De beste Java boeken voor beginners

Hier op ProgrammeerPlaats hebben we de beste Java boeken voor beginners op een rijtje gezet. Je gaat hier sowieso een goed Java boek vinden! Als laatste hebben we nog andere goede beginnerstips voor je om Java te leren. Lees lekker verder!

Overzicht van de beste Java boeken voor beginners

Speciaal voor jou hebben we gezocht naar de beste Java boeken voor beginners. Het zijn twee Engelse boeken en één Nederlands boek.

Van het Nederlandse boek kan je eventueel ook de Engelse versie kopen. Het is zeker goed om een Engels Java boek te kopen, omdat de beste en meeste informatie over Java op het internet in het Engels is. Hierdoor raak je er meer aan gewend om deze informatie tot je te nemen in het Engels.

Head First Java

“Head First …” is een bekende serie van boeken die gaan over verschillende onderwerpen. Vooral veel boeken gaan over programmeertalen en softwaretechnieken.

Wereldwijd staan de “Head First …” boeken bekend als goed, leerzaam, visueel en met een vleugje humor. De humor tussendoor maakt de stof ook wat luchtiger.

In Head First Java staan onder andere puzzels en leuke mysteries die het leren van Java leuker maken. Zelfs als je nog helemaal geen programmeerervaring hebt, kan je beginnen met dit Java boek.

Het is het best verkochte Java boek ter wereld! Dit boek is ideaal om de basis van Java te leren als beginner. Ook het OOP (Object Oriented Programming/Object georiënteerd programmeren) concept ga je goed begrijpen. Java is een OOP taal, dus het is noodzakelijk om dat goed te snappen.

Head First Java

Verkrijgbaar bij

bol.com (€59,82)
Laatst bijgewerkt: 17 januari 2024 - 09:24

Programmeren met Java voor dummies

Ook “… voor dummies” is een bekende serie van boeken. Over bijna elk onderwerp is er tegenwoordig wel een “… voor dummies” boek te vinden. Overal ter wereld lezen mensen deze boeken.

In Programmeren met Java voor dummies begin je echt vanaf 0 en leer je steeds meer. Ook is dit Java boek prima te doen voor de mensen zonder programmeerervaring.

Je gaat eerst leren wat Java is en hoe je het installeert. Daarna leer je onder andere wat variabelen zijn, hoe je beslissingen neemt in code en hoe je in klassen en objecten denkt (OOP). In het inkijkexemplaar op Bol.com zie je wat je allemaal nog meer leert.

Dit is de Nederlandse versie, maar de Engelse versie Beginning Programming with Java for dummies is ook op Bol.com te bestellen.

Programmeren met Java voor dummies

Verkrijgbaar bij

bol.com (€113,80)
Laatst bijgewerkt: 17 januari 2024 - 09:24

OCA Oracle Certified Associate Java SE 8 Programmer I Study Guide: Exam 1Z0-808

Dit Java boek is eigenlijk bedoeld voor degenen die het OCA examen (1Z0-808) willen halen. Hiermee kan je een officieel Java certificaat halen. In “OCA Java” lees je er meer over.

Echter is het boek ook heel goed om als beginner de basis van Java te leren. Wel is het aan te raden om al programmeerervaring te hebben voordat je dit boek gaat lezen. Voor de Java beginners met programmeerervaring in andere programmeertalen is dit een prima boek.

Je gaat over de volgende onderwerpen veel leren, dit zijn ook de hoofdstukken in het boek:

  • Java Building Blocks
  • Operators and Statements
  • Core Java APIs
  • Methods and Encapsulation
  • Class Design
  • Exceptions

Als je gelijk voor de certificering wil gaan, staat dat natuurlijk heel mooi op je CV. Daarna zou je eventueel ook voor een “Java 11 certification” kunnen gaan.

Andere tips voor beginners die Java willen leren

Voordat je verder leest is het misschien interessant om het artikel “Java leren” te lezen. Hierin lees je nog meer over wat Java is, wat de mogelijkheden zijn en verschillende leermethodes.

Het lezen van Java boeken is natuurlijk niet de enige manier om Java te leren. Videocursussen zijn ook heel erg leerzaam om als beginner Java te leren.

Pluralsight is een heel goed platform waarop vele goede Java videocursussen te volgen zijn voor beginners. Niet alleen Java, maar je zou ook videocursussen kunnen volgen over andere programmeertalen en de nieuwste technologieën.

Pluralsight logo

In “Pluralsight review en ervaringen” lees je meer over dit gave platform. Je hebt zelfs de mogelijkheid om het 10 dagen helemaal gratis uit te proberen.

Het is niet de bedoeling om alleen maar de videocursussen te bekijken en zelf niet veel te programmeren. Schrijf de code mee uit de videocursussen en probeer ook echt te begrijpen hoe de code werkt.

Je leert het meest door zelf te programmeren. Doe inspiratie op uit de videocursussen en bedenk zelf leuke programmaatjes om in code te schrijven. Op die manier krijg je meer feeling met Java en leer je van je fouten.

Weet je nog niet zeker of je met Java aan de slag wil als beginner, maar wil je wel alvast leren programmeren? Lees dan het e-book “Snelcursus Leren Programmeren”.

Programmeren (in Java) heeft de toekomst! Wacht niet langer en ga lekker aan de slag.

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact op.

Plaats een reactie