Fisher-Price Co-de-Rups: Info + eenvoudig bestellen!

In dit artikel lees je wat Fisher-Price Co-de-Rups is en hoe het werkt. Ook gaan we kijken naar voorbeelden van leuke spelletjes en oefeningen. Kinderen leren op jonge leeftijd al programmeren door deze rups. Tot slot adviseren we waar je Co-de-Rups eenvoudig kan kopen. Lees lekker verder!

Helaas is Fisher-Price Co-de-Rups niet altijd verkrijgbaar op Bol.com. Is het op dit moment niet verkrijgbaar? Neem dan een kijkje bij “De beste programmeerbare robots”.

Wat is Fisher-Price Co-de-Rups?

Fisher-Price Co-de-Rups is kwalitatief hoogwaardig speelgoed, waardoor kinderen leren programmeren op jonge leeftijd. Het is in 2016 zelfs uitgeroepen tot winnaar van de “Speelgoed van het jaar” verkiezing.

Co-de-Rups is vooral geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar. De werking van de rups is eenvoudig en kinderen kunnen gelijk al beginnen met spelen.

Het is zo gemaakt dat Co-de-Rups er heel leuk uitziet voor kinderen. Het lijkt op een echte rups, maar dan in speelgoedvorm. De rups bestaat uit een lijf met een kop. Achter het lijf is de staart. De staart heeft verschillende onderdelen.

Elk onderdeel van de staart bevat een instructie. De basisinstructies zijn rechtdoor, links- en rechtsaf. Je kan zelf de volgorde van de onderdelen bepalen, waardoor Co-de-Rups een route kan volgen.

Met Co-de-Rups kan een kind heel veel leuke spelletjes en oefeningen doen. Het gaat niet snel vervelen. Doordat het eenvoudig werkt, het er leuk uitziet en je er veel mee kan doen, willen kinderen er graag mee spelen.

Het is zowel educatief als leuk speelgoed. Kinderen kunnen door het spelen met Fisher-Price Co-de-Rups echt de basisvaardigheden van het programmeren leren en tegelijkertijd plezier hebben.

Kind speelt met Co-de-Rups

Hoe werkt Co-de-Rups?

Co-de-Rups werkt heel eenvoudig. Als je Co-de-Rups koopt, krijg je het lijf met de kop en 8 onderdelen die de staart vormen. Dit zijn de 8 onderdelen:

 • 3 onderdelen met de instructie om vooruit te lopen
Co-de-Rups rechtdoor onderdeel
 • 2 onderdelen met de instructie om 90 graden naar rechts af te slaan
Co-de-Rups 90 graden rechtsaf
 • 2 onderdelen met de instructie om 90 graden naar links af te slaan
Co-de-Rups 90 graden linksaf
 • 1 onderdeel die geluidjes produceert

Al deze onderdelen kan je in willekeurige volgorde achter elkaar koppelen. Als je op de grote knop op het lijf drukt, gaat Co-de-Rups rijden. Op basis van de volgorde van de onderdelen gaat de rups zijn route rijden.

Als Co-de-Rups rijdt, branden de lichtjes van alle onderdelen. Het onderdeel dat de rups op dat moment uitvoert is aan het knipperen. Zo kunnen kinderen duidelijk zien wat de rups op dat moment aan het doen is.

In deze video zie je ook duidelijk wat Co-de-Rups kan en hoe het werkt:

Uitbreidingssets

Het is ook leuk om extra onderdelen te kopen. Hierdoor zijn de mogelijkheden nog groter. Er zijn verschillende soorten uitbreidingssets, namelijk:

 • De “Basic” uitbreidingsset

Deze uitbreidingsset bevat 3 onderdelen. 1 onderdeel voor rechtdoor, 1 onderdeel om 90 graden rechtsaf te slaan en 1 onderdeel om 90 graden linksaf te slaan. Je kan deze uitbreidingsset hier kopen bij Bol.com.

 • De “Master Moves” uitbreidingsset

Deze uitbreidingsset bevat 3 onderdelen. 1 onderdeel om 45 graden rechtsaf te slaan, 1 onderdeel om 180 graden linksaf te slaan en 1 onderdeel om bewegingen nogmaals uit te voeren. Je kan deze uitbreidingsset hier kopen bij Bol.com.

