De beste C# (C sharp) boeken voor beginners + andere tips

Waarschijnlijk ben je op zoek naar een goed C# (C sharp) boek, anders was je hier niet. Speciaal voor jou hebben we de beste C# boeken voor beginners op een rijtje gezet. Hier staat vast en zeker een goed C# boek voor jou tussen! Als laatste hebben we nog andere tips voor beginners die C# willen leren. Lees lekker verder!

Overzicht van de beste C# (C sharp) boeken voor beginners

We hebben gezocht naar de beste C# (C sharp) boeken voor beginners en hieronder neergezet. Dit scheelt jou weer zoekwerk. De meeste boeken zijn in het Engels, maar er staat ook een Nederlands boek tussen.

Als je bepaalde informatie over C# wilt opzoeken, is het handig om ook in het Engels te doen. Op die manier vind je de meeste en beste informatie. Echter kan een Nederlands boek over C# voor beginners laagdrempeliger zijn en is daarom zeker het lezen waard, vooral als Engels je niet goed ligt.

Head First C# (Andrew Stellman & Jennifer Greene)

Head First C# is echt een geweldig boek voor beginners die C# willen leren. Als je al bekend bent met andere “Head First …” boeken, dan weet je dat dit andere soorten boeken zijn dan de meeste programmeerboeken.

De informatie in het boek is zo opgesteld dat het voor je hersenen makkelijker en prettiger is om alles op te nemen. Het boek is erg visueel en bevat ook leuke humor. Dat is toch veel leuker dan alleen maar gortdroge tekst?

Je gaat onder andere een game maken, leren hoe je classes en object georiënteerd programmeren toepast, 3D games ontwikkelen in Unity en gegevens opvragen met LINQ.

Het boek is compleet geüpdatet en er wordt gewerkt met C# 8.0 en Visual Studio 2019.

Ben je meer visueel ingesteld? Dan is dit boek echt iets voor jou! Hou je meer van lange teksten lezen, dan is het boek minder voor je geschikt.

Op Bol.com is het boek eenvoudig te bestellen.

Head First C# (Andrew Stellman & Jennifer Greene) boek

C# 7.0 All-in-One For Dummies (John Paul Mueller, Bill Sempf en Chuck Sphar)

Misschien ken je ze wel, de “… voor Dummies” boeken. Wereldwijd zijn deze boeken bekend en over van alles en nog wat is er wel een “… voor Dummies” boek te vinden.

Een “… voor Dummies” boek over C# kan uiteraard niet ontbreken. C# 7.0 All-in-One For Dummies is uitstekend voor de absolute beginner die C# wilt leren.

C# 7.0 All-in-One For Dummies begint rustig met de basis van C#. Daarna installeer je een ontwikkelomgeving (Visual Studio) en ga je stapje voor stapje iets verder. Door de duidelijke uitleg en het goede begin met de basis van C#, ga je ook beter de moeilijkere onderdelen snappen.

Wereldwijd zijn programmeurs zeer lovend over dit C# boek. Op Bol.com bestel je het boek eenvoudig en kan je gelijk al beginnen.

C# 7.0 All-in-One For Dummies boek

Zie scherp: C# voor beginners, enthousiastelingen en geeks (Tim Dams)

Dit is het enige Nederlandse boek over C# voor beginners in deze lijst, maar het is echt een ideaal boek om C# te leren! Zonder enige programmeerkennis kan je al met dit boek C# en programmeren leren.

De schrijver Tim Dams is lector aan de AP Hogeschool Antwerpen en heeft met behulp van studenten van de Professionele Bachelor Electronica ICT opleiding dit boek geschreven. Voor beginners is het daarom heel simpel en begrijpelijk gemaakt.

Door de duidelijke codevoorbeelden en afbeeldingen is alles goed te volgen. Je gaat ook echt in de praktijk aan de slag en leert de basis van C# goed begrijpen, zoals variabelen, werken met data, beslissingen, loops, methoden en arrays.

Op Bol.com is het boek eenvoudig te bestellen. Het boek Zie Scherper is een perfect vervolg om nog dieper in C# te duiken. Allebei de boeken zijn een grote aanrader! Uiteraard is het verstandig om eerst met Zie Scherp te beginnen.

Zie scherp: C# voor beginners, enthousiastelingen en geeks (Tim Dams) boek

C# 8.0 in a Nutshell (Joseph Albahari)

Voor beginners is C# 8.0 in a Nutshell ook echt een aanrader. Dit C# boek leert je eerst de syntax van C# goed kennen. Daarna doe je kennis op van moeilijkere onderwerpen, zoals pointers en operator overloading. Het is wel aan te raden om al een beetje kennis van C# te hebben, voordat je dit boek leest.

Ook leer je meer over bepaalde onderdelen van het .NET framework, zoals LINQ. Misschien zegt dit je nu nog niet zoveel als beginner, maar je gaat merken dat het heel handig is om mee te werken.

Begin gelijk al en bestel het boek eenvoudig op Bol.com.

C# 8.0 in a Nutshell (Joseph Albahari) boek

Learning C# by Programming Games (Wouter van Toll, Arjan Egges en Jeroen D. Fokker)

Met dit C# boek voor beginners, Learning C# by Programming Games, ga je C# leren en bouw je ook nog eens leuke games. Hoe gaaf is dat?

Volgens de schrijvers van het boek heb je geen eens voorkennis van programmeren nodig om met dit boek te beginnen. Het maken van games is ideaal om het OOP (Object Oriented Programming/Object georiënteerd programmeren) concept te begrijpen en om C# te leren.

C# is namelijk een object georiënteerde programmeertaal en het is belangrijk om dit concept goed te begrijpen, als je met C# aan de slag gaat.

Op Bol.com is het boek eenvoudig te bestellen.

Learning C# by Programming Games boek

Andere tips voor beginners die C# (C sharp) willen leren

C# 9.0 is op het moment van schrijven de laatste C# versie. Echter kan je als beginner gewoon een boek lezen over C# 7.0 of 8.0 en daarna bijvoorbeeld op de website van Microsoft bekijken wat er allemaal nieuw is bij C# 9.0. Momenteel zijn er nog weinig goede boeken over C# 9.0 verschenen voor beginners.

Het is verstandig om eerst één van de bovenstaande C# boeken te lezen, zodat je C# beter begrijpt. Daarna kan je op de website van Microsoft de nieuwe features bekijken van C# 9.0. Als je dit bekijkt zonder kennis van C#, zal je er waarschijnlijk weinig van begrijpen.

Natuurlijk is het lezen van boeken niet de enigste manier om C# te leren als beginner. In het artikel “C# (C sharp) leren” lees je meer over de programmeertaal, de mogelijkheden en een geschikte cursus om het te leren.

Het volgen van videocursussen kan heel leerzaam zijn. Op Pluralsight staan heel veel goede C# videocursussen voor beginners.

Pluralsight logo

Pluralsight is een heel gaaf platform waar je ook videocursussen kan volgen over andere programmeertalen en de nieuwste technologieën. In “Pluralsight review en ervaringen” lees je meer over het platform. Voor 10 dagen kan je het zelfs helemaal gratis uitproberen.

Als je nog twijfelt of je gelijk aan C# wilt beginnen of eerst de basis wilt leren van het programmeren, dan is het e-book “Snelcursus Leren Programmeren” echt een aanrader.

Je hebt nu verschillende manieren gelezen om als beginner C# te gaan leren. Kies een manier die bij je past en ga lekker aan de slag!

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact op.

Plaats een reactie