De beste HTML en CSS boeken voor beginners

Ben je op zoek naar de beste HTML en CSS boeken voor beginners? Dan ben je hier aan het juiste adres! Er zijn zowel boeken in het Nederlands als Engels hier te vinden. In het laatste hoofdstuk lees je meer tips voor beginners die HTML en CSS willen leren. Lees lekker verder!

Overzicht van de beste HTML en CSS boeken voor beginners

HTML is een opmaaktaal en het bevat als het ware de bouwstenen voor een website. Browsers begrijpen HTML en kunnen de website laten zien.

Met HTML alleen is de website wel vrij kaal. CSS zorgt voor de opmaak. Met CSS kan je HTML elementen opmaken.

Door de beste HTML en CSS boeken voor beginners kan je ook met HTML en CSS aan de slag. De beste boeken hebben we voor je opgezocht.

HTML & CSS – websites ontwerpen en bouwen

De auteur, John Duckett, heeft erg veel ervaring met het ontwerpen en bouwen van websites. Met het boek HTML & CSS – websites ontwerpen en bouwen leert hij HTML5 en CSS3 aan beginners.

Met HTML en CSS kan je websites ontwerpen en bouwen, maar ook kan je sleutelen aan bestaande websites. Je kan het meer naar je eigen hand zetten.

Code kan soms afschrikken, maar in dit boek staan erg duidelijke voorbeelden. Je leert websites maken die er goed uitzien en ook makkelijk zijn om te gebruiken.

Alhoewel het boek al gedateerd is, is het nog steeds geschikt om HTML en CSS te leren. Nieuwe features kan je altijd nog online leren, dat gaat ook makkelijker met de kennis uit dit boek.

HTML & CSS – websites ontwerpen en bouwen

Verkrijgbaar bij

bol.com (€48,95)
Laatst bijgewerkt: 17 januari 2024 - 09:23

HTML en CSS voor dummies

De “… voor dummies” boeken ken je vast wel. Over elk onderwerp is er tegenwoordig wel een “… voor dummies” boek te vinden. HTML en CSS voor dummies hoort er natuurlijk ook bij!

Met de kennis die je opdoet in dit boek kan je webpagina’s plannen, bouwen, testen en publiceren. En dat allemaal met HTML en CSS.

Belangrijk is dat je niet alleen HTML en CSS gaat begrijpen, maar ook dat je er plezier in krijgt om ermee bezig te zijn.

Het boek is makkelijk om te begrijpen voor beginners en laagdrempelig om mee aan de slag te gaan. De humor maakt het ook leuker.

HTML en CSS voor dummies

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 17 januari 2024 - 09:23

Handboek HTML5 en CSS

Handboek HTML5 en CSS is het meest recente boek in dit rijtje, op het moment van schrijven. De auteur, Peter Doolaard, is een front-end developer en weet absoluut waar hij over schrijft.

Met de focus op HTML 5.3 ga je in het boek met HTML aan de slag. Daarna leer je meer over de opmaak met CSS.

Onder andere het maken van responsive lay-outs, vormgeven van navigatiemenu’s en het gebruiken van kleur komt aan bod. Dit zijn maar enkele voorbeelden, je gaat nog veel meer leren.

Door het boek doe je goede kennis op van HTML en CSS. Ook is het erg handig als naslagwerk.

Handboek HTML5 en CSS

Verkrijgbaar bij

bol.com (€49,99)
Laatst bijgewerkt: 17 januari 2024 - 09:23

Head First HTML and CSS

“Head First …” boeken zijn erg geliefd wereldwijd. Deze boeken maken leren namelijk makkelijker en leuker. Gelukkig is Head First HTML and CSS er ook.

Doordat het boek erg visueel is en humor bevat, is het veel makkelijker en leuker om HTML en CSS te leren.

Het boek is op zo’n manier gemaakt dat de stof echt blijft hangen in je hersenen. Je opgedane kennis over HTML en CSS zal daarom niet snel verdwijnen.

Ondanks dat het boek gedateerd is, kan je er nog prima de basis van HTML en CSS mee leren. Met basiskennis op zak is het makkelijker om verder te leren.

Head First HTML and CSS

Verkrijgbaar bij

amazon.nl (€32,00)
Laatst bijgewerkt: 17 januari 2024 - 09:23

HTML & CSS QuickStart Guide

Ook de “… QuickStart Guide” boeken staan erg goed bekend. HTML & CSS QuickStart Guide is een echt bestseller.

Door het boek kan je op een makkelijke manier HTML en CSS leren, zodat je mooie websites kan maken en ook bestaande websites kan aanpassen.

HTML en CSS zijn ook ideaal om mee te beginnen als opstapje om verder in de programmeerwereld te duiken. Het opent de deur naar vele mogelijkheden.

Aan de slag gaan met HTML en CSS is niet lastig met dit boek en nog leuk ook. Ook krijg je nog toegang tot online bronnen.

HTML & CSS QuickStart Guide

Verkrijgbaar bij

amazon.nl (€28,99)
Laatst bijgewerkt: 17 januari 2024 - 09:23

Andere tips voor beginners die HTML en CSS willen leren

De beste HTML en CSS boeken voor beginners heb je net al gezien. Echter zijn er ook andere manieren om HTML en CSS te leren.

Hier op ProgrammeerPlaats kan je ook al met de artikelen “HTML leren” en “CSS leren” aan de slag gaan om de basis te leren.

Wil je meer de diepte induiken? Dan staan er op Pluralsight ook goede HTML en CSS videocursussen voor beginners.

In “Pluralsight review en ervaringen” lees je meer over het platform. Pluralsight is zelfs 10 dagen helemaal gratis uit te proberen.

Je hebt genoeg mogelijkheden gezien om HTML en CSS te leren. Ga lekker aan de slag!

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact op.

Plaats een reactie