Goed betaalde banen: Jij kan dit ook gaan doen!

Op zoek naar goed betaalde banen of ben je er gewoon nieuwsgierig naar? Dan zit je in dit artikel helemaal goed! We gaan het hier over goed betaalde banen hebben waar programmeerwerk bij komt kijken. Programmeren klinkt misschien moeilijk, maar je kan het ook op een laagdrempelige manier leren, in gewone mensentaal. De meeste goed betaalde banen in dit artikel zijn zelfs te beoefenen zonder diploma.

Voordat je een baan gaat beoefenen waar programmeerwerk bij komt kijken, is het handig als je de basis van het programmeren snapt. In het e-book “Snelcursus Leren Programmeren” leer je op een makkelijke manier de basis van het programmeren in gewone mensentaal.

Het leuke van dit artikel is dat er banen bij staan waar je nu gelijk al vaardigheden voor kan leren. In andere artikelen over goed betaalde banen zal je banen vinden zoals burgemeester en piloot. Deze banen zijn moeilijk haalbaar. Hier vind je haalbare banen die tevens goed betalen.

Donald Duck met geld

Laten we maar eens gaan kijken welke goed betaalde banen er zijn met programmeerwerk en of je interesse hebt om het te gaan beoefenen.

Web developer

Een web developer zet een web design om in een echte website. Een web design wordt meestal gemaakt door een web designer. Als web developer kan je overweg met meerdere talen om websites te ontwikkelen.

Volgens Indeed verdient een web developer gemiddeld €3367,- per maand in Nederland. 1014 web developers hebben daar anoniem hun salaris doorgegeven, dus het is wel een redelijk betrouwbaar getal. Het salaris hangt ook van het bedrijf af en je ervaring.

Wil jij een web developer worden? Je kan al heel laagdrempelig beginnen met HTML, CSS en JavaScript leren. Door simpel te beginnen en steeds een stapje verder te gaan kan je een goede web developer worden.

Java developer

Java is al heel lang één van de populairste programmeertalen wereldwijd. Er is nog steeds ontzettend veel vraag naar Java developers. Als Java developer ben je bezig met Java toepassingen, zoals websites, games en apps.

Gemiddeld verdient een Java developer €4331,- per maand in Nederland. Voor meer informatie: “Wat is het salaris van een Java developer/programmeur?”.

Als jij een Java developer wil worden, is dat zeker mogelijk! Lees eens het artikel “Java leren”, waarin staat hoe jij Java kan leren.

Java logo

Python developer

Python is op het moment van schrijven de meest populaire programmeertaal wereldwijd. Er is een groot tekort aan Python developers. Als Python developer ontwikkel je Python toepassingen, zoals een website, Machine Learning applicatie, game of bijvoorbeeld een applicatie die data analyseert en visualiseert.

Het gemiddelde salaris van een Python developer is €4286,- in Nederland. Voor meer informatie: “Wat is het salaris van een Python developer/programmeur?”.

Het mooie nieuws is dat jij al heel laagdrempelig met Python kan starten. Lees daar in het artikel “Python leren” meer over.

Data scientist

Dit wordt ook wel het meest sexy beroep van de 21e eeuw genoemd! Als data scientist verzamel, analyseer en verwerk je grote hoeveelheden data. Ook ben je veelal bezig met Machine Learning toepassingen. Hier komt vaak Python bij kijken.

Een data scientist verdient volgens DataJobs gemiddeld tussen de €50.000,- en €70.000,- bruto per jaar. Echter hebben de meeste data scientists wel een WO diploma behaald.

Om een data scientist te worden is het wel verstandig om daar een opleiding voor te volgen, zoals Informatica of Natuurkunde op HBO of WO niveau. Je kan echter wel laagdrempelig starten met cursussen en kijken hoe het is. Lees in het “Data scientist” artikel meer over het beroep en hoe jij kan het worden.

Data scientist hoofd zwart wit

Data analist

Het werk van een data analist lijkt een beetje op dat van een data scientist. Echter houdt een data scientist zich veelal bezig met Machine Learning en een data analist niet. Een data analist is vaak bezig met gestructureerde data uit één bron en geeft betekenisvolle inzichten uit data. Hierbij zijn vaak Python vaardigheden nodig.

Als beginnend data analist verdien je rond de €2500,- per maand, volgens de Nationale Beroepengids. Dit salaris kan oplopen tot ongeveer €5000,- per maand, naarmate je meer ervaring gaat opdoen.

Wil jij een data analist worden? Dan is het verstandig om daar een goede opleiding of cursus voor te volgen. Lees het artikel “Data analist opleiding” voor meer informatie.

Ethisch Hacker

Hacker klinkt misschien als iets slechts, maar een Ethisch Hacker is dat niet. Een Ethisch Hacker hackt systemen van organisaties en bedrijven om kwetsbaarheden te vinden. Dit gebeurt in samenspraak en op een legale manier, zodat de kwetsbaarheden opgelost worden voordat kwaadwillende hackers er slechte dingen mee doen.

Er is een groot tekort aan Ethische Hackers. Bedrijven en organisaties staan om deze mensen te springen. Vandaar dat het salaris ook zo goed is. Als beginnend Certified Ethical Hacker verdien je ongeveer €41.000,- per jaar, volgens ICT Trainingen. Als je meer ervaring gaat opdoen, kan het wel oplopen tot €90.000,- per jaar.

Certified Ethical Hacker training

Goed betaalde banen zonder diploma beoefenen

Eigenlijk kan je alle bovenstaande goed betaalde banen beoefenen zonder diploma, alleen voor een data scientist is dat iets lastiger. Veel werkgevers verwachten wel dat je minimaal een HBO diploma hebt voor een data scientist functie.

Als je geen diploma hebt, moet je natuurlijk wel aantonen dat je de juiste vaardigheden hebt. Hiervoor zal je moeten oefenen. Met de juiste cursussen en trainingen oefen je op een laagdrempelige manier en ga je steeds een stapje verder. Zo word je steeds beter.

Het behalen van officiële certificaten toont ook aan dat je over de juiste vaardigheden beschikt. Veel werkgevers waarderen officiële certificaten. Vaak heb je geen diploma nodig om een officieel certificaat te halen.

Volg cursussen en maak eigen projecten. Denk klein en breid je eigen projecten steeds verder uit. Op die manier kan je aan werkgevers laten zien wat je in huis hebt.

Pluralsight is een heel goed platform waarop je cursussen vindt voor alle bovenstaande beroepen. Hier begin je echt simpel en ga je zelf ook daadwerkelijk toffe dingen maken. Dit zou je kunnen laten zien op een sollicitatiegesprek. Ook kan je cursussen volgen voor officiële certificaten.

Pluralsight logo

Lees in “Pluralsight review en ervaringen” een uitgebreide review over het platform. Het platform is zelfs 10 dagen helemaal gratis te gebruiken. Ideaal om het uit te proberen.

Het is dus zeker mogelijk om goed betaalde banen zonder diploma te beoefenen, maar je zal wel aan de slag moeten gaan om de juiste vaardigheden op te doen. Met de juiste cursussen en trainingen liggen er veel mogelijkheden voor je klaar!

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact op.

Plaats een reactie