De beste C# (C sharp) boeken voor beginners + andere tips

Waarschijnlijk ben je op zoek naar een goed C# (C sharp) boek, anders was je hier niet. Speciaal voor jou hebben we de beste C# boeken voor beginners op een rijtje gezet. Hier staat vast en zeker een goed C# boek voor jou tussen! Als laatste hebben we nog andere tips voor beginners die C# willen leren. Lees lekker verder!

Overzicht van de beste C# (C sharp) boeken voor beginners

We hebben gezocht naar de beste C# (C sharp) boeken voor beginners en hieronder neergezet. Dit scheelt jou weer zoekwerk. De meeste boeken zijn in het Engels, maar er staan ook Nederlandse boeken tussen.

Als je bepaalde informatie over C# wil opzoeken, is het handig om dat ook in het Engels te doen. Op die manier vind je de meeste en beste informatie. Echter kan een Nederlands boek over C# voor beginners laagdrempeliger zijn en is daarom zeker het lezen waard, vooral als Engels je niet goed ligt.

Head First C#

Head First C# is echt een geweldig boek voor beginners die C# willen leren. Als je al bekend bent met andere “Head First …” boeken, dan weet je dat dit andere soorten boeken zijn dan de meeste programmeerboeken.

De informatie in het boek is zo opgesteld dat het voor je hersenen makkelijker en prettiger is om alles op te nemen. Het boek is erg visueel en bevat ook leuke humor. Dat is toch veel leuker dan alleen maar gortdroge tekst?

Je gaat onder andere een game maken, leren hoe je classes en object georiënteerd programmeren toepast, 3D games ontwikkelen in Unity en gegevens opvragen met LINQ.

Het boek is compleet geüpdatet en er wordt gewerkt met C# 8.0 en Visual Studio 2019.

Ben je meer visueel ingesteld? Dan is dit boek echt iets voor jou! Hou je meer van lange teksten lezen, dan is het boek minder voor je geschikt.

Head First C#

Verkrijgbaar bij

bol.com (€44,99)
Laatst bijgewerkt: 17 januari 2024 - 09:23

C# 10.0 all-in-one for dummies

Misschien ken je ze wel, de “… voor dummies” boeken. Wereldwijd zijn deze boeken bekend en over van alles en nog wat is er wel een “… voor dummies” boek te vinden.

Een “… voor dummies” boek over C# kan uiteraard niet ontbreken. C# 10.0 all-in-one for dummies is uitstekend voor de absolute beginner die C# wil leren.

Het boek begint rustig met de basis van C#. Ook ga je onder andere met een ontwikkelomgeving (Visual Studio) aan de slag. Stapje voor stapje leer je steeds meer. Door de duidelijke uitleg en het goede begin met de basis van C#, ga je ook beter de moeilijkere onderdelen snappen.

Wereldwijd zijn programmeurs zeer lovend over dit C# boek.

C# 10.0 all-in-one for dummies

Verkrijgbaar bij

bol.com (€42,08)
Laatst bijgewerkt: 17 januari 2024 - 09:23

Zie Scherp Scherper

Dit is het eerste Nederlandse boek over C# voor beginners in deze lijst. Het is echt een ideaal boek om C# te leren! Zonder enige programmeerkennis kan je al met dit boek C# en programmeren leren.

De schrijver Tim Dams is lector aan de AP Hogeschool Antwerpen en heeft met behulp van studenten van de Professionele Bachelor Electronica ICT opleiding dit boek geschreven. Voor beginners is het daarom heel simpel en begrijpelijk gemaakt.

Door de duidelijke codevoorbeelden en afbeeldingen is alles goed te volgen. Je gaat ook echt in de praktijk aan de slag en leert de basis van C# goed begrijpen, zoals variabelen, werken met data, beslissingen, loops, methoden en arrays.

Daarna duik je meer de diepte in en ga je aan de slag met object georiënteerd programmeren. Op die manier word je steeds beter in het programmeren met C#.

Zie Scherp Scherper

Verkrijgbaar bij

bol.com (€54,99)
Laatst bijgewerkt: 17 januari 2024 - 09:23

Programmeren in C#

Programmeren in C# is het tweede en laatste Nederlandse boek over C# voor beginners in deze lijst.

Ook voor dit boek heb je geen programmeerkennis nodig. Je gaat onder andere meer leren over variabelen, methoden en objecten.

Handig is dat er een online leeromgeving bij zit. Daar kan je de voorbeelden van de code in het boek vinden.

Programmeren in C#

Verkrijgbaar bij

bol.com (€50,95)
Laatst bijgewerkt: 17 januari 2024 - 09:22

C# 10 in a Nutshell

Voor beginners is C# 10 in a Nutshell ook echt een aanrader. Dit C# boek leert je eerst de syntax van C# goed kennen. Daarna doe je kennis op van moeilijkere onderwerpen, zoals pointers en patterns. Het is wel aan te raden om eerst één van de andere boeken in dit rijtje te lezen, voordat je dit boek leest.

Ook leer je meer over bepaalde onderdelen van het .NET framework, zoals LINQ. Misschien zegt dit je nu nog niet zoveel als beginner, maar je gaat merken dat het heel handig is om mee te werken.

C# 10 in a Nutshell

Verkrijgbaar bij

bol.com (€62,99)
Laatst bijgewerkt: 17 januari 2024 - 09:23

Learning C# by Programming Games

Met dit C# boek voor beginners, Learning C# by Programming Games, ga je C# leren en bouw je ook nog eens leuke games. Hoe gaaf is dat?

Volgens de schrijvers van het boek heb je geen eens voorkennis van programmeren nodig om met dit boek te beginnen. Het maken van games is ideaal om het OOP (Object Oriented Programming/Object georiënteerd programmeren) concept te begrijpen en om C# te leren.

C# is namelijk een object georiënteerde programmeertaal en het is belangrijk om dit concept goed te begrijpen, als je met C# aan de slag gaat.

Learning C# by Programming Games

Verkrijgbaar bij

bol.com (€51,91)
Laatst bijgewerkt: 17 januari 2024 - 09:23

Andere tips voor beginners die C# (C sharp) willen leren

C# 11.0 is op het moment van schrijven de laatste C# versie. Echter kan je als beginner gewoon een boek lezen over C# 7.0,  8.0, 9.0 of 10.0 en daarna bijvoorbeeld op de website van Microsoft bekijken wat er allemaal nieuw is bij C# 11.0.

Natuurlijk is het lezen van boeken niet de enigste manier om C# te leren als beginner. In het artikel “C# (C sharp) leren” lees je meer over de programmeertaal, de mogelijkheden en een geschikte cursus om het te leren.

Het volgen van videocursussen kan heel leerzaam zijn. Op Pluralsight staan heel veel goede C# videocursussen voor beginners.

Pluralsight logo

Pluralsight is een heel gaaf platform waar je ook videocursussen kan volgen over andere programmeertalen en de nieuwste technologieën. In “Pluralsight review en ervaringen” lees je meer over het platform. Voor 10 dagen kan je het zelfs helemaal gratis uitproberen.

Als je nog twijfelt of je gelijk aan C# wil beginnen of eerst de basis wil leren van het programmeren, dan is het e-book “Snelcursus Leren Programmeren” echt een aanrader.

Je hebt nu verschillende manieren gelezen om als beginner C# te gaan leren. Kies een manier die bij je past en ga lekker aan de slag!

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact op.

Plaats een reactie