In dit artikel ga je alles lezen over de Blue-Bot. Eerst gaan we het hebben over wat een Blue-Bot is en hoe het werkt. Op ProgrammeerPlaats staat er ook een artikel over de Bee-Bot, maar wat is het verschil met de Blue-Bot? Het is handig om alvast voorbeelden van spelletjes en oefeningen te zien, zodat je zelf ook inspiratie krijgt. Kinderen kunnen op een erg leuke manier leren programmeren met een Blue-Bot. Tot slot geven we advies waar je de Blue-Bot kan kopen. Lees lekker verder!
Ja, ik wil een Blue-Bot kopen!
Wat is een Blue-Bot?
Een Blue-Bot is een leuke doorzichtige robot. Het is erg gaaf dat kinderen alle componenten kunnen zien die in de robot zitten. Voor kinderen is leren programmeren leuk door deze robot.
Voor kinderen van 4 tot 9 jaar is deze robot zeer leerzaam. Op jonge leeftijd kunnen kinderen al leren om vooruit te denken en instructies te geven aan een robot.
Op de bovenkant van een Blue-Bot zitten knoppen. Daarmee kan je de robot besturen. Ook kan je de robot besturen met een app via een bluetooth verbinding. De Blue-Bot app is beschikbaar in de Google Play Store en in de Apple Store.
Op de app kan je allerlei leuke spelletjes doen en uitdagingen aangaan. Ook kan je zelf spelletjes en oefeningen maken. Dat kan je doen door bijvoorbeeld een groot vel papier neer te leggen en daar een plattegrond op te maken. Meer daarover in “Voorbeelden van spelletjes en oefeningen”.
Hoe werkt de Blue-Bot?
De zeven knoppen bovenop de Blue-Bot werken hetzelfde als bij de Bee-Bot. Lees “Hoe werkt de Bee-Bot?” voor de werking van deze knoppen.
Als je de Blue-Bot app opent, herkent deze de Blue-Bots die in de buurt zijn, als bluetooth aanstaat. De interface van de app is erg goed voor kinderen en gebruiksvriendelijk.
Via de app kan je allerlei spelletjes spelen, uitdagingen aangaan en uiteraard ook de Blue-Bot besturen. Ook kan je met de app de Blue-Bot 45 graden laten draaien, wat de Bee-Bot niet kan.
Verschillen tussen de Blue-Bot en de Bee-Bot
Hierboven zijn al enkele verschillen genoemd, maar we zetten alles nog even op een rijtje. De Blue-Bot kan alles wat een Bee-Bot ook kan, maar dit zijn de extra kenmerken en functionaliteiten van een Blue-Bot:
- De Blue-Bot kan via bluetooth connectie maken met de Blue-Bot app
- Je ziet alle componenten in de doorzichtige Blue-Bot
- Via de Blue-Bot app kan je de Blue-Bot besturen, vele spelletjes doen en leuke uitdagingen aangaan
- Je kan de Blue-Bot eventueel ook aansturen via een TacTile Reader
- De Blue-Bot kan 45 graden draaien
Ja, ik wil een Blue-Bot kopen!
Voorbeelden van spelletjes en oefeningen
Hier lees je leuke voorbeelden van spelletjes en oefeningen met de Bee-Bot, die je ook met een Blue-Bot zou kunnen doen.
Enkele andere leuke voorbeelden van spelletjes en oefeningen voor een Blue-Bot zijn:
- Laat een kind de Blue-Bot naar de juiste vorm gaan op een map, zoals een vierkant of een driehoek
- Robot dansjes laten uitvoeren
- Robot om een object heen laten bewegen, zonder tegen het object te botsen, bijvoorbeeld om een stoel heen laten rijden
- De robot post laten bezorgen bij het goede adres op een map, zoals bij zijn “varkensvriend”
Kinderen leren programmeren met een Blue-Bot
De betekenis van programmeren is het geven van instructies aan een computer. Het geheel van instructies vormt een computerprogramma. Een programmeur schrijft de instructies in code.
Een kind dat speelt en instructies geeft aan de Blue-Bot is ook al met programmeren bezig. Het geheel van instructies die een kind geeft aan de robot vormt een programma dat de robot uitvoert.
Op jonge leeftijd leert een kind door de Blue-Bot al denken als een programmeur.
Blue-Bot kopen
De Blue-Bot is verkrijgbaar in Nederland. Hier bij Bol.com kan je de Blue-Bot eenvoudig kopen. Vellen papier en stiften zijn ook aan te raden, om zelf creatieve oefeningen te maken.
Met een Blue-Bot zijn er meer mogelijkheden dan met een Bee-Bot. Dit maakt het voor kinderen nog leuker en uitdagender. De TacTile Reader is erg leuk om erbij te nemen en het vergroot de mogelijkheden nog meer.
De aankoop van een Blue-Bot zou heel goed zijn voor de ontwikkeling van een kind. Er zullen in de toekomst steeds meer programmeurs nodig zijn. De kans is groot dat een kind van nu over ongeveer 15 jaar een baan heeft waar programmeerwerk bij komt kijken.
Door een kind nu al te leren denken als een programmeur is het makkelijker om later echte programmeertalen op te pakken.
Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact op.