Cursus R: Goed en goedkoop (Probeer het gratis uit!)

Waarschijnlijk ben je op zoek naar een goede cursus over R, anders was je hier niet. Hier ga je gegarandeerd een goede cursus over R vinden, zowel voor beginners als gevorderden. Lees lekker verder!

Iets meer over R

R is een open source programmeertaal. Data science is booming de laatste jaren en een data scientist wordt zelfs het meest sexy beroep van de 21e eeuw genoemd. R is uitermate geschikt voor data science.

R is bedoeld om statistische berekeningen en data analyse mee uit te voeren. De programmeertaal kan data interpreteren en visualiseren. Voor data scientists en data analisten is R een geweldige programmeertaal.

We houden het in dit hoofdstuk kort over R en gaan niet dieper in op de programmeertaal. Wil je nog meer over R lezen? Bekijk dan het artikel “Programmeertaal R: Uitleg + voorbeelden!”.

Programmeertaal R logo

Waarom zou je een cursus over R volgen?

Voor beginners is R niet heel makkelijk om te leren, vooral als je nog geen programmeerervaring hebt. Op internet is er wel (gratis) informatie te vinden over R, maar voor beginners is dit vaak lastig, niet goed uitgelegd en ongestructureerd.

Zelfs voor gevorderden kan het lastig zijn om iets nieuws over R te leren als de informatie niet goed is. Cursussen zijn vaak meer gestructureerd en geven je betere informatie. Voor beginners en gevorderden is het goed om via een cursus (meer) over R te leren.

Waarom zou je met matige en ongestructureerde gratis uitleg proberen om R te leren, terwijl je voor weinig geld al een cursus kan volgen? Met een kleine investering leer je R veel beter en het scheelt ook veel tijd.

Duim omhoog achter computer

De beste R cursussen voor beginners en gevorderden

Op Pluralsight staan veel goede videocursussen over R, zowel voor beginners als gevorderden. Dit is een heel gaaf platform waar je eventueel ook andere programmeertalen kan leren. Ook zijn er bijvoorbeeld videocursussen over Big Data en Machine Learning als je daar interesse in hebt.

Pluralsight logo

Bijvoorbeeld “Programming with R” en “Beginning Data Visualization with R” zijn echt geweldige cursussen voor beginners. Voor programmeurs met meer ervaring in R is bijvoorbeeld “Mastering Data Visualization with R” een absolute aanrader.

In “Pluralsight review en ervaringen” lees je meer over dit platform. Het is zelfs mogelijk om 10 dagen helemaal gratis gebruik te maken van Pluralsight.

Ook op Coursera staan hele goede online R leermogelijkheden voor zowel beginners als gevorderden. In “Coursera review” lees je meer over Coursera.

(Big) Data wordt steeds belangrijker. R is een goede programmeertaal om al deze data te interpreteren en visualiseren. De vraag naar R specialisten zal steeds meer toenemen.

Kennis over R kan goud waard zijn. Werk aan je toekomst en ga lekker aan de slag met R!

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact op.

Plaats een reactie