Cracking the Coding Interview review (Boek): Onze eerlijke mening!

Cracking the Code Interview van Gayle Laakmann McDowell is wereldwijd een heel bekend boek onder programmeurs (Software developers). In Nederland is het nog niet zo bekend, maar daar gaan we met deze review verandering in brengen. Wij geven onze eerlijke mening. Is het boek onmisbaar in de (digitale) boekenkast van een programmeur? Lees snel verder om erachter te komen!

Ja, ik wil het boek Cracking the Coding Interview kopen!

Waar gaat het boek Cracking the Coding Interview van Gayle Laakmann McDowell over?

Gayle Laakmann McDowell heeft echt haar best gedaan om in dit boek zoveel mogelijk informatie te geven. Cracking the Coding Interview is namelijk een dikke pil van 708 pagina’s!

Misschien herken je het wel als programmeur (Software developer). Je bent door het kennismakingsgesprek heen gekomen en je hebt een gesprek met (ervaren) programmeurs bij een (tech)bedrijf om je programmeerkennis te testen.

Er komt een vraag voorbij en je hebt geen idee wat ze bedoelen en/of hoe je erop moet antwoorden. Of ze vragen bijvoorbeeld om code op een whiteboard te schrijven en hier ben je niet op voorbereid.

Cracking the Coding Interview helpt je om helemaal voorbereid een sollicitatiegesprek in te gaan, waarbij ze je programmeerkennis testen. Gayle Laakmann McDowell is zowel een kandidaat als interviewer geweest in dit soort sollicitatiegesprekken en weet absoluut waar ze over schrijft.

In het boek staan 189 interview vragen en oplossingen. Deze vragen worden veelal gesteld in sollicitatiegesprekken bij de grootste techbedrijven, zoals Google en Facebook. Het is de ideale voorbereiding als je nu bij de grote techbedrijven wil solliciteren of in de toekomst.

Het zijn veel technische vragen waarbij je vaak code moet schrijven om onder andere algoritme problemen op te lossen. Niet alleen worden dit soort vragen veelal gesteld bij de grote techbedrijven, maar ook bij de kleinere bedrijven, overal ter wereld.

Hieronder staan drie voorbeelden van vragen die in het boek staan:

Sollicitatie vraag voorbeeld 1 Cracking the Coding Interview

Sollicitatie vraag voorbeeld 2 Cracking the Coding Interview

Sollicitatie vraag voorbeeld 3 Cracking the Coding Interview

Mocht je het antwoord niet helemaal weten, dan staan er ook hele handige hints in het boek om je verder op weg te helpen bij elke vraag. Dit kan je net het juiste duwtje in de rug geven.

In Cracking the Coding Interview komen onder andere veelgestelde vragen langs over “Datastructures” en “Concepts and Algorithms”. Ook zijn er nog “Knowledge Based” vragen, waar de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • C en C++
  • Java
  • Databases
  • Threads en Locks

Je krijgt als programmeur een beter beeld van hoe zo’n sollicitatiegesprek eruit ziet, waarbij ze je programmeerkennis testen. Daardoor is je voorbereiding ook beter.

Heel interessant is ook dat je een kijkje achter de schermen krijgt van hoe grote techbedrijven zoals Google, Facebook, Amazon, Microsoft en Apple programmeurs aannemen.

You are hired gif

Het is goed om te weten dat de meeste code in Cracking the Coding Interview geschreven is in Java. Dit staat niet op de voorkant van het boek, maar wij willen dit wel duidelijk vermelden in deze review.

Voor wie is het boek bedoeld en wat leer je allemaal?

Als je de ambitie hebt om nu of ooit bij één van de techreuzen aan de slag te gaan als programmeur, zoals Google, Facebook, Amazon, Microsoft of Apple, dan is dit boek zeker voor jou bedoeld!

Je krijgt namelijk een uniek kijkje achter de schermen bij techreuzen en daardoor ga je ontdekken hoe ze programmeurs (Software developers) aannemen.

