Fiverr review: Is Fiverr goed en betrouwbaar?

In deze uitgebreide Fiverr review kom je meer over het platform te weten en of het goed en betrouwbaar is, onder andere aan de hand van onze ervaringen met Fiverr. Ook biedt Fiverr mooie extra mogelijkheden en daar vertellen we je meer over. We kunnen in ieder geval alvast zeggen dat Fiverr in Nederland en andere Nederlandstalige landen hard aan het groeien is. Je gaat ook tips zien om de beste freelancers te vinden en je krijgt tips om zelf als freelancer (veel) geld te verdienen. Interessant is om over onze testopdracht aan een freelancer te lezen, dan zie je hoe dat in zijn werk gaat. Is er eigenlijk een Nederlands alternatief voor Fiverr? Lees lekker verder en ontdek meer over het platform!

Ja, ik wil Fiverr (gratis) uitproberen!

Wat is Fiverr?

Belangrijk is om eerst te beginnen met wat Fiverr precies is. Fiverr is een online marktplaats waar freelancers over de hele wereld hun diensten aanbieden.

In de volgende categorieën bieden freelancers hun diensten aan:

 • Graphics & Design
 • Digital Marketing
 • Writing & Translation
 • Video & Animation
 • Music & Audio
 • Programming & Tech
 • Data
 • Business
 • Lifestyle

De kans is dus groot dat er freelancers tussen zitten die aan jou wensen en eisen kunnen voldoen voor een bepaalde opdracht. Ook is de kans groot dat jij als freelancer je diensten kan aanbieden op het platform door de vele categorieën.

Als klant kan je reageren op de diensten, ook wel gigs genoemd, die freelancers geplaatst hebben. Als freelancer kan je diensten (Gigs) plaatsen waarin staat beschreven wat voor opdracht je precies kan uitvoeren.

Voor freelancers is het gratis om gigs te plaatsen. Klanten betalen één van de pakketten die worden aangeboden in een gig of er wordt een speciaal aanbod gemaakt door de freelancer met daarin een afgesproken prijs.

Dit speciale aanbod is handig als een opdracht complex is en/of buiten de eisen van de pakketten valt.

Fiverr homepage screenshot

Hoe werkt Fiverr?

Hoe Fiverr werkt kan je op twee manieren beschrijven, namelijk voor klanten en voor freelancers. Het is niet lastig, maar je moet het maar net weten als je voor de eerste keer gebruik maakt van Fiverr.

Je kan ook alvast zelf een account aanmaken op Fiverr en op ontdekking uitgaan.

Werking voor klanten

Als klant ben je op zoek naar een dienst die een freelancer kan verrichten. Eerst heb je natuurlijk een account nodig. Op de homepage van Fiverr kan je via de zoekbalk eenvoudig zoeken naar diensten die freelancers aanbieden:

Fiverr homepage zoekbalk

Via de onderstaande zoekbalk kan je via hier al zoeken naar diensten waar je geïnteresseerd in bent:

De kans is groot dat er freelancers zijn die jou gewenste dienst kunnen leveren. Als het goed is zie je allemaal freelancers die gigs hebben geplaatst die passen bij de dienst waar je naar zoekt.

Eerst is het handig om verschillende freelancers te benaderen waarvan de diensten het beste aansluiten op de dienst die jij geleverd wil hebben. Belangrijk daarbij is om naar de reviews en het “Seller level” van de freelancers te kijken.

Als je freelancers benadert met goede reviews en een “Seller level” van minimaal 2, is de kans groot dat je goede kwaliteit geleverd krijgt. Bij een gig van een freelancer worden er meestal drie pakketten aangeboden, namelijk:

 • Basic
 • Standard
 • Premium

Je kan alvast kijken in welk pakket jouw gewenste dienst past, zodat je al weet hoeveel het ongeveer gaat kosten. Het handigst is om eerst contact te zoeken met de freelancer, zodat je een mooie prijs kan afspreken.

