Coronavirus (COVID-19): Wat moet je thuis gaan doen in lockdown?

Vandaag is Nederland officieel in lockdown gegaan. Elke Nederlander gaat nu in min of meerdere mate de consequenties voelen van het coronavirus (COVID-19). De komende weken zullen we met z’n allen veel thuis gaan zitten. Maar wat kan je allemaal doen als je voor zo’n lange tijd thuis zit? Hier gaan we het over hebben. Tot slot geven we je nog extra tips om handigheden te kopen om zelf het coronavirus tegen te gaan.

Ja, ik wil mezelf doorontwikkelen tijdens de lockdown en leren programmeren!

Nederland in lockdown vanwege coronavirus

Het zal je niet ontgaan zijn, vanaf vandaag is Nederland officieel in lockdown gegaan. Scholen, horeca en sportclubs zijn allemaal dicht. We mogen nog wel de straat op, maar voor hoelang? Misschien mogen we later alleen de straat nog op om boodschappen te doen?

Op het moment van schrijven gaat de lockdown in Nederland drie weken duren, tot 6 april 2020. Het kan best zo zijn dat het nog langer gaat duren, hier is nu nog geen zinnig woord over te zeggen.

Het komt erop neer dat we de komende drie weken veel thuis zitten en het zelfs nog veel langer kan duren. We hebben dit nog nooit eerder meegemaakt en daarom kan het ook best beangstigend zijn.

Veel mensen gaan toch meer in de overlevingsstand en hamsteren alle supermarkten leeg, zitten thuis met een grote voorraad voedsel en kijken veel Netflix om de tijd door te komen.

Het klinkt gek, maar veel thuis zitten door de coronacrisis biedt ook kansen. Natuurlijk is het ten eerste belangrijk om het coronavirus serieus te nemen en te luisteren naar de adviezen van het RIVM, maar laat vooral de kansen ook niet liggen!

In de volgende hoofdstukken gaan we het hebben over de kansen die jij kan pakken tijdens het thuis zitten, door de coronacrisis.

Nederland in lockdown

Thuiswerken tijdens de coronacrisis

Door het coronavirus moeten veel mensen thuiswerken, indien de mogelijkheid daar is. Veel mensen die de mogelijkheid hebben om thuis te werken, zitten vaak met een laptopje achter een bureau.

Nu heb je mooi de kans om je bureau eens wat mooier en aangenamer te maken. Je zal minder bewegen, omdat je veel minder buiten komt. Een zit sta bureau is echt een hele gezonde manier van werken! Combineer dat met een ergonomische bureaustoel en je bent heel gezond bezig en je blijft in beweging.

Neem verder eens een kijkje op Bol.com naar andere kantoorartikelen die heel erg handig zijn, zoals een whiteboard, een prikbord en markeerstiften.

Maak van deze situatie gebruik en zorg ervoor dat je werkplek (nog) beter wordt! Een goede werkplek maakt je productiever.

Thuiswerken tijdens coronavirus

Solliciteren op een nieuwe baan tijdens de coronacrisis

Het coronavirus maakt het wel lastiger om te gaan solliciteren op een nieuwe baan. Zoals je al begreep, moeten veel mensen thuis gaan werken. Veel bedrijven zijn momenteel meer met hun eigen mensen bezig en proberen hun hoofd boven water te houden. Er is minder tijd en ruimte voor nieuwe mensen.

Tevens kan het ook gevaarlijk zijn voor bedrijven om nieuwe mensen aan te nemen, want misschien hebben deze nieuwe mensen wel het coronavirus? Allemaal onzekerheden die het solliciteren op een nieuwe baan de komende tijd erg onzeker maakt.

Echter moet je overal kansen in zien. Ontwikkel jezelf thuis om nog meer kennis op te doen voor je droombaan. Maak een leuke sollicitatievideo en vraag bijvoorbeeld of het mogelijk is om een sollicitatiegesprek via Skype te doen.

Door deze stappen die je zelf neemt, ziet een werkgever dat je echt gemotiveerd en een doorzetter bent, ondanks de coronacrisis. Het is een pluspunt als je in moeilijke tijden kansen ziet. Werkgevers willen deze mensen maar al te graag!

Veel bedrijven komen weleens in moeilijkheden en willen dan graag werknemers die de schouders eronder gaan zetten en niet bij de pakken neer gaan zitten. Pak je kans en laat zien dat je door weer en wind wil blijven strijden.

Ja, ik wil mezelf doorontwikkelen tijdens de lockdown en leren programmeren!

Jezelf thuis ontwikkelen

Dit hoofdstuk sluit gedeeltelijk aan op het vorige hoofdstuk. Stel dat jij jezelf wilt ontwikkelen om je droombaan te krijgen, dan heb je daar nu meer tijd voor! Of misschien werk je wel voor jezelf en wil je meer kennis opdoen om meer klanten te werven, het kan allemaal. Misschien wil je wel helemaal iets nieuws leren?

Als je wilt gaan leren programmeren, is het ideaal om dat tijdens de lockdown te gaan doen. In het e-book “Snelcursus Leren Programmeren” leer je op een leuke en makkelijke manier de basisbeginselen van het programmeren.

Het is interessant om ook “Leren programmeren” te lezen, zodat je een beter beeld hebt van de mogelijkheden die je hebt als je gaat leren programmeren.

Of heb jij jezelf altijd al willen omscholen tot een ICT’er? In “Omscholen tot ICT’er” lees je daar alles over.

Veel mensen hebben altijd al een website willen maken. Met WordPress is dat helemaal niet zo lastig. Binnen een uurtje heb je zelfs al een WordPress website opgezet.

Tot slot hebben we nog een laatste tip om jezelf te ontwikkelen. Pluralsight is een heel gaaf platform waar je veel programmeertalen kan leren en leert werken met de nieuwste technologieën.

In “Pluralsight review en ervaringen” staat een uitgebreide review over het platform. Je kan Pluralsight zelfs 10 dagen helemaal gratis uitproberen.

Als je echter nog geen programmeerervaring hebt en wilt leren programmeren, is het wel aan te raden om eerst met “Snelcursus Leren Programmeren” te beginnen.

Zet de lockdown door het coronavirus om in iets positiefs en ontwikkel jezelf door.

Leren achter laptop

Andere handigheden om te kopen om zelf het coronavirus niet op te lopen

Gezondheid blijft het belangrijkste en daarom willen we nog wat producten op een rijtje zetten die handig zijn om te kopen. Hiermee verklein je de kans om het coronavirus op te lopen:

Jezelf doorontwikkelen is heel goed, maar gezondheid gaat boven alles. Was daarom ook regelmatig je handen, drink genoeg water en houd voldoende afstand tot andere mensen (1,5 meter). Wij van ProgrammeerPlaats zijn natuurlijk geen experts op het gebied van het coronavirus en raden daarom aan om het advies van het RIVM op te volgen.

Houd rekening met elkaar en help waar nodig is. Denk aan je eigen gezondheid en aan die van anderen.

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Neem dan contact op of laat hieronder een reactie achter.

Plaats een reactie