Wat is het salaris van een Java developer/programmeur?

We hebben het gemiddelde salaris van een Java developer/programmeur in Nederland berekend in dit artikel. Ook komen de salarissen van een Junior, Medior en Senior Java developer voorbij. We kunnen alvast zeggen dat over het algemeen een Java developer/programmeur een erg goed salaris heeft! Jij kan ook een Java developer worden. We geven tips hoe je dat kan doen. Lees snel verder!

Hoe berekenen wij het gemiddelde salaris van een Java developer/programmeur?

Op verschillende (vacature)websites hebben ze uitgezocht wat het salaris is van Java developers/programmeurs. Wij hebben deze resultaten gebruikt om een gemiddeld maandsalaris te berekenen voor een Java developer in Nederland.

De resultaten van de volgende websites hebben we gebruikt:

Geld douchen Eugene

Het gemiddelde salaris van een Java developer/programmeur in Nederland

We gaan er verder niet omheen praten. Het gemiddelde bruto maandsalaris van een Java developer/programmeur in Nederland is op het moment van schrijven €4331,- volgens onze berekeningen.

Dit is het gemiddelde salaris van de Junior, Medior en Senior Java developers bij elkaar uit de resultaten die we van de eerder genoemde websites hebben gehaald. Dit verdienen de verschillende Java developers ongeveer bruto per maand:

Java developerSalaris
Junior Java developerTussen de €2500,- en €4000,-
Medior Java developerTussen de €3000,- en €5000,-
Senior Java developerTot €6000,-

Het kan erg verschillen per bedrijf/organisatie wat het salaris is. Het is bekend dat Java developers/programmeurs bij overheidsinstanties een hoog salaris kunnen ontvangen.

Als je een Java developer wil worden, dan is het eerst zaak om jezelf klaar te stomen voor een functie als Junior Java developer. Daarna zou je door kunnen groeien naar een Medior Java developer en het ultieme doel is het worden van een Senior Java developer.

Zelf een Java developer/programmeur worden

Het salaris van een Junior, Medior en Senior Java developer/programmeur is over het algemeen erg goed. Wil jij dat ook gaan verdienen? Dan is het taak om aan de slag te gaan en een Java developer te worden.

Het salaris is echter niet het belangrijkste. Je moet het ook echt leuk vinden om met Java te programmeren. Anders ga je het niet lang volhouden en zal je het nooit schoppen tot Senior Java developer.

Als je interesse hebt om een Java developer te gaan worden, is het goed om eerst laagdrempelig te beginnen en te kijken of je Java echt leuk vindt. Met de beste Java boeken voor beginners kan je op een leuke en makkelijke manier Java gaan leren.

Ook op Pluralsight staan hele goede cursussen voor beginners tot gevorderden om Java te leren. In “Pluralsight review en ervaringen” lees je meer over het platform.

Pluralsight logo

Wil je echt een Junior Java developer worden en gaan solliciteren? Dan is het aan te raden om een portfoliowebsite te maken met daarin Java projecten die je hebt gemaakt. Begin met simpele projecten en breid het steeds verder uit.

Voorbeelden van Java projecten voor beginners zijn: Een kleine game (Zoals “Guess number met Java”), programma dat euro’s naar dollars omzet, eenvoudig hotel reserveringssysteem en een to-do list.

Zoek eens naar je “droomvacatures” en kijk welke programmeervaardigheden daar vereist zijn. Pas deze vaardigheden toe in Java projecten en plaats ze op je portfoliowebsite.

Op deze manier ziet een bedrijf dat je de juiste vaardigheden hebt opgedaan en gemotiveerd bent om verder te leren. Je maakt meer kans op een baan als Junior Java developer.

Op Pluralsight en met de beste Java boeken voor beginners kan je Java vaardigheden aanleren en van daaruit eigen projecten gaan maken.

Java logo

Laagdrempelig beginnen met programmeren in het algemeen

Misschien twijfel je nog of Java echt jouw ding is. Dan kan het ook goed zijn om heel laagdrempelig de basisonderdelen van het programmeren te leren.

In het e-book “Snelcursus Leren Programmeren” leer je aan de hand van een makkelijke uitleg de basisonderdelen van het programmeren in Java, Python en PHP. Ook leer je onder andere welke mogelijkheden er allemaal zijn met verschillende programmeertalen.

Het e-book is een goede manier om als absolute beginner de programmeerwereld te ontdekken. Van daaruit kan je jezelf verder ontwikkelen met Java of misschien wel met een andere programmeertaal.

Tot slot nog andere artikelen die misschien interessant voor je zijn:

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact op.

Plaats een reactie