Als je gelijk al een pakket koopt, kan dat misschien voor een teleurstelling zorgen als blijkt dat je nog meer moet betalen, omdat jouw gewenste dienst niet helemaal in het pakket past volgens de freelancer.

In “Testopdracht van ons aan een freelancer: Zo gaat het in zijn werk” lees je nog meer details over hoe het werkt als je een opdracht geeft aan een freelancer op Fiverr.

Werking voor freelancers

Voor freelancers werkt het natuurlijk anders dan voor klanten. In Nederland en andere Nederlandstalige landen vinden ook steeds meer freelancers de weg naar Fiverr en halen daar een mooi inkomen uit. Vooral sinds de coronacrisis zijn er veel Nederlandstalige freelancers op Fiverr bijgekomen.

Denk bijvoorbeeld aan programmeurs, marketeers en schrijvers. Dit zijn maar drie voorbeelden, maar voor vele beroepen is het mogelijk om diensten aan te bieden op Fiverr!

Op Fiverr is er een speciale pagina waar je jezelf kan registreren als freelancer. Handig is om dit alvast te doen, het kost je niks! Kort gezegd komt de werking voor freelancers hierop neer:

Fiverr werking freelancers
Klik op de afbeelding om het te vergroten

Als je geregistreerd bent als freelancer op Fiverr, kan gelijk al een gig plaatsen met de dienst die je wil verlenen. Je krijgt een notificatie als iemand je een bericht heeft gestuurd of je een opdracht heeft gegeven.

Het is belangrijk om met de klant te bespreken wat de opdracht precies inhoudt en hoeveel het gaat kosten. Bij een akkoord en betaling van de klant is het jouw taak om zo goed mogelijk werk te leveren!

Het registreren als freelancer en het plaatsen van gigs is gratis, maar bij elke transactie is 80% voor jou en 20% voor Fiverr. Dat is ideaal, want je betaalt pas als je ook daadwerkelijk betaald krijgt van klanten.

Interessant is om “Tips om zelf als freelancer (veel) geld te verdienen” te lezen, zodat je als freelancer optimaal kan profiteren van je registratie op Fiverr.

Op Fiverr zelf staat ook een duidelijk artikel met video’s over hoe je als freelancer gelijk kan beginnen met het verkopen van je diensten.

Extra Fiverr mogelijkheden

Er zijn nog meer mogelijkheden op Fiverr waar we het nog niet over hebben gehad en die voor het grote publiek minder bekend zijn. Laten we gaan kijken wat deze mogelijkheden zijn en misschien zijn ze ook wel interessant voor jou?

Fiverr Workspace

Als freelancer wil je eigenlijk zo min mogelijk met papierwerk te maken hebben en gewoon lekker doen waar je goed in bent. Het mooie is dat Fiverr Workspace voor een groot deel het papierwerk voor je uit handen neemt!

De tools die Fiverr Workspace aanbiedt zijn ideaal om je business op te bouwen, te beheren en te laten groeien. Fiverr Workspace biedt onder andere de volgende tools aan:

 • Contracten opstellen met klanten
 • Eenvoudig facturen opstellen en versturen
 • Betalingen in elke munteenheid snel en veilig laten verlopen
 • Duidelijk overzicht van de status van al je taken

Neem een kijkje op de website van Fiverr Workspace welke tools ze nog meer aanbieden en voor meer informatie over deze business management software.

Fiverr And.Co tools
Klik op de afbeelding om het te vergroten

Fiverr Business

Fiverr Business is een management tool voor teams. Alleen de beste freelancers worden aan projecten gekoppeld. De talent-matching experts zorgen ervoor dat je gematcht wordt met de juiste freelancers.

Op deze manier hoef je geen eindeloze sollicitatiegesprekken te voeren, het wordt allemaal voor je geregeld. Heb je al een goed team klaarstaan? Dan kan je daar natuurlijk ook mee aan de slag gaan op Fiverr Business.

Er zijn allemaal tools beschikbaar om teamleden beter met elkaar te laten samenwerken. Het werk is daardoor sneller klaar. Kijk op de website van Fiverr Business voor meer informatie over deze management tool.

