Ik weet niet wat ik wil worden… Leer programmeren!

“Ik weet niet wat ik wil worden…” Veel mensen weten dit niet. Jij weet het waarschijnlijk ook niet helemaal zeker, want anders las je nu niet dit artikel. Zelf wist ik ook niet wat ik wilde worden. Ik kwam erachter dat leren programmeren heel leuk is en je ook hele gave dingen ermee kan doen! Als programmeur kan je mooie beroepen beoefenen en een mooie toekomst tegemoet gaan. Lees verder hoe jij een programmeur kan worden.

Waarom zou je leren programmeren?

Het komt misschien rauw op je dak vallen, eerst weet je niet wat je wil worden en dan gelijk overspringen op programmeren. Programmeren klinkt ook gelijk zo lastig, terwijl het helemaal niet lastig is. Het ligt eraan hoe je het leert.

Wel moet je het leuk vinden om op de computer te werken. Als je er al tegenop ziet om de computer aan te zetten of de laptop open te klappen, is het niet verstandig om te leren programmeren en is dat waarschijnlijk niks voor jou.

Als het je wel interessant lijkt, is dat erg mooi! Programmeren brengt je namelijk heel veel. Als je kan programmeren, kan je ontzettend veel kanten op en zelf gave dingen maken.

Als jij leert programmeren, is het bijvoorbeeld mogelijk om een website, app of een game te maken. Dit zijn maar enkele mogelijkheden, je kan bijvoorbeeld ook een robot programmeren.

De banen liggen voor het oprapen voor goede programmeurs. Bedrijven staan te springen om mensen met programmeerkennis. Er is zelfs een groot tekort aan programmeurs in Nederland en de rest van de wereld.

Door onder andere het grote tekort aan programmeurs, zijn de salarissen erg goed. Het werk is niet alleen maar leuk en uitdagend, tevens verdien je er een lekkere boterham mee.

Niet alleen bij banen valt er veel geld te verdienen, stel dat jij zelf een hele gave app maakt die veel mensen gebruiken. Dan kan je ook veel geld verdienen. Of je maakt bijvoorbeeld een computerprogramma die heel veel mensen gebruiken, dan stroomt het geld binnen.

De mogelijkheden voor programmeurs zijn erg groot! Dit zijn maar kleine voorbeelden. De wereld verandert ook en er zijn steeds meer programmeurs nodig. De tekorten worden groter..

Over een jaartje of 10 is de kans groot dat veel mensen bij hun baan te maken krijgen met programmeerwerk. De kans is dus ook redelijk groot dat jij ermee te maken gaat krijgen. Leren programmeren kan nooit kwaad en is nog leuk ook.

Programmeren achter grote laptop

Gave banen voor programmeurs

Laten we eens gaan kijken naar gave banen die je kan beoefenen als programmeur. De mogelijkheden zijn zoals eerder gezegd erg groot. We gaan hier niet alle banen opnoemen, anders ben je morgen nog het lijstje aan het doornemen. Hier zijn enkele gave banen voor programmeurs:

  • Web developer
  • App developer
  • Game developer
  • Data scientist
  • Data analist
  • Ethisch hacker
  • Java developer
  • Python developer
  • Machine Learning specialist
  • Blockchain specialist

Je vindt meer over veel van deze banen in het artikel “Goed betaalde banen: Jij kan dit ook gaan doen!”. Speciaal voor vrouwen vind je ook banen uit dit lijstje terug in het artikel “Leuke banen voor vrouwen: Leer programmeren!”.

Developer op dobbelstenen

Hoe leer je programmeren?

Hopelijk ben je al wat enthousiaster geworden om te leren programmeren. De vraag is nu hoe je dat aan moet pakken. Op internet is er heel veel informatie te vinden om te leren programmeren, echter is dat vaak niet goed, ongestructureerd en erg omslachtig uitgelegd.

Hierdoor zien veel mensen door de bomen het bos niet meer en denken dat programmeren te moeilijk is. Dat is doodzonde! Programmeren hoeft namelijk helemaal niet zo moeilijk te zijn.

In het programmeren zijn er 7 basisonderdelen die telkens weer terugkomen, in heel veel programmeertalen. Als je deze basisonderdelen beheerst, ken je de basis van het programmeren en heb je een goede bagage om verder te gaan naar complexere programmeeronderdelen.

In het e-book “Snelcursus Leren Programmeren” leer je de 7 basisonderdelen van het programmeren op een hele makkelijke manier, uitgelegd in gewone mensentaal. Dit leer je in Java, Python en PHP. Omslachtig gedoe houden we niet van op ProgrammeerPlaats.

Snelcursus Leren Programmeren cover 2.3 3D

Daarnaast leer je ook nog over andere dingen waar je als programmeur mee te maken kan krijgen, zoals versiebeheer en databases. Het is de ideale start om te leren programmeren en een programmeur te worden.

Stel dat je gelijk wil gaan leren hoe je een app programmeert en je kent de basisonderdelen niet, dan weet je eigenlijk niet goed wat je nou aan het doen bent. Je schrijft wel code, maar mist echte basiskennis. Op de lange termijn gaat je dit opbreken. De code zit niet lekker in elkaar en de app kan zelfs helemaal stukgaan.

Zorg dat je eerst de basis snapt en ga dan pas aan moeilijkere dingen zitten.

Als je echt geïnteresseerd bent om te leren programmeren, is het een gouden kans om dit te leren door “Snelcursus Leren Programmeren” te lezen. Programmeren heeft de toekomst. Je hebt de mogelijkheid op leuk en uitdagend werk en je verdient goed.

In “Leren programmeren” lees je nog meer over de mogelijkheden die je hebt als je gaat leren programmeren.

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact op.

Plaats een reactie