Ethisch hacken: Jij kan ook een Ethisch Hacker worden!

Ethisch hacken is erg in opkomst. Bedrijven staan te springen om Ethische Hackers. Maar wat is ethisch hacken precies en hoe kan jij een Ethisch Hacker worden? Na dit artikel kan je beginnen met hacken als je dat zou willen, maar dan legaal hacken. Lees lekker verder!

Ja, ik wil Ethisch Hacker worden!

Wat is ethisch hacken?

Iedereen kent het woord “hacken” wel, maar “ethisch hacken” heeft een andere betekenis. Met hacken wordt meestal bedoeld dat iemand ongevraagd data steelt uit een (computer)systeem of zelfs de macht overneemt. Hier zijn vaak kwade bedoelingen in het spel. Met veel data zou je criminele dingen kunnen doen en het overnemen van systemen kan ook erg uit de hand lopen. De hacker heeft er wel profijt van.

Ethisch hacken is een legale manier van hacken. Je kruipt als het ware in de huid van een “normale” hacker, maar een Ethische Hacker heeft geen kwade bedoelingen. Er worden afspraken gemaakt met een bedrijf of bijvoorbeeld organisatie om hun systeem te hacken en kwetsbaarheden te vinden. Dit gaat allemaal op een legitieme manier en volgens de wet. Als de Ethische Hacker kwetsbaarheden heeft gevonden, wordt dit aangekaart bij het desbetreffende bedrijf of organisatie. De kwetsbaarheden kunnen opgelost worden, voordat hackers met kwade bedoelingen er misbruik van maken.

Legaal hacken

Hacken klinkt voor veel mensen negatief, maar ethisch hacken komt neer op legaal hacken. Bedrijven zijn heel erg blij met Ethische Hackers en er is een groot tekort aan. Er zijn veel hackers met kwade bedoelingen en systemen die vrij eenvoudig te hacken zijn. Daarom hebben bedrijven Ethische Hackers nodig, die door middel van legaal hacken kwetsbaarheden in kaart kunnen brengen, zodat er een oplossing voor gevonden kan worden.

Legaal hacken laptop

Bedrijven snakken naar Ethische Hackers

Bedrijven staan bijna letterlijk te springen om Ethische Hackers. De vraag is veel groter dan het aanbod. Als je besluit om een Ethisch Hacker te worden, heb je een hele goede toekomst. De vraag naar Ethische Hackers zal alleen maar toenemen. Omdat de vraag naar Ethische Hackers zo groot is en er niet veel mensen in gespecialiseerd zijn, kan het gemiddelde salaris van een Ethisch Hacker oplopen tot wel €90.000,- per jaar. De kennis die een Ethisch Hacker heeft, is van onschatbare waarde en er valt veel geld mee te verdienen.

Ja, ik wil Ethisch Hacker worden!

Schade voorkomen qua kosten en reputatie

Er zullen altijd kwaadwillende hackers zijn op deze wereld. Dat weten bedrijven en organisaties maar al te goed. Als een kwaadwillende hacker kwetsbaarheden heeft ontdekt binnen een systeem en daar slechte dingen mee doet, kan een bedrijf enorme schade oplopen. Hierbij spreken we zowel over kosten- als reputatieschade.

Een hacker zou bijvoorbeeld een systeem binnen kunnen dringen en er aanpassingen in kunnen maken. Om dat naderhand te laten herstellen, kost ontzettend veel geld. Het kwaad is dan immers al geschied. Voorkomen is beter dan genezen.

Stel dat een hacker beslag weet te leggen op data van alle gebruikers en dit deelt met de rest van de wereld of hier slechte dingen mee doet, dan kan een bedrijf enorme reputatieschade oplopen. Veel mensen hebben geen vertrouwen meer in het bedrijf en willen geen gebruik (meer) maken van de dienst of het product van het desbetreffende bedrijf. Dit kan ervoor zorgen dat heel veel gebruikers weggaan en er minder nieuwe gebruikers bijkomen. Naast reputatieschade zal dit ook merkbaar zijn in de omzet.

Tevens kunnen bedrijven enorme hoge boetes krijgen als data van gebruikers op straat is komen te liggen. Hackers die beslag leggen op deze data tonen dat vaak met trots aan de wereld. Dit kan ook nog eens bovenop de kostenschade komen.

Door middel van ethisch hacken kunnen deze kosten- en reputatieschade voorkomen worden. Bedrijven beginnen dit steeds beter in te zien en willen graag aan de slag met Ethische Hackers. Misschien wel met jou, als je een Ethisch Hacker wil worden?

hacked

De beste training om Ethisch Hacker te worden

Ben je enthousiast geraakt en wil je beginnen met hacken? Hiermee bedoelen we hacken in de goede zin van het woord, en de vraag is of jij een Ethisch Hacker wil worden? Jij kan dat namelijk worden! Hiervoor is het echter wel zeer aan te raden om een goede training te volgen. “Training: Certified Ethical Hacker (CEH v11)” is echt een aanrader. Bij deze training werk je gericht om een gecertificeerd Ethisch Hacker te worden. Het certificaat is wereldwijd erkend, waardoor je bij bedrijven en/of organisaties over heel de wereld aan de slag kan.

Bij de training leer je zowel de theorie en ga je ook praktijkgericht te werk. Deze combinatie zorgt ervoor dat jij een goede Ethisch Hacker gaat worden met een certificaat op zak. Je kan oefenen in virtuele labs, waardoor je niet zelf een netwerk hoeft aan te leggen en in te richten. 

Als je het CEH v11 examen haalt, ben je officieel een gecertificeerd Ethisch Hacker. Lees er meer over in “Certified Ethical Hacker (CEH v11)”.

De investering om deze training te volgen en een gecertificeerd Ethisch Hacker te worden is meer dan de moeite waard. De investering zal je ruimschoots terugverdienen. De toekomst zal er mooi voor je uitzien met gave opdrachten en je kan bij veel bedrijven aan de slag. Niet onbelangrijk is ook dat er heel veel geld mee te verdienen valt. Wacht niet langer en werk aan een mooie toekomst als Ethisch Hacker. Pak je kans!

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact op.

Plaats een reactie