en dan zou je eventueel online meer over de nieuwste versie kunnen leren.

Je leert dus niet alleen JavaScript, maar ook jQuery. jQuery is een JavaScript library. De uitleg is erg duidelijk in luchtig Engels beschreven en door de vele mooie afbeeldingen is het allemaal nog makkelijker te begrijpen.

Het is wel handig om enigszins kennis te hebben van HTML en CSS voordat je aan dit boek begint. Op Bol.com lees je meer over dit geweldige JavaScript boek voor beginners.

JavaScript & jQuery – Interactive Front-End Web Development

Verkrijgbaar bij

bol.com (€25,24)
Laatst bijgewerkt: 17 januari 2024 - 09:23

Head First JavaScript Programming

Misschien heb je weleens van de “Head First…” boeken gehoord. Er zijn meerdere van dit soort boeken over allerlei programmeertalen en -technieken. Head First JavaScript Programming kan uiteraard niet ontbreken.

De “Head First…” boeken staan bekend om hun duidelijke uitleg en humor. De humor die in Head First JavaScript Programming staat, maakt het heel leuk om JavaScript op een simpele manier te leren.

De lezers zijn laaiend enthousiast over het boek. Mensen van over heel de wereld schrijven goede reviews.

Je bent niet alleen maar aan het lezen, maar je gaat zelf ook echt aan de slag met veel JavaScript code schrijven. Hier hameren wij ook steeds op, dat het goed is om zelf ook veel te programmeren. Zo krijg je echt feeling met een programmeertaal.

Ook ga je onder andere spelletjes spelen en puzzels oplossen in het boek. Dit boek maakt een feestje van JavaScript leren voor beginners.

Op Bol.com lees je meer over dit leuke en leerzame JavaScript boek.
Head First JavaScript Programming

Verkrijgbaar bij

bol.com (€37,99)
Laatst bijgewerkt: 17 januari 2024 - 09:23

Handboek JavaScript & jQuery

Nu komen we aan bij een Nederlands boek, namelijk Handboek JavaScript & jQuery. Beginners kunnen in het Nederlands met dit boek JavaScript en jQuery leren.

Voor sommige beginners is het toch wat prettiger om JavaScript in het Nederlands te leren, hierdoor begrijpen ze het beter.

De uitleg in het boek is helder, er staan mooie voorbeelden in en je kan oefeningen maken. Je krijgt ook een beter beeld van de mogelijkheden die JavaScript en jQuery allemaal hebben.

Op Bol.com lees je meer over dit JavaScript boek.
Handboek JavaScript & jQuery

Verkrijgbaar bij

bol.com (€20,95)
Laatst bijgewerkt: 17 januari 2024 - 09:23

Andere tips voor beginners die JavaScript willen leren

In de bovenstaande tekst heb je goede JavaScript boeken voor beginners gezien. Er zijn natuurlijk ook andere manieren voor beginners om JavaScript te leren, vandaar de extra tips.

Hier op ProgrammeerPlaats staat ook een mooi artikel waar je als beginner JavaScript kan leren, namelijk “JavaScript leren”. Het gave is dat je hier echt zelf aan de slag gaat met het maken van een eenvoudige website en een simpel stukje JavaScript code toepast.

Wil je echt dieper in JavaScript gaan duiken en heeft een boek lezen niet je voorkeur? Dan is het volgen van videocursussen heel leerzaam. Pluralsight is een heel gaaf platform met veel JavaScript videocursussen, zowel voor beginners als gevorderden.

Pluralsight logo

In “Pluralsight review en ervaringen” lees je meer over het platform. Pluralsight is zelfs 10 dagen helemaal gratis uit te proberen.

Kijk voor jezelf welke manier van leren je het prettigst vindt en ga lekker aan de slag met JavaScript!

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact op.

Plaats een reactie