Dezelfde (soort) interview vragen in het boek worden veel gesteld in sollicitatiegesprekken bij de techreuzen. Door het boek heb je een grotere kans om aangenomen te worden.

De meeste code is in Java geschreven in Cracking the Coding Interview en daarom is het boek heel geschikt voor Java developers. Niet alleen de techreuzen, maar ook de kleinere techbedrijven stellen veel van dezelfde soort interview vragen tijdens een sollicitatiegesprek als de vragen die in het boek staan.

Zelfs voor programmeurs/developers die gespecialiseerd zijn in een andere programmeertaal dan Java is het boek geschikt. Het is dan wel handig als je al programmeerervaring hebt, anders ga je bepaalde stukken Java code waarschijnlijk niet goed snappen.

Veel van dezelfde soort interview vragen uit het boek zal je ook tegenkomen in een sollicitatiegesprek bij een techbedrijf om de kennis van een andere programmeertaal te testen. Misschien in een iets andere vorm, maar het lijkt er vaak wel op.

Voor de echte beginners die nog moeten leren programmeren komt dit boek nog te vroeg. Met het e-book “Snelcursus Leren Programmeren” kan je de basis van het programmeren leren en daarna jezelf verder specialiseren in een programmeertaal.

Als beginner is de kans groot dat je veel code in het boek niet helemaal begrijpt. Nadat je de basis van het programmeren begrijpt en meer eigen bent met een programmeertaal, dan kan dit boek ook erg nuttig zijn voor jou. Of je zou het boek kunnen gebruiken in combinatie met Programmeren met Java voor dummies of een ander Java boek voor beginners.

Man programmeren drie schermen

Onze eerlijke mening

Wij hebben niet heel het boek uitgelezen, want het is nogal een dikke pil van 708 pagina’s. Wel hebben we het boek flink doorgenomen en daardoor hebben we een goed beeld van Cracking the Coding Interview.

Wij vinden dat het boek zeker niet mag ontbreken in de boekenkast van Java developers en programmeurs (Software ontwikkelaars) die bij de echte techreuzen terecht willen komen.

Je krijgt namelijk echt een kijkje achter de schermen bij de techreuzen en leest hoe ze programmeurs aannemen. Dit is gouden informatie, als je echte grote ambities hebt.

Veel van dezelfde soort interview vragen komen ook vaak terug bij sollicitaties bij de techreuzen en ook bij kleinere techbedrijven. Je krijgt echt een beter beeld over de sollicitaties bij techbedrijven en daardoor kan je beter voorbereid naar een sollicitatiegesprek gaan.

Wel vinden we het jammer dat de meeste code in het boek in Java is geschreven. Dit maakt het boek het meest geschikt voor Java developers. Ook veel code geschreven in Python zou niet misstaan in Cracking the Coding Interview. Python is namelijk de meest populaire programmeertaal wereldwijd en wordt steeds meer gebruikt bij techbedrijven.

Echter kan het boek zeker nog interessant zijn voor developers die gespecialiseerd zijn in andere programmeertalen dan Java. Als je ervaring hebt met programmeren, dan is de Java code in het boek meestal goed te begrijpen, ook al ben je geen Java developer.

Bij sollicitatiegesprekken waarbij de kennis van andere programmeertalen wordt getest, kunnen dezelfde soort vragen uit het boek terugkomen. Daarom is het ook interessant voor andere developers. Ook leer je de juiste denkwijze aan om de vragen te kunnen beantwoorden.

Er staan 189 interview vragen in het boek en je zal ze heus niet allemaal nodig hebben. Wij raden je vooral aan om naar de vragen te kijken die relevant zijn voor je sollicitatiegesprek. Je hoeft heus niet alle 708 pagina’s helemaal door te nemen.

De prijs is goed voor de hoeveelheid informatie die je krijgt. De prijs van het boek betaald zich ook nog eens ruimschoots terug als je erdoor een goede baan bij een (tech)bedrijf hebt gescoord.

Ook willen we nog benadrukken dat het boek je niet perse een betere programmeur (Software developer) maakt, maar het is vooral bedoeld om je optimaal voor te bereiden op een sollicitatiegesprek bij een techreus of kleiner (tech)bedrijf.

