Waarschijnlijk lees je dit artikel omdat je wil weten wat het groter dan teken is. Je zal er misschien weleens over gehoord hebben bij rekenen en wiskunde. Maar wist je dat het ook bij het programmeren wordt gebruikt en hetzelfde werkt? Lees snel verder!
Wat is het groter dan teken?
Laten we er verder niet omheen draaien, dit is het groter dan teken: >. Het groter dan teken (>) wordt vaak gebruikt om een vergelijking te maken tussen twee getallen.
Laten we kijken naar twee kleine rekenvoorbeelden:
Eerste voorbeeld: 84 > 21
Tweede voorbeeld: 43 > 79
Het eerste voorbeeld is waar en het tweede voorbeeld is niet waar. 84 is groter dan 21 en 43 is niet groter dan 79. Dit is simpel, toch?
Er is ook een kleiner dan teken en dat ziet er zo uit: <. Gelukkig is er een ezelsbruggetje om het verschil te onthouden tussen het kleiner dan (<) en groter dan (>) teken.
Als je een verticale streep voor het kleiner dan teken zet, is het een k (I<). De k is de eerste letter van kleiner dan. Als je dit onthoudt, weet je altijd wat het kleiner dan teken (<) is en dus automatisch ook wat het groter dan teken (>) is.
Groter dan teken voorbeeld (Programmeren)
In het programmeren is het groter dan teken een comparison operator (vergelijkingsoperator). Dit klinkt spannender dan het is. Net zoals bij rekenen en wiskunde gebruik je het om twee getallen (waardes) met elkaar te vergelijken.
Het is leuk en interessant om naar een simpel voorbeeld te kijken met het groter dan teken in Python:
getal = 48 if getal > 12: print("De variable getal is inderdaad groter dan 12!")
In regel 1 zie je eerst een variable (variabele) getal
. De variable getal
heeft 48 als waarde. Een variable slaat een waarde op.
In regel 3 zie je een if statement. Het if statement zegt: Als de variable getal
(48) groter is dan 12, print dan de tekst naar het scherm. Als je deze code zou uitvoeren, dan zal je “De variable getal is inderdaad groter dan 12!” op je scherm zien.
48 is groter dan 12 en daarom wordt de tekst naar het scherm geprint. Stel dat het if statement niet zou kloppen, dan wordt de tekst niet naar het scherm geprint.
Kan je het een beetje volgen en lijkt het je leuk om ook te leren programmeren? Ga dan snel naar het volgende hoofdstuk.
Leer zelf op een makkelijke manier programmeren
Programmeren lijkt misschien lastig. Dat komt ook omdat er op internet veel informatie staat die omslachtig en langdradig is uitgelegd. Wij van ProgrammeerPlaats wilden hier verandering in brengen en hebben een e-book uitgebracht.
Met het e-book “Snelcursus Leren Programmeren” is het zelfs voor absolute beginners makkelijk om te leren programmeren. Wij houden niet van omslachtig gedoe, maar leggen alles gewoon op een begrijpelijke manier uit.
In het programmeren zijn er zeven basisonderdelen die in heel veel programmeertalen weer terugkomen. In het e-book ga je deze allemaal leren in Java, Python en PHP. Daarnaast leer je ook andere dingen waar programmeurs mee te maken kunnen krijgen, zoals databases en versiebeheer.
Heb je interesse om te leren programmeren en wil je werken aan je toekomst? Begin vandaag nog met het e-book “Snelcursus Leren Programmeren”.
Het is zeker interessant om ook eens het artikel “Leren programmeren” te lezen. Hierin lees je ook hoe je dat doet en wat de mogelijkheden zijn.
Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact op.
Huh? Vlgs mij heb ik vroeger op school geleerd dat dat verticale streepje vóór dat symbool moet zetten om de k van kleiner te krijgen
Hoi Maria,
Klopt helemaal, heel scherp! Het artikel is aangepast.
Bedankt voor je bericht.
Gr. Bas