Certified Ethical Hacker (CEH v10): Zo ga jij het examen halen!

Wil jij een Certified Ethical Hacker (CEH v10) worden? Zoja, dan zit je hier helemaal goed! In dit artikel ga je lezen hoe jij dat kan worden. We gaan eerst kijken wat het precies is en welke mogelijkheden er zijn. Daarna gaan we kijken wat een goede voorbereiding is. Ook is het leuk om te weten wat je ermee kan verdienen. Tipje van de sluier, je verdient heel erg goed als Certified Ethical Hacker. Tot slot geven we je advies over de beste CEH v10 training, waardoor jij het examen gaat halen en een Certified Ethical Hacker (CEH v10) wordt.

Ja, ik wil het CEH v10 examen halen en een Certified Ethical Hacker worden!

Wat is een Certified Ethical Hacker?

Een Certified Ethical Hacker heeft een wereldwijde erkende certificering. Met deze certificering toon je als Ethical Hacker aan dat je kwetsbaarheden kan vinden in computersystemen en dit ook eventueel kan oplossen. Vooral belangrijk is ook de ethische manier waarop je ermee omgaat. Je kan op een goede manier omgaan met kwetsbaarheden in een computersysteem en maakt er geen misbruik van. Je kent je verantwoording en weet hier goed mee om te gaan.

Als Certified Ethical Hacker kan je dezelfde kennis en tools gebruiken als hackers met kwaad in de zin, maar het verschil is dat een Certified Ethical Hacker legitiem omgaat met kwetsbaarheden, volgens de wet. Een hacker die kwaad wil, gaat proberen profijt te halen uit de gevonden kwetsbaarheden. Je kruipt als het ware in de huid van een kwaadaardige hacker, maar jij als Certified Ethical Hacker hebt goede intenties. Een Certified Ethical Hacker kaart deze aan bij het desbetreffende bedrijf, zodat er een oplossing voor gevonden kan worden. 

Wat is CEH v10?

CEH v10 is momenteel de nieuwste versie van de certificering. Dit houdt in dat er nieuwe content is bijgekomen ten opzichte van CEH v9 en dat er in het examen een aantal dingen zijn veranderd. Een belangrijke toevoeging aan de content van CEH v10 is onder andere IoT hacking. IoT (Internet of Things) is de laatste jaren steeds populairder geworden en daar houdt CEH v10 ook rekening mee.

Hoedje voor geslaagden na CEH v10 examen

Welke mogelijkheden heb je als Certified Ethical Hacker?

In je huidige functie kan het zeer handig zijn als je een Certified Ethical Hacker bent. Denk hierbij aan de volgende functies:

 • Systeembeheerder
 • Netwerkbeheerder
 • Tester
 • IT manager
 • Applicatie beheerder
 • Security analyst
 • Information security manager
 • Security consultant

Dit zijn enkele voorbeelden. Zo zijn er nog meer functies op te noemen waarbij het zeer wenselijk zou zijn om deze certificering te hebben. Je huidige baas zal er blij mee zijn en zeker ook de klanten.

De bovenstaande beroepen zou je kunnen beoefenen als Certified Ethical Hacker. Natuurlijk kan je ook de volle focus leggen op Ethical Hacker als beroep. Als Ethical Hacker is het echt je hoofdtaak om kwetsbaarheden in systemen te vinden, dit voorleggen en voorstellen doen om het op te lossen.

Als je wilt gaan solliciteren, bijvoorbeeld op één van deze bovenstaande functies, dan heb je een grote voorsprong ten opzichte van de rest, als je een Certified Ethical Hacker bent. Jouw concurrenten die ook solliciteren op dezelfde functie en die geen certificering hebben, zullen op je achterlopen. Jij bezit namelijk de kennis waar veel bedrijven op zitten te wachten. Ze staan veelal te springen om je aan te nemen. Dit versterkt ook je onderhandelingspositie. Over onderhandelingspositie gesproken.. 

Ja, ik wil het CEH v10 examen halen en een Certified Ethical Hacker worden!

Het salaris

Tijdens een salarisonderhandeling sta je erg sterk als je een Certified Ethical Hacker bent. Bedrijven staan om mensen te springen met deze certificering. Er is een te kort aan mensen met deze kennis en daarom zal je erg gewild zijn. Dit komt natuurlijk ten goede van je salaris. Zelf kan je ook goede eisen stellen als Certified Ethical Hacker, omdat je in een goede positie zit.

