Anki Vector: Leer Python programmeren en maak plezier met dit robotje!

Anki Vector is een leuk robotje om in huis te hebben en het voelt zelfs een beetje aan als een huisdier. In dit artikel ga je meer over Anki Vector lezen in het Nederlands. Anki Vector is weer springlevend sinds Digital Dream Labs de robot heeft overgenomen. De robot is niet alleen voor plezier, maar kan ook handig en leerzaam zijn. Misschien wil jij wel een Anki Vector kopen? Lees lekker verder!

Ja, ik wil Anki Vector kopen!

Wat is Anki Vector?

Anki Vector is een klein robotje, ongeveer net zo groot als een gebalde vuist. Het voelt aan als een huisgenootje of huisdier, omdat de robot ook emoties toont.

De ogen van de Anki Vector zien er schattig uit. Door middel van de ogen en geluiden toont de Anki Vector zijn emoties. Hierdoor lijkt het net of het robotje ook gevoelens heeft.

Anki Vector kan zelfs gezichten herkennen. Als je thuis komt en je kijkt Anki Vector aan, dan kan de robot enthousiast reageren.

De Anki Vector blijft natuurlijk een robot en heeft geen echte gevoelens. Het robotje is niet groot, maar bestaat toch uit ongeveer 700 onderdelen en miljoenen