Fiverr Learn

Fiverr Learn is een mooie mogelijkheid voor freelancers om hun vaardigheden te verbeteren. Er zijn cursussen beschikbaar op allerlei gebieden, zoals marketing, graphic design en websites.

De cursussen worden gegeven door echte experts in hun vakgebied. Klanten kunnen ook in je profiel zien dat je cursussen succesvol hebt afgerond en dat vergroot je kans op opdrachten.

Hoe meer je leert, hoe meer je gaat verdienen. Kijk op de website van Fiverr Learn voor meer informatie.

Fiverr Learn uitleg
Klik op de afbeelding om het te vergroten

De groei van Fiverr in Nederland en andere Nederlandstalige landen

Deze Fiverr review wordt gelezen door Nederlanders en mensen uit andere Nederlandstalige landen. Het is daarom wel leuk om te beschrijven dat Fiverr steeds populairder wordt in Nederland en andere Nederlandstalige landen.

In Nederland en de Nederlandstalige landen België, Curaçao, Aruba, Suriname en Sint-Maarten gaan steeds meer mensen Fiverr ontdekken en maken er gebruik van. Misschien ben jij wel de volgende?

Sinds het begin van de coronacrisis heeft Fiverr eigenlijk over heel de wereld wel een enorme groei doorgemaakt. Steeds meer mensen gingen online werken.

Meer klanten gingen online op zoek naar freelancers en meer freelancers zijn hun diensten op Fiverr gaan aanbieden. Mensen hebben ontdekt dat je op een platform als Fiverr als freelancer online (veel) geld kan verdienen en als klant goede freelancers kan vinden.

Je zal ook merken dat steeds meer Nederlandstalige freelancers op Fiverr te vinden zijn die Nederlandse diensten kunnen leveren. Mocht je dus specifiek op zoek zijn naar een Nederlandse dienst, dan wordt het aanbod op Fiverr steeds groter.

Fiverr op de beurs

Fiverr is in juni 2019 toegelaten tot de New York Stock Exchange. Dit was eigenlijk precies op tijd, want toen de coronacrisis uitbrak steeg het aandeel ontzettend hard!

Fiverr aandeel beurs

Misschien is het helemaal niet interessant voor je en denk je “Waarom staat dit in deze Fiverr review?”, maar je wordt niet zomaar toegelaten tot de New York Stock Exchange.

Het geeft aan dat Fiverr een betrouwbaar bedrijf is. Mocht je met beleggen bezig zijn, dan kan het wel interessant zijn om onderzoek te doen naar aandelen van Fiverr.

Testopdracht van ons aan een freelancer: Zo gaat het in zijn werk

We hebben al meerdere ervaringen met Fiverr opgedaan, maar speciaal voor deze Fiverr review geven we een testopdracht aan een freelancer, zodat het proces voor jou duidelijker wordt.

De freelancer aan wie we de opdracht geven, weet niet dat het om een testopdracht gaat. Op deze manier verloopt het proces natuurlijker.

Deze opdracht geven we aan een freelancer

Graag willen wij van een freelancer een Python script ontvangen. In dit Python script moet het mogelijk zijn om de laatste 100 tweets te ontvangen van Nederlandse Twitter gebruikers met als voorwaarde dat het woord “programmeren” in de tweet staat.

Ook willen we dat de data vanuit dit Python script wordt geëxporteerd naar een Excel bestand. Het Excel bestand moet de volgende kolommen bevatten: Username, tweet en datum/tijd.

Nu is het tijd om meerdere Python developers te benaderen die eventueel deze opdracht uit kunnen voeren.

Meerdere freelancers benaderen

Het is verstandig om niet gelijk al je pijlen te richten op één freelancer. Door meerdere freelancers te benaderen, kan je het beste inschatten wie het beste werk kan leveren voor een prijs die binnen jouw budget valt.

Via de zoekbalk gaan we op zoek naar gigs die passen bij onze opdracht. Aan de hand passende gigs gaan we freelancers benaderen, maar hier is wat meer onderzoek voor nodig.

