De beste Arduino boeken voor beginners + andere tips!

Arduino boeken zijn ideaal voor beginners om met een Arduino aan de slag te gaan. We hebben hier een overzicht gemaakt van de beste Nederlandse Arduino boeken voor beginners. Van het boek “Arduino voor dummies” is er ook een Engelse variant (Arduino for dummies). Hier ga je gegarandeerd een goed Arduino boek vinden. Tot slot geven we je nog andere tips om als beginner met een Arduino te gaan werken. Lees lekker verder!

Overzicht van de beste Arduino boeken voor beginners

Speciaal voor jou hebben we gezocht naar de beste Arduino boeken voor beginners. Hieronder staan ze mooi op een rijtje.

Arduino project handboek

In Arduino project handboek staan 25 leuke projecten die ideaal zijn voor beginners. Je hoeft van te voren geen verstand van een Arduino te hebben om ermee aan de slag te gaan.

Enkele voorbeelden van projecten in het boek zijn:

  • Geheugenspelletje
  • Laser bestuurd door een joystick
  • Weerstation
  • Een raket lanceren
  • Regenboog lichtshow

Door echt in de praktijk gave projecten te maken, ga je veel leren over de Arduino en weet je wat er allemaal mogelijk is. Je krijgt veel inspiratie om zelf ook leuke projecten te bedenken en uit te voeren.

De reviews over Arduino project handboek zijn lovend.

In “Arduino kopen” lees je welke starter kits goed zijn om mee te beginnen.

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 15 maart 2023 - 12:57

Arduino voor dummies

Je kent ze misschien wel, de “… voor dummies” boeken. Over van alles is er tegenwoordig wel een “… voor dummies” boek te vinden en wereldwijd lezen mensen deze boeken.

Uiteraard kan Arduino voor dummies niet ontbreken. In dit Arduino boek leer je onder andere meer over de Arduino zelf en de software. Ook leer je van voorbeelden, zoals de Good Night Lamp en de Little Printer. In het inkijkexemplaar op Bol.com zie je wat je allemaal nog meer gaat leren.

Het boek is op zo’n manier geschreven dat het voor beginners makkelijk is om alles te begrijpen.

De Engelse variant (Arduino for dummies) is ook te bestellen op Bol.com.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€34,99)
Laatst bijgewerkt: 15 maart 2023 - 12:57

Leren programmeren, meten en sturen met de Arduino

Leren programmeren, meten en sturen met de Arduino is een goed boek voor beginners om meer over de Arduino te leren. Het is ook een goed boek voor opleidingen, waar ze bezig zijn met Arduino’s.

Je begint simpel en leert eerst hoe je een LED lampje kan laten knipperen. Daarna leer je onder andere werken met componenten, wat digitale input en output is, hoe sensoren werken, hoe je programmeert met een Arduino enz. Uiteraard ga je nog veel meer leren!

Bij verschillende opleidingen zijn ze zeer tevreden over het boek. Studenten zijn er ook enthousiast over. Als je geen student bent, dan is het boek ook goed als je een beginner bent.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€39,59)
Laatst bijgewerkt: 15 maart 2023 - 12:57

Andere tips voor beginners die meer over de Arduino willen leren

Wil je nu al iets meer leren over de Arduino? Dan is het leuk om het artikel “Wat is een Arduino?” te lezen.

Arduino boeken zoals “Arduino voor dummies” zijn natuurlijk niet de enige manier om meer over een Arduino te leren. Via een cursus is het ook heel gaaf en leerzaam om met een Arduino aan de slag te gaan.

In “Arduino cursus” lees je meer over welke cursus goed is voor beginners. Een tipje van de sluier, de cursus “Arduino Programmeren” van NHA is echt een aanrader!

Bij de cursus “Arduino Programmeren” leer je stapje voor stapje werken met een Arduino. Je gaat ook echt in de praktijk aan de slag. Je maakt onder andere een verlicht reclamebord en een weerstation. Het verlichte reclamebord danst zelfs op de maat van de muziek!

Het is ook mogelijk om een Arduino Starter Kit te kopen en via het internet op onderzoek uit te gaan. Hier gaat wel meer tijd in zitten en het is lastiger. Als je van een uitdaging houdt, is dat een prima optie.

Tot slot is het wellicht interessant om “De beste Raspberry Pi boeken voor beginners” te lezen.

Ga lekker aan de slag met een Arduino en laat aan ons weten wat voor gave projecten je hebt afgerond.

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact op.

Plaats een reactie