Cursus programmeren: Leer hier op een simpele manier de basis!

In dit artikel gaan we dieper in op het e-book “Snelcursus Leren Programmeren”. Als je een cursus programmeren zoekt, dan is dit e-book de ideale cursus om te leren programmeren. Momenteel is er een tijdelijke aanbieding. Nu kan je nog profiteren van de korting, binnenkort wordt het e-book weer duurder. Waarom is het als beginnende programmeur handig om met deze cursus te starten? Dit artikel beantwoord deze vraag.

Ja, ik wil leren programmeren en nu nog profiteren van de korting!

Er zijn veel cursussen, maar is het te begrijpen voor een beginner?

Op internet wemelt het van de cursussen waarmee je kan leren programmeren. Meestal is het een specifieke cursus waarmee je een bepaalde programmeertaal en/of bijvoorbeeld een framework leert. Hiermee kan je dan bijvoorbeeld een website, app of een game ontwikkelen. In de ogen van ProgrammeerPlaats zijn er echter weinig goede cursussen waarmee je echt begint met het leren van de basis van het programmeren. Deze basis is nodig om het voor jezelf eenvoudiger te maken. Als je de basis van het programmeren goed kent, is het makkelijker om een nieuwe programmeertaal te leren en/of bijvoorbeeld een framework.

Vanuit de basis verder werken

Als je de basis van het programmeren goed beheerst, kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om de webdevelopment kant op te gaan of bijvoorbeeld juist meer complexere applicaties te maken met Java. Het gaat erom dat je dan al een goede basiskennis hebt. Als je dit mist, is het veel lastiger om jezelf nieuwe technieken aan te leren. ProgrammeerPlaats vindt het daarom ook erg belangrijk dat beginners eerst de basis van het programmeren goed begrijpen.

Is de basis wel hetzelfde voor alle programmeertalen?

De werking van de basisonderdelen van het programmeren komt bij veel programmeertalen op hetzelfde neer! Tuurlijk zullen er (kleine) verschillen zijn, maar als je de werking van de basisonderdelen snapt, zijn deze verschillen geen probleem voor je. Vooral de syntax (Grammatica van een programmeertaal) zal per programmeertaal verschillen. De syntax van een programmeertaal is snel aan te leren. Als je de basisonderdelen van het programmeren snapt, ga je daar veel voordeel van ondervinden bij het leren van andere programmeertalen.

Wat kan je doen met verschillende programmeertalen

Er zijn tegenwoordig veel programmeertalen beschikbaar voor programmeurs. Met de ene programmeertaal kan je bijvoorbeeld beter een website maken en met een andere weer beter een game. In “Welke programmeertaal is het beste om te leren?” lees je daar meer over.

Laten we hier even gaan kijken wat je zou kunnen gaan doen met de programmeertalen die in “Snelcursus Leren Programmeren” worden behandeld. Dit zijn Java, Python en PHP.

Java

De basisonderdelen van Java leren is een onderdeel van de cursus. Met Java kan je verschillende kanten op. Je kan als Java developer werken aan de back-end van een website, een complex computerprogramma of bijvoorbeeld een game maken. Java wordt ook veel gebruikt om Android apps mee te ontwikkelen.

Python

De basisonderdelen van Python leren hoort bij de cursus. Python is een taal die elk jaar steeds populairder wordt en meer developers gaan het gebruiken. Met Python kan je onder andere het volgende doen:

 • Web development
 • Data analyse
 • Machine learning
 • Game development

PHP

Tot slot hoort de basisonderdelen van PHP leren ook bij de cursus. PHP is server-side gericht. Het is voornamelijk bedoeld voor de back-end van websites. Met de back-end wordt de achterkant bedoeld van in dit geval een website, datgene wat de gebruiker niet kan zien. Met PHP kan je bijvoorbeeld informatie uit databases halen en sturen naar de front-end (Voorkant, datgene wat gebruiker ziet).

Ja, ik wil leren programmeren en nu nog profiteren van de korting!

Snelcursus Leren Programmeren

Op zoek naar een goede cursus programmeren om de basisvaardigheden te leren? Dan ben je hier aan het juiste adres! Het e-book “Snelcursus Leren Programmeren” leert je in een sneltreinvaart de basisbeginselen van het programmeren.

Ben je veel vastgelopen op moeilijke uitleg op andere websites of zag je door de bomen het bos niet meer? Met dit e-book hopen we op een eenvoudige wijze iedereen te leren programmeren. Door bepaalde basisonderdelen onder de knie te hebben, kan je met veel programmeertalen goed overweg.

Ook zijn er veel voorbeelden in code en kan je oefeningen maken. Naast de basisonderdelen komen er ook andere dingen langs die horen bij het programmeren.

Snelcursus Leren Programmeren 3D cover versie 2

Basisonderdelen programmeren

In deze cursus programmeren komen de volgende basisonderdelen aan bod in Java, Python en PHP, die elke (beginnende) programmeur moet kennen:

 • Variabele
 • Array
 • Loop
 • Operators
 • Beslissingen
 • Function
 • Commentaar

Als je deze basisonderdelen goed beheerst, kan je van daaruit verder werken. Als je dit nog niet goed beheerst, is het moeilijker om bepaalde programmeertechnieken/talen te leren. Bij ProgrammeerPlaats gaan we dieper in op deze onderdelen in het e-book en we vinden het essentieel dat je deze onderdelen leert.

Wat staat er verder in het e-book en wat ga je leren?

Naast de basisonderdelen staan er nog andere belangrijke dingen in. Deze “dingen” horen ook bij het programmeren en je kan er als programmeur mee te maken krijgen. De volgende belangrijke dingen komen aan bod in het e-book:

 • Wat is programmeren eigenlijk?
 • Wat heb je nodig om te programmeren?
 • Hoe kan een computer programmeertalen begrijpen?
 • Verschil tussen client en server
 • Verschillen tussen programmeertalen
 • Database
 • Versiebeheer
 • Python game maken vanaf scratch en door het leren van de basisonderdelen ga je de code ook echt begrijpen

In de verschillen tussen programmeertalen gaan we vooral in op programmeertechnieken. Als je al een beetje kennis hebt over welke technieken er bestaan en wat daarmee mogelijk is, dan zou dat in je voordeel kunnen werken in toekomstige projecten. Ook kijken we onder andere naar verschillende programmeerstijlen/manieren, zoals object georiënteerd programmeren.

E-book lezen

Wil je nu nog profiteren van de korting en leren programmeren? Geen omslachtige uitleg, maar in simpele woorden ga je alles goed begrijpen. Druk op de onderstaande groene knop voor meer informatie.

Ja, ik wil leren programmeren en nu nog profiteren van de korting!