Arduino programmeertaal: Meerdere talen mogelijk!

In dit artikel lees je meer over de Arduino programmeertaal. In welke programmeertaal schrijf je code voor de Arduino? Het is zelfs mogelijk in meerdere programmeertalen. Lees snel verder!

De Arduino programmeertaal

De Arduino programmeertaal is een aangepaste versie van C++. C++ is een geschikte programmeertaal om code te schrijven voor een microcontroller.

Het is niet moeilijk om met de Arduino programmeertaal te programmeren. Als je al programmeerervaring hebt, dan kan je gelijk aan de slag gaan.

Heb je nog geen programmeerervaring? Dan is het handig om eerst de basis van het programmeren te leren. Dat kan met het e-book “Snelcursus Leren Programmeren”.

De Arduino programmeertaal is op de website van Arduino onderverdeeld in drie hoofdonderdelen. Op die manier begrijp je beter hoe de programmeertaal in elkaar zit en wat de mogelijkheden zijn.

Met de Arduino IDE kan je code schrijven met de Arduino programmeertaal, de code compileren en uploaden naar een Arduino.

Andere programmeertalen voor de Arduino

Je hoeft niet per se de Arduino IDE en de Arduino programmeertaal te gebruiken. Er zijn meerdere mogelijkheden. Hieronder staan twee interessante programmeertalen waarmee je ook code voor de Arduino kan schrijven.

Python

Python is makkelijk om te leren voor beginners en een interessante programmeertaal voor de Arduino. Via de website van Arduino kan je aan de slag gaan.

In “Python leren” lees je meer over Python en hoe je de programmeertaal het beste kan leren.

Arduino programmeren met blokken

Het is zelfs mogelijk om met blokken te programmeren voor een Arduino. Dit maakt het nog makkelijker. Bijvoorbeeld met BlocklyDuino kan je met blokken code genereren in de Arduino programmeertaal.

Deze gegenereerde code kan je opslaan, compileren en uploaden naar een Arduino via de Arduino IDE. Door het programmeren met blokken hoef je helemaal geen programmeerkennis te hebben.

Leer meer over de Arduino en ga ermee aan de slag

Je weet nu iets meer over de Arduino programmeertaal en dat er meerdere mogelijkheden zijn om code voor een Arduino te schrijven. Met blokken programmeren voor een Arduino is een mogelijkheid als je geen programmeerkennis hebt.

Het is interessant om “Wat is een Arduino?” te lezen, als je nog niet goed weet wat een Arduino precies is. Wil je echt aan de slag met een Arduino? Dan is het verstandig om een “Arduino cursus” te volgen en/of “De beste Arduino boeken voor beginners” te lezen.

Het is leuk om met een Arduino aan de slag te gaan en de mogelijkheden zijn groot!

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact op.

Plaats een reactie