 • De “Silly Sounds & Lights” uitbreidingsset

Deze uitbreidingsset bevat 3 onderdelen. 1 onderdeel die slaperige geluidjes maakt, 1 onderdeel die gekke geluidjes maakt en 1 onderdeel die vrolijke geluidjes maakt.

De onderdelen van elke uitbreidingsset kan je makkelijk aan Fisher-Price Co-de-Rups koppelen.

Voorbeelden van spelletjes en oefeningen

Bij de aankoop van Fisher-Price Co-de-Rups krijg je al een startpunt en een finish. Deze zien er zo uit:

Startpunt en finish Co-de-Rups

Het startpunt en de finish zou je op verschillende plekken in de kamer kunnen leggen. Kinderen kunnen op deze manier proberen om de rups van de startplek naar de finish te krijgen.

Om dat goed te doen, moeten kinderen de onderdelen in de juiste volgorde aan elkaar koppelen. Hier is inzicht voor nodig. Kinderen leren vooruit te denken.

Enkele andere voorbeelden van leuke spelletjes en oefeningen zijn:

 • Obstakels tussen het startpunt en de finish leggen, zodat de rups ook deze obtakels moet ontwijken om goed bij de finish te komen.
 • De rups bij bepaalde obstakels geluiden laten maken, zoals bij het tegenkomen van een speelgoed leeuw een gek geluid laten maken.
 • De rups een rondje om een object heen laten rijden, zoals een stoel.
 • De volgorde van de onderdelen laten zien aan een kind, zodat het kind kan inschatten waar de rups eindigt. Hier legt het kind de rode finish.
 • Een tunnel maken waar de rups doorheen moet gaan.

Fisher-Price Co-de-Rups leert jonge kinderen programmeren

Kinderen kunnen echt al op jonge leeftijd de basisprincipes van het programmeren leren door met Fisher-Price Co-de-Rups te spelen. Programmeren is namelijk instructies geven aan een computer. In dit geval geven kinderen instructies aan de rups door onderdelen in een bepaalde volgorde aan de rups te koppelen.

De kinderen leren vooruit te denken, instructies te geven en zien wat de gevolgen van de instructies zijn. Als de kinderen constateren dat de volgorde van de onderdelen niet helemaal juist is, kunnen ze dit herstellen en weer proberen, tot het wel goed is.

Programmeren komt op hetzelfde neer. Hier moet je ook vooruit denken, instructies geven aan een computer en instructies verbeteren totdat het goed is.

Het is natuurlijk niet zo dat kinderen door Fisher-Price Co-de-Rups gelijk ingewikkelde computerprogramma’s kunnen programmeren, maar de basisprincipes van het programmeren leren kinderen wel goed.

Programmeren heeft de toekomst en een kind heeft er heel veel baat bij als het op jonge leeftijd al de basisprincipes van het programmeren snapt.

Meisje speelt met Co-de-Rups

Fisher-Price Co-de-Rups kopen

Gelukkig kan je Fisher-Price Co-de-Rups kopen in Nederland. Je kan het makkelijk hier online bestellen op Bol.com. Ook is het heel leuk om de Fisher-Price Co-de-Rups “Basic” en de “Master Moves” uitbreidingsset te kopen.

Voor jonge kinderen is Co-de-Rups heel leuk om mee te spelen en om te leren programmeren. Je zou kinderen er een groot plezier mee doen door de rups te kopen.

De kans is aanwezig dat er bij veel toekomstige banen programmeerwerk komt kijken. Het is goed als kinderen op jonge leeftijd al snappen hoe de basis van het programmeren werkt. Voor de prijs krijg je enorm veel plezier en hoogwaardig educatief speelgoed terug. Het is de prijs meer dan waard.

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact op.

4 gedachten over “Fisher-Price Co-de-Rups: Info + eenvoudig bestellen!”

  • Hoi Lieke,

   Je kan op Marktplaats kijken, op het moment van schrijven zie ik er nu eentje te koop staan.

   Je kan ook op Google zoeken naar “Code-a-Pillar”, de Engelse variant, misschien zijn die nog te koop.

   Gr. Bas

   Beantwoorden

Plaats een reactie