Voordat je freelancers gaat benaderen, is het verstandig om eerst door te nemen wat voor reviews en “Seller level” de freelancers hebben. Een freelancer met “Seller level” 2 is meestal wel goed en betrouwbaar.

Daarna is het goed om naar de profielen van freelancers te kijken. Daar krijg je een goede indruk van wat de freelancer allemaal in zijn mars heeft.

Je kan onder andere het volgende zien op een profiel van een freelancer:

 • Beschrijving over de freelancer zelf
 • Welke talen de freelancer spreekt
 • Vaardigheden van de freelancer
 • Opleidingen en certificaten van de freelancer

Fiverr skills voorbeeld

Aan de pakketten van een gig kan je zien of jouw opdracht binnen één van deze pakketten valt. Het is beter om niet gelijk een pakket aan te schaffen, maar eerst contact op te nemen met de freelancer, zodat die jou eventueel een passend aanbod kan geven.

Met de bovenstaande tips gaan we freelancers benaderen. Uit deze freelancers gaan we één freelancer kiezen die de opdracht mag uitvoeren.

Freelancer kiezen met de beste prijs-kwaliteitverhouding

We hebben vier freelancers benaderd. Twee freelancers willen het Python script niet leveren, alleen het Excel bestand. Deze freelancers vallen sowieso al af, omdat wij graag het Python script willen ontvangen.

Dan blijven er nog twee over. Qua prijs en snelheid komt het bij deze freelancers ongeveer op hetzelfde neer, dus dan nemen we een beslissing op basis van ervaring, vaardigheden, reviews en het “Seller level”.

De ene freelancer heeft duidelijk meer ervaring, vaardigheden, betere reviews en een hoger “Seller level”. dus zijn we voor deze freelancer gegaan. We noemen de freelancer in dit artikel niet bij naam (Gebruikersnaam), om zijn privacy te waarborgen.

We hebben geen pakket aangeschaft, maar de freelancer heeft ons een passend aanbod gedaan. Via verschillende betaalmethodes kan je betalen. Wij hebben betaald met iDEAL.

Vereisten indienen

Na betaling is het de bedoeling om de vereisten in te vullen, zodat de opdracht officieel van start gaat. Dit doen wij daarom ook onmiddellijk.

Vaak heb je het meeste al wel besproken met de freelancer, maar het is goed om alles nog even op een rijtje te zetten. Dit schept duidelijkheid voor jezelf en de freelancer.

De freelancer heeft vereisten opgesteld die nodig zijn om de opdracht uit te voeren. In dit geval vullen we de volgende vereisten in:

 • Wat zijn precies je behoeften?
 • Wat is het doel van je project?
 • Is er iets dat ik moet doen?

Let er wel op dat als je extra eisen stelt aan je opdracht, dan kunnen er extra kosten bij komen kijken. Dit heb je namelijk niet van te voren afgesproken en is niet bij de prijs inbegrepen.

Door het invullen van de vereisten laten we de opdracht officieel van start gaan!

Start weg

Tussendoor communiceren

De opdracht is van start gegaan, maar dat betekent niet dat we alleen maar hoeven te wachten. Tussen de start van de opdracht en de levering is het mogelijk om met elkaar te blijven communiceren.

Heb je bijvoorbeeld nog extra vragen of heeft de freelancer nog vragen? Dan kunnen deze worden gesteld. Heb je zelf alles verteld wat je moest vertellen, dan is het goed om de freelancer gewoon lekker zijn ding te laten doen.

In ons geval communiceren we niet en we wachten tot de bestelling wordt afgeleverd. Alles is al besproken en voor beide partijen is het duidelijk.

Bestelling wordt geleverd

Inmiddels is de bestelling geleverd door de freelancer en we zijn benieuwd naar het eindresultaat! Het ziet er in ieder geval veelbelovend uit.

