Arduino cursus: Leer programmeren met een Arduino!

Wil je meer leren over Arduino? Wil je leren programmeren met een Arduino en zelf ook gave dingen gaan maken? Dan zit je hier goed. Als je nog niet zoveel over een Arduino weet, is het aan te raden om eerst “Wat is een Arduino?” te lezen. In dit artikel gaan we bespreken waarom met een Arduino programmeren gaaf is en welke cursus aan is te raden.

Waarom zou je een Arduino cursus volgen?

Door middel van een goede cursus kan je ontzettend veel leren over wat je allemaal met een Arduino kan en hoe jij dat kan doen. De mogelijkheden zijn groot, zoals je in “Wat is een Arduino?” kan lezen. Met een cursus ga je gerichter te werk. Als je zelf alles uit moet zoeken, kost het meer tijd.

De vraag naar programmeurs die met een Arduino om kunnen gaan blijft stijgen. Dit komt mede door de toenemende populariteit van het Internet of Things. Als je goed met een Arduino kan werken, zal je nog sterker in de markt liggen. Of je huidige baas is blij dat je deze specialiteit bezit.

Vaak is het leuker om ook te leren van de deskundigheid van docenten. Waarbij je ook altijd terecht kan voor vragen. Contact met medeleerlingen helpt ook om meer te leren en het kan gezellig zijn. Dit is allemaal mogelijk bij de cursus “Arduino programmeren”. Hier komen we later uitgebreider op terug.

Arduino robot cube

Een investering voor jezelf kan nooit kwaad. Mensen hebben soms de verkeerde mindset en zien een investering in een goede cursus als “weggegooid” geld. Dit is de verkeerde mindset. Met de kennis die je van een goede cursus opdoet verdien je dat geld ruimschoots terug. Je zal beter in de markt liggen of je huidige werkgever zal heel blij zijn dat je goed met een Arduino overweg kan. Het kan ook een extra motivatie zijn. Iets wat je gratis is laat je eerder links liggen dan een cursus waar je geld voor hebt betaald. Wees niet bang om te investeren in jezelf.

Programmeren met een Arduino

Programmeren met een Arduino is erg gaaf! Je gaat programmeren met een aangepaste versie van C++. De code die je schrijft voor een Arduino bevat dezelfde basisonderdelen als andere programmeertalen. Voor degenen die nog weinig ervaring hebben met programmeren, is het ook goed om het programmeren te leren met een Arduino. De basisvaardigheden die je leert met de code voor een Arduino, kan je ook toepassen in andere programmeertalen. De syntax (Grammatica van de programmeertaal) is wel verschillend per programmeertaal.

Je leert wat electronica componenten zijn en hoe ze werken. Als gevorderde programmeur is er ook genoeg uitdaging. Je projecten kan je groter maken met meer ingewikkelde code en je kan bijvoorbeeld meer electronica componenten gebruiken. Je kan het zo groot en ingewikkeld maken als je zelf wil. Daarom is programmeren met een Arduino zowel voor beginners als gevorderden zeer geschikt.

Arduino programmeren: Arduino voorbeeld

Welke Arduino cursus is aan te raden?

De cursus/opleiding “Arduino programmeren” bij NHA is absoluut aan te raden! Na deze cursus weet je veel meer over een Arduino en kan je zelf aan de slag. Je weet ook wat de mogelijkheden zijn en je hebt veel inspiratie voor je eigen projecten opgedaan. Je gaat onder andere de volgende dingen leren en doen:

  • Een weerstation bouwen.
  • Aan de slag met GPS.
  • Aan de slag met hartslagmeting.

Je leert praktijkgericht. Je kan zelf studeren wanneer je maar wil. Door de begeleiding van een deskundige docent ga je grote stappen maken in het leerproces. Er zijn ook andere studenten waarmee je contact kan hebben, zo sta je er niet alleen voor.

Hopelijk ben je enthousiast geraakt en wil je graag meer leren over een Arduino. Neem eens een kijkje bij de opleiding/cursus. Als je een gaaf project hebt gemaakt, dan horen we dat graag en verdien je zeker een plekje op deze pagina.

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact op.

Plaats een reactie