Vind hier de beste C# (C sharp) boeken voor beginners + andere tips

Waarschijnlijk ben je op zoek naar een goed C# (C sharp) boek. Speciaal voor jou hebben we de beste C# boeken voor beginners op een rijtje gezet. Hier zit vast en zeker een goed C# boek voor jou tussen! Als laatste hebben we nog andere tips voor beginners die C# willen leren.

Overzicht van goede C# (C sharp) boeken voor beginners

We hebben gezocht naar de beste C# (C sharp) boeken voor beginners en hieronder neergezet. Dit scheelt jou weer zoekwerk. Alle boeken zijn in het Engels.

Als je bepaalde informatie over C# wilt opzoeken, is dat handig om ook in het Engels te doen. Op die manier vind je de meeste en beste informatie. Als beginner is het goed als je al begint met een Engels boek over C#.

C# 7.0 All-in-One For Dummies

Misschien ken je ze wel, de “… voor Dummies” boeken. Wereldwijd zijn deze boeken bekend en over van alles en nog wat is er wel een “… voor Dummies” boek te vinden.

Een “… voor Dummies” boek over C# kan uiteraard niet ontbreken. C# 7.0 All-in-One For Dummies is uitstekend voor de absolute beginner die C# wil leren.

C# 7.0 All-in-One For Dummies begint rustig met de basis van C#. Daarna installeer je een ontwikkelomgeving (Visual Studio) en ga je stapje voor stapje iets verder. Door de duidelijke uitleg en het goede begin met de basis van C#, ga je ook beter de moeilijkere onderdelen snappen.

Er zijn niet veel Nederlandse reviews te vinden, maar de reviews uit het buitenland zijn zeer lovend over dit C# boek. Hier een voorbeeld:

C# 7.0 All-in-One For Dummies review

Op Bol.com bestel je het boek eenvoudig en kan je gelijk al beginnen.

C# 7.0 All-in-One For Dummies boek

C# 7.0 in a Nutshell

Voor beginners is C# 7.0 in a Nutshell ook echt een aanrader. Dit C# boek leert je eerst de syntax van C# goed kennen. Daarna doe je kennis op van moeilijkere onderwerpen, zoals pointers en operator overloading.

Ook leer je meer over bepaalde onderdelen van het .NET framework, zoals LINQ. Misschien zegt dit je nu nog niet zoveel als beginner, maar je gaat merken dat het heel handig is om mee te werken.

De reviews over dit boek zijn erg lovend. Hier een voorbeeld van een positieve review op Bol.com:

C# 7.0 in a Nutshell review

Begin gelijk al en bestel het boek eenvoudig op Bol.com.

C# 7.0 in a Nutshell boek

Learning C# by Programming Games

Dit is een ander C# boek voor beginners dan de vorige twee. Met Learning C# by Programming Games ga je C# leren en bouw je ook nog eens leuke games.

Volgens de schrijvers van het boek heb je geen eens voorkennis van programmeren nodig om met dit boek te beginnen. Het maken van games is ideaal om het OOP (Object Oriented Programming/Object georiënteerd programmeren) concept te begrijpen en om C# te leren.

C# is namelijk een object georiënteerde programmeertaal en het is belangrijk om dit concept goed te begrijpen, als je met C# aan de slag gaat.

Op Bol.com is het boek eenvoudig te bestellen en het wordt snel thuisbezorgd.

Learning C# by Programming Games boek

Andere tips voor beginners die C# (C sharp) willen leren

Sinds kort is C# 8 uitgekomen. Echter zijn de meeste programma’s nu nog geschreven met C# 7 of met een lagere versie. Er zijn ook nog geen goede boeken uitgekomen voor beginners om C# 8 te leren.

Als beginner kan je gewoon een boek lezen over C# 7 en daarna bijvoorbeeld op de website van Microsoft lezen wat er allemaal nieuw is bij C# 8.

Het is verstandig om eerst één van de bovenstaande C# boeken te lezen, zodat je C# beter begrijpt. Daarna kan je op de website van Microsoft de nieuwe features bekijken van C# 8. Als je dit bekijkt zonder kennis van C#, zal je er waarschijnlijk weinig van begrijpen.

Natuurlijk is het lezen van boeken niet de enigste manier om C# te leren als beginner. In het artikel “C# (C sharp) leren” lees je meer over de programmeertaal, de mogelijkheden en een geschikte cursus om het te leren.

Het volgen van videocursussen kan ook heel leerzaam zijn. Op Pluralsight staan heel veel goede C# videocursussen voor beginners.

Pluralsight logo

Pluralsight is een heel gaaf platform waar je ook videocursussen kan volgen over andere programmeertalen en de nieuwste technologieën. In “Pluralsight review en ervaringen” lees je meer over het platform. Voor 10 dagen kan je het zelfs helemaal gratis uitproberen.

Als je nog twijfelt of je gelijk aan C# wilt beginnen en eerst de basis wilt leren van het programmeren, dan is het e-book “Snelcursus Leren Programmeren” echt een aanrader.

Je hebt nu verschillende manieren gelezen om als beginner C# te gaan leren. Kies een manier die bij je past en ga lekker aan de slag!

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact op.

Plaats een reactie