De freelancer heeft een zip-bestand geleverd met daarin de volgende bestanden:

 • main.py
 • READ_ME.txt
 • requirements.txt
 • Tweeter.csv

Ook heeft hij meer uitleg gegeven op Fiverr over zijn werkzaamheden. De freelancer vertelt eerlijk dat bij het uitvoeren van het Python script maar drie tweets verkregen worden van Nederlandse gebruikers met “programmeren” in de tweet.

Wij hebben de code bekeken en het Python script uitgevoerd als test. De code ziet er netjes uit en door het commentaar in de code snap je goed wat er precies gebeurt.

Het Python script doet netjes zijn werk en er worden inderdaad maar drie tweets naar het Excel bestand geëxporteerd. Echter lijkt dit eerder aan de API van Twitter te liggen dan aan de werkzaamheden van de freelancer.

De freelancer biedt nog aan om er verder naar te kijken, maar dat hoeft van ons niet, omdat het voor ons alleen maar gaat om een testopdracht.

Wij zijn tevreden met de werkzaamheden van de freelancer. De code ziet er goed uit, het Python script werkt en er zijn duidelijke instructies bijgevoegd om het Python script te gebruiken. Ook de communicatie met de freelancer verliep erg prettig.

Ja, ik wil Fiverr (gratis) uitproberen!

Eventueel een revisie

Als je niet tevreden bent over de geleverde bestelling, kan je een revisie aanvragen. In ons geval is dat niet nodig. Dat er maar drie tweets verkregen worden, lijkt niet aan de code te liggen, maar aan de API van Twitter zelf.

We hadden hierdoor om een revisie kunnen vragen om nog meer onderzoek te doen, maar wij wilden de freelancer daarmee niet belasten, omdat het alleen maar om een testopdracht gaat.

We raden je wel aan om van een revisie gebruik te maken als er niet aan jouw eisen is voldaan. Je hebt namelijk betaald voor eisen die vooraf zijn goedgekeurd door beide partijen en daarom moet de freelancer ook leveren wat is afgesproken.

Bestelling voltooien en eventueel vaker terugkomen bij de freelancer

Wij gaan de bestelling officieel voltooien en daarmee afronden. In dit geval komen we waarschijnlijk niet terug bij deze freelancer, omdat we niet in de nabije toekomst op de planning hebben staan om Python scripts te laten maken.

Ben je tevreden over de werkzaamheden van de freelancer en heb je dit soort diensten vaker nodig? Dan is het aan te raden om vaker terug te komen bij deze freelancer.

Je gaat steeds beter leren wat je aan elkaar hebt en beide partijen plukken daar de vruchten van. Er zijn al vele mooie werkrelaties ontstaan op Fiverr wereldwijd.

Na het voltooien van de bestelling hebben wij de freelancer een vijf-sterren review gegeven.

Smileys review

Tips om de beste freelancers te vinden

Als klant zijnde wil je natuurlijk de beste freelancers vinden die jouw opdracht kunnen en willen uitvoeren. Hierboven heb je al goede tips gezien.

Hieronder zetten we de tips nog een keer op een rijtje en vind je extra tips die nog niet in deze Fiverr review zijn benoemd:

 • Gebruik relevante zoekwoorden in de zoekbalk op de homepage, die aansluiten bij jouw opdracht, om de beste gigs te vinden.
 • Gebruik eventueel de filterfunctie om nog gerichter naar gigs te zoeken.
 • Bekijk goed de reviews en het “Seller level” van de freelancer. Bij “Seller level” 2 is de freelancer meestal wel goed en betrouwbaar.
 • Bekijk het profiel van de freelancer. Hier krijg je een goed beeld over de ervaring en vaardigheden van de freelancer.
 • Als de freelancer een portfolio heeft van voorbeelden van eerdere opdrachten, neem deze dan goed door.
 • Kijk naar de pakketten die de freelancer aanbiedt in een gig. Zo kan je zien of jouw opdracht eventueel binnen een pakket valt en hoeveel het ongeveer gaat kosten.
 • Schaf niet gelijk een pakket aan, maar neem eerst contact op met de freelancer en vraag of jouw opdracht binnen een pakket valt, zo niet, dan kan de freelancer een passend aanbod doen.
 • Als je een goede freelancer hebt gevonden en je hebt meer opdrachten die de freelancer in de toekomst kan uitvoeren, ga dan een (langdurige) werkrelatie aan, zodat jullie daar allebei de vruchten van plukken.