Opinion hand schrijven

Ja, ik wil het boek Cracking the Coding Interview kopen!

Reviews van andere lezers

Op Amazon zijn heel veel reviews te lezen van de lezers van het boek Cracking the Coding Interview. Op het moment van schrijven waarderen de lezers het boek gemiddeld met 4,6 van de 5 sterren. Dit geeft wel aan dat het overgrote deel erg tevreden is met het boek.

Er zijn enkele negatieve reviews. Die gaan vooral over dat het boek beschadigd is door de bezorgdienst of over dat er veel Java code in het boek staat en het lastig is als je Java niet (goed) beheerst.

Programmeren met Java voor dummies is echt een aanrader als je nog onzeker bent over je Java kwaliteiten of een beginner bent en toch Cracking the Coding Interview wil kopen.

Voordelen en nadelen

Cracking the Coding Interview heeft vele voordelen, zoals je waarschijnlijk al gelezen hebt. Echter zijn er ook nadelen, zoals bij elk boek. Laten we eerst naar de voordelen gaan kijken en daarna komen de nadelen.

Voordelen

  • Heel veel informatie in 708 pagina’s
  • Veel van dezelfde soort interview vragen uit het boek komen voor bij sollicitatiegesprekken bij techreuzen en ook kleinere (tech)bedrijven
  • Je leert de juiste denkwijze aan om technische (programmeer)vragen bij een sollicitatiegesprek te kunnen beantwoorden
  • Een uniek kijkje achter de schermen bij techreuzen, zoals Google, Facebook, Amazon, Microsoft en Apple, daardoor ontdek je hoe ze programmeurs (Software developers) aannemen
  • Handige hints bij de vragen om je verder op weg te helpen, mocht je het antwoord niet goed weten
  • Grotere kans om bij een techreus aangenomen te worden

Nadelen

  • De meeste code in het boek is in Java geschreven. Meer variatie met andere programmeertalen, zoals Python, had zeker niet misstaan.
  • Voor beginnende programmeurs kan het lastig zijn om alle code in het boek (goed) te begrijpen

Conclusie van deze Cracking the Coding Interview review

De conclusie van deze Cracking the Coding Interview review is dat het boek geschikt is voor:

  • Java developers die bij een techreus of kleiner (tech)bedrijf aan de slag willen gaan en zich willen voorbereiden op de technische (programmeer)vragen bij een sollicitatiegesprek. Mocht je als Java developer al bij een bedrijf werken, kan het erg handig zijn voor de toekomst als je weer gaat solliciteren.
  • Programmeurs (Software developers), gespecialiseerd in een andere programmeertaal dan Java, met ervaring die willen solliciteren bij een techreus of kleiner (tech)bedrijf.
  • Voor beginnende (Java) developers in combinatie met een goed Java boek voor beginners, zodat de Java code beter te begrijpen is.

Mocht je al programmeerervaring hebben met andere programmeertalen dan Java, maar je twijfelt toch of je de Java code in het boek goed gaat begrijpen, dan is een goed Java boek voor beginners ook aan te raden in combinatie met Cracking the Coding Interview.

Als je grote ambities hebt als programmeur en je wil aan de slag bij een techreus of en andere kleiner (tech)bedrijf, dan is Cracking the Coding Interview echt een pareltje voor in je (digitale) boekenkast.

Het boek Cracking the Coding Interview kopen + andere boekentips

Heb je grote ambities en wil je het boek Cracking the Coding Interview van Gayle Laakmann McDowell gaan lezen? Dan kan je het boek heel eenvoudig via Amazon bestellen.

Cracking the Coding Interview (Gayle Laakmann McDowell) boek

Andere boeken die zeker thuishoren in de boekenkast van een programmeur (software developer) zijn:

Hopelijk heb je wat aan deze Cracking the Coding Interview review gehad en ga je het boek lezen. Je zal er zeker geen spijt van krijgen!

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact op.

Plaats een reactie