Het gemiddelde salaris van een Certified Ethical Hacker loopt op tot €90.000,- per jaar. Dit is een erg lekker zakcentje en daar kan je heel goed van leven. Het is natuurlijk belangrijk dat je het leuk vindt om een Certified Ethical Hacker te zijn, maar ook belangrijk is dat je er een goede boterham mee kan smeren. Daar hoef je je in ieder geval niet druk om te maken.

Voorbereidingstips

Een goede voorbereiding is zeker noodzakelijk om het CEH v10 examen te halen. Kennis van netwerken en netwerkconcepten is wel aan te raden, voordat je met een specifieke CEH v10 training gaat beginnen. De training “CompTIA Network+” is erg aan te raden als je nog geen basiskennis hebt van netwerken en netwerkconcepten. Het is uiteraard niet verplicht om deze training te volgen voor het echte werk, maar het zou wel helpen om CEH v10 te halen.

Mocht je al meer ervaring hebben op het gebied van information security, kan je al gelijk een gerichte CEH v10 training volgen, waardoor je optimaal voorbereid bent om het CEH v10 examen te halen.

Belangrijk is om niet alleen maar te lezen en de theorie te begrijpen. Ook is het noodzakelijk om praktijkervaring te hebben. Je kan bijvoorbeeld zelf een netwerk aanleggen en inrichten. Daar zou je op kunnen oefenen. Dit kost echter heel veel tijd en de kans is ook aanwezig dat het niet goed lukt. Ook kunnen er veel kosten bij komen kijken. Het is veel handiger om te oefenen op een virtuele omgeving waarin alles goed is ingericht en de instellingen helemaal kloppen. In deze CEH v10 training kan je werken in zo’n virtuele omgeving. Meer daarover in “De beste training om het examen te halen”.

Certified Ethical Hacker training

CEH v10 Examen

Op het CEH v10 examen zijn er 125 meerkeuzevragen. Je hebt 4 uur de tijd om het CEH v10 examen af te ronden. Aan te raden is om een oefenexamen te maken. Hierdoor weet je wat voor soort vragen er gaan komen en op welke punten je jezelf nog moet verbeteren. Als je goed weet te scoren op een proefexamen, kan je met meer vertrouwen naar het echte examen gaan.

De beste training om het examen te halen

De ultieme training om het CEH v10 examen te halen is “Training: Certified Ethical Hacker (CEH v10)” van ICTtrainingen. Er zitten vele voordelen aan deze training. Met deze training is de kans heel groot dat jij het CEH v10 examen gaat halen. Hier de voordelen op een rijtje:

 • De training is niet duur vergeleken met andere trainingen en het is inclusief examen.
 • Virtuele omgeving (Virtual lab), waarin je ook zelf aan de slag kan en praktijkgericht leert.
 • Je hoeft geen “Exam Eligibility Application” in te dienen en daardoor bespaar je $100,-.
 • Oefenexamens met vragen die lijken op het echte examen.

Als je geen training hebt gevolgd, moet je kunnen aantonen dat je minimaal 2 jaar IT security ervaring hebt of gerelateerd daar aan. Ook kennis van information security is vereist. Je moet dan $100,- betalen voor de “Exam Eligibility Application”. 

Na “Training: Certified Ethical Hacker (CEH v10)” krijg je een officieel bewijs van deelname. Dit bewijs wordt officieel erkend door EC-Council en daarom hoef je geen “Exam Eligibility Application” in te dienen. Het bewijs kan je indienen in plaats van de “Exam Eligibility Application”. Hiermee bespaar je $100,-.

De investering in “Training: Certified Ethical Hacker (CEH v10)” verdien je ruimschoots terug als je een Certified Ethical Hacker bent. Als Certified Ethical Hacker kan je een heel ruim salaris verdienen, gemiddeld zo’n €90.000,- per jaar. Tevens heb je onschatbare kennis opgedaan die van erg grote waarde is. Veel bedrijven staan om je te springen.

Het is goed om in jezelf te investeren en deze training te volgen. Het is een gemiste kans als je interesse hebt om het CEH v10 examen te halen en niet deze training gaat volgen. Deze training verhoogt je slagingskansen aanzienlijk. Wacht niet langer en pak je kans om te groeien in je carrière.

Ja, ik wil het CEH v10 examen halen en een Certified Ethical Hacker worden!

Plaats een reactie