WordPress plugin maken: Makkelijke uitleg! [2022]

WordPress plugin maken

Een WordPress plugin maken is geen raketwetenschap, helemaal niet met dit artikel. Door een klein beetje PHP code te schrijven, kan je al een WordPress plugin maken. Je zou ook een WordPress plugin kunnen laten maken door een (andere) developer. Probeer het eerst eens zelf via dit artikel. Lees lekker verder!

Lees meer

Gebruik Python in HTML met PyScript!

Python HTML PyScript

Python gebruiken in HTML is tegenwoordig nog makkelijker met PyScript. De webdevelopment wereld blijft niet stilzitten en dat is met de komst van dit interessante framework ook weer te merken. In dit artikel ga je lezen wat PyScript is en leer je met voorbeelden zelf Python gebruiken in HTML met PyScript. Lees snel verder!

Lees meer

Wat is void?

Wat is void?

Ben je op zoek naar wat void is? Hier kom je erachter! Void komt voor in verschillende programmeertalen. Met een eenvoudige uitleg en codevoorbeeld in Java leggen we het uit. Lees snel verder!

Lees meer

Wat is imperatief programmeren?

Imperatief programmeren

Imperatief programmeren is één van de oudste programmeerparadigma’s. Een programmeerparadigma is een stijl van programmeren. Er zijn verschillende programmeerparadigma’s en dus ook verschillende stijlen. Het is interessant om erachter te komen wat imperatief programmeren is. Het codevoorbeeld maakt het nog duidelijker. En wat heeft procedureel programmeren met imperatief programmeren te maken? In het laatste hoofdstuk lees je hoe je zelf kan leren programmeren of aan de slag kan gaan met imperatief programmeren. Lees snel verder!

Lees meer

Wat is pseudocode?

Wat is pseudocode?

Aan de hand van pseudocode is het de bedoeling dat iedereen de werking van de code begrijpt. Daarom is het zowel interessant voor programmeurs als voor degenen die geen programmeur zijn. Eerst krijg je een uitleg over wat pseudocode precies is. Daarna zie je pseudocode voorbeelden (Examples) voor python code. Een if-else statement en een for loop komen voorbij in pseudocode. Tot slot lees je hoe je zelf eenvoudig kan leren programmeren. Lees lekker verder!

Lees meer

De 5 beste houten laptopstandaarden

Houten laptopstandaarden

Houten laptopstandaarden worden tegenwoordig steeds meer ontdekt. Hier staan de beste 5 op een rij. Het is goed voor je werkhouding en nog milieuvriendelijk ook. Er staan ook laptopstandaarden tussen die staand werken mogelijk maken. Dan heb je een sta bureau. Verder kom je verstelbare (houten) laptopstandaarden, laptopstandaarden van bamboe en een laptoptafel van hout tegen. Zelf heb ik de Ubambu stand gekocht, waardoor ik (gedeeltelijk) staand mijn werkzaamheden achter de laptop kan verrichten. Wellicht is het ook iets voor jou. Lees lekker verder!

Lees meer

De beste C++ boeken voor beginners en gevorderden

C++ boeken

De beste C++ boeken voor beginners en gevorderden hebben we hier op een rijtje gezet. Er staat ook een Nederlands C++ boek tussen. De mogelijkheden met C++ zijn groot en het is een mooie programmeertaal om te leren. We hebben boeken ertussen gezet die vrij recent zijn, zodat je te maken krijgt met de nieuwere versies van C++. Via de linkjes zijn de boeken eenvoudig te bestellen. Lees lekker verder!

Lees meer

Guess number met Java: Simpel project voor beginners!

Guess number Java

In dit artikel gaan we een “Guess number” game maken met Java. Je kan ook zeggen dat we een “Random number guessing” game met Java gaan maken, je kan het allerlei benamingen geven. De bedoeling van de game is dat de gebruiker drie kansen heeft om een nummer van 0 t/m 10 te raden. Als de gebruiker het nummer heeft geraden, dan heeft de gebruiker gewonnen. Raad de gebruiker het nummer niet, dan verliest de gebruiker logischerwijs. In dit simpele Java project komen veel basisonderdelen van het programmeren voorbij. Het is leerzaam om ze op deze manier toe te passen. Lees lekker verder!

Lees meer