Ergonomische bureaustoel: Maak kantoorwerk gezonder!

Wil jij meer weten over een ergonomische bureaustoel en/of er één of meerdere kopen? Dan zit je hier goed! Voor programmeurs en andere (kantoor)mensen die vaak een bureaustoel gebruiken, is een ergonomische bureaustoel ideaal! We gaan kijken naar wat een ergonomische bureaustoel is en wat de voordelen zijn. Verder vind je hier de beste ergonomische bureaustoel en eventueel andere opties. Tot slot een tip waar je een ergonomische bureaustoel eenvoudig kan kopen. Lees lekker verder!

Wat is een ergonomische bureaustoel en wat zijn de voordelen?

Een ergonomische bureaustoel is speciaal ontwikkeld met verschillende verstelbare onderdelen om het zitten op een bureaustoel zo comfortabel mogelijk te maken. Belangrijk is dat het lichamelijke klachten voorkomt.

Elke programmeur en andere mensen die lang op een bureaustoel zitten, kennen het wel, de vervelende rug- en nekpijn. Dit zijn de meest voorkomende klachten. Met een ergonomische bureaustoel kan je dit tegengaan. Laten we gaan kijken naar andere voordelen.

Voorkomt lichamelijke klachten

Een ergonomische bureaustoel voorkomt lichamelijke klachten. Nek- en rugpijn is net al genoemd. Enkele andere klachten die een ergonomische bureaustoel kan voorkomen zijn:

  • Klachten aan heupen
  • Last van benen
  • Spataderen
  • Last van schouders
Rugpijn achter laptop

Verhoogt productiviteit

Je voelt je lekkerder als je in een natuurlijke houding zit. Met een ergonomische bureaustoel kan je in een natuurlijke houding zitten. Doordat je je lekkerder voelt, verhoogt dat de productiviteit.

Ook de vermindering van lichamelijke klachten verhoogt de productiviteit. Normaal verlagen pijntjes aan je lichaam de productiviteit, maar door een ergonomische bureaustoel heb je dat minder en ben je dus productiever.

Vermindert stress

De voordelen hebben verband met elkaar. Een vermindering van lichamelijke klachten en een verhoogde productiviteit zorgen ervoor dat je minder stress hebt.

Je zit beter in je vel en kan lekker productief zijn. Hierdoor loop je minder snel achter de feiten aan en is de kans groter dat het werk keurig op tijd af is. Dit voorkomt ook stress.

Vermindert ziektedagen

Dit laatste voordeel sluit goed aan op de vorige voordelen. Lichamelijke klachten, niet productief zijn en stress kunnen leiden tot meer ziektedagen. Een ergonomische bureaustoel voorkomt dit en zorgt daarom voor minder ziektedagen.

Zoals je ziet, zitten er veel voordelen aan een ergonomische bureaustoel.

Beste ergonomische bureaustoel

Bij Bol.com kan je hele goede ergonomische bureaustoelen kopen. Laten we daarom gaan kijken welke ergonomische bureaustoel daar de beste is. 

We maken onderscheid tussen de beste gaming en een “gewone” ergonomische bureaustoel. Laten we bij gaming beginnen. De “Trust GXT 708 Resto – Gaming Stoel” is de beste ergonomische bureaustoel op het gebied van gaming op Bol.com. Je zou het natuurlijk ook als “gewone” ergonomische bureaustoel kunnen gebruiken.

Trust GXT 708 Resto – Gaming Stoel

Verkrijgbaar bij

bol.com (€139,99)
Laatst bijgewerkt: 17 januari 2024 - 09:22

De “BenS 803-Bsc-3 Ergonomische bureaustoel” is de beste “gewone” ergonomische bureaustoel op Bol.com. De recensies zijn erg lovend!

BenS 803-Bsc-3 Ergonomische bureaustoel

Verkrijgbaar bij

bol.com (€276,50)
Laatst bijgewerkt: 17 januari 2024 - 09:22

Het is het zeker waard om naar deze ergonomische bureaustoelen te kijken, als je er één of meerdere wil kopen.

Andere opties

Misschien vind je de bovenstaande opties toch niet helemaal goed? Dat kan natuurlijk. Daarom zijn er gelukkig nog veel meer andere opties. Neem rustig een kijkje en zoek uit welke voor jou het beste is.

Ergonomische bureaustoel kopen + extra tips

We hebben eigenlijk al “stiekem” gezegd waar je een goede ergonomische bureaustoel kan kopen, namelijk op Bol.com kan je hele goede ergonomische bureaustoelen kopen. Het leuke is dat er ook nog eens geen verzendkosten bij zitten. Bij andere webshops ben je vaak veel geld kwijt aan verzendkosten.

Neem jij je gezondheid en productiviteit serieus? Dan is het een aanrader om een ergonomische bureaustoel te kopen. Op korte en lange termijn heb je er erg veel profijt van!

Nog een extra tip. Het is echt heel handig om een zit sta bureau te combineren met een ergonomische bureaustoel. Zo ben je op weg om je werkplek echt gezonder te maken.

Ook het artikel “De 5 beste houten laptopstandaarden” is interessant om eens door te nemen. Laptopstandaarden zorgen voor een betere werkhouding.

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact op.

Plaats een reactie