Tips om zelf als freelancer (veel) geld te verdienen

Als freelancer zit je op Fiverr, omdat je het leuk vindt om in jouw vakgebied opdrachten uit te voeren voor klanten. Maar het is natuurlijk ook de bedoeling om (veel) geld te verdienen.

Hier zetten we goede tips op een rijtje die ervoor zorgen dat je (veel) geld gaat verdienen als freelancer op Fiverr:

 • Ontdek of gigs binnen jouw vakgebied het goed doen op Fiverr. Dit kan je goed inschatten aan de hoeveelheid reviews op de gigs die binnen je vakgebied vallen.
 • Bekijk hoe de freelancers van populaire gigs binnen jouw vakgebied hun gig en profiel inrichten. Het is natuurlijk niet de bedoeling om dit te kopiëren, maar je ziet wel wat werkt op Fiverr en je kan daar inspiratie uithalen.
 • Laat je profiel opvallen. Zorg voor een representatieve profielfoto, goede omschrijving, lijst met vaardigheden, opleidingen en certificeringen.
 • Maak een video om je dienst te introduceren en voeg die toe aan je gig. Dit maakt het persoonlijker en trekt meer klanten aan!
 • Bied pakketten aan en maak duidelijk welke diensten er vallen binnen de pakketten.
 • Voeg extra diensten toe binnen je gig die klanten kunnen aanschaffen.
 • Reageer snel op berichten van (eventuele) klanten.
 • Houd je klanten op de hoogte over de voortgang.
 • Zorg ervoor dat je werk van goede kwaliteit is en voor de deadline af is.
 • Gebruik SEO trucs voor gig-titels.
 • Volg cursussen op Fiverr Learn om je vaardigheden te verbeteren. Afgeronde cursussen komen in je profiel te staan en dat vergroot je kans op opdrachten!

Op Fiverr is een helpcentrum te vinden voor verkopers waarin veel informatie staat voor freelancers om alles uit je registratie op Fiverr te halen.

Klantenservice

De klantenservice is een belangrijk onderdeel binnen Fiverr. Stel dat je bijvoorbeeld al betaald hebt voor een dienst van een freelancer en de freelancer komt zijn afspraken niet na.

Eerst probeer je er samen met de freelancer nog uit te komen. Als dat niet lukt, dan moet je ergens terechtkunnen waar je een klacht over de freelancer kan indienen en je geld kan terugvragen.

Gelukkig kan je op Fiverr bij een klantenservice terecht. Als je bewijs aanlevert dat een freelancer zijn afspraken niet na is gekomen en niet het juiste werk heeft geleverd, dan geeft Fiverr je geld terug en wordt de freelancer bestraft.

Andersom kan het natuurlijk ook zo zijn dat je als freelancer problemen ervaart met klanten. Dan kan je ook terecht bij de klantenservice om het op te lossen, nadat je er met de klant niet uitkomt.

De ervaringen van Fiverr klanten en freelancers met de klantenservice zijn wisselend op het internet. Sommigen worden heel goed geholpen en anderen minder.

Het is voor de klantenservice in sommige situaties lastig om te achterhalen of de klant of de freelancer gelijkt heeft. Daarom kan je nooit altijd iedereen tevreden houden.

Fiverr help

Onze eerdere Fiverr ervaringen

Voor de testopdracht van ons aan een freelancer hebben we ook al eerdere ervaringen opgedaan met Fiverr. Voor programmeerprojecten buiten ProgrammeerPlaats om hebben we freelancers van Fiverr opdrachten gegeven om bepaalde onderdelen binnen programmeerprojecten te ontwikkelen.

Hier hebben wij positieve ervaringen aan overgehouden. Wij hebben ons gehouden aan de bovenstaande tips om de beste freelancers te vinden, dan is de kans groot dat je alleen met goede freelancers in zee gaat.

We hebben wel gemerkt dat hoe meer je betaalt, hoe beter de kwaliteit van het werk van de freelancer is in de meeste gevallen. In ons geval ging het om de kwaliteit van de code.

Je kan wel proberen om freelancers opdrachten voor je te laten uitvoeren voor zo min mogelijk geld, maar dan moet je ook niet de beste kwaliteit verwachten.

Wij blijven zeker gebruik maken van Fiverr en in de toekomst kan het voor ons ook interessant zijn om als freelancer op Fiverr aan de slag te gaan.

Zijn er Nederlandse Fiverr alternatieven?

Er komen steeds meer Nederlandstalige freelancers op Fiverr, dus als je per se een Nederlandstalige freelancer wil benaderen, dan zit je op Fiverr ook goed.

Ook steeds meer Nederlandstalige klanten komen op Fiverr. Als je als freelancer Nederlandstalige diensten wil verrichten, is Fiverr een goede plek om je diensten aan te bieden.

Ben je toch nieuwsgierig naar Fiverr alternatieven? Dan is hoofdkraan.nl een Nederlands alternatief voor Fiverr. Het nadeel is echter bij hoofdkraan.nl dat je als freelancer een abonnement moet nemen om op opdrachten te kunnen reageren.

Het goedkoopste abonnement op het moment van schrijven is €24,95 per maand voor freelancers. Bij Fiverr betaal je als freelancer pas als klanten ook daadwerkelijk voor opdrachten betaald hebben.

80% van de betaling voor een opdracht hou je zelf en 20% moet je afstaan aan Fiverr. Dat is een eerlijkere manier van betalen dan bij hoofdkraan.nl.

Alternative op witte velletjes

Voor- en nadelen van Fiverr

Als je heel deze Fiverr review hebt gelezen, dan heb je al een goed beeld van de voor- en nadelen van Fiverr. Hier zetten we de voor- en nadelen van Fiverr nog eens duidelijk op een rijtje.

Voordelen

 • Veel categorieën voor freelancers om diensten aan te bieden en voor klanten om opdrachten te geven aan freelancers.
 • Fiverr biedt goede mogelijkheden voor de communicatie tussen de klant en de freelancer.
 • Als freelancer betaal je pas aan Fiverr als je ook daadwerkelijk je diensten verkoopt. 80% mag je zelf houden en 20% is voor Fiverr.
 • De website is gebruiksvriendelijk en via de zoekbalk en filterfunctie is het eenvoudig om naar diensten te zoeken.
 • Door de reviews en het “Seller level” kan je goed inschatten of freelancers goed en betrouwbaar zijn.
 • Mochten er problemen zijn tussen de klant en de freelancer, dan biedt de klantenservice hulp en zorgt voor een oplossing.
 • Fiverr groeit hard in Nederland en andere Nederlandstalige landen.

Nadelen

 • De klantenservice kan verbeterd worden, er zijn wisselende ervaringen op het internet te vinden over de klantenservice van Fiverr.
 • Er zijn helaas oplichters actief onder de freelancers. Echter als je de tips in deze Fiverr review volgt om de beste freelancers te vinden, dan vermijd je deze oplichters.

Conclusie van deze Fiverr review: Is Fiverr goed en betrouwbaar?

Uit deze Fiverr review kunnen we concluderen dat Fiverr een goed en betrouwbaar platform is, zowel voor klanten als freelancers!

Voor freelancers is Fiverr een ideaal platform om in jouw vakgebied (veel) geld te verdienen en voor klanten is het makkelijk om de juiste freelancers te vinden die jouw opdracht uit kunnen voeren.

Wij hebben zelf ook positieve ervaringen met Fiverr en raden je aan om jezelf aan te melden. Aanmelden is voor klanten en freelancers helemaal gratis. Probeer het eens uit!

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact op.

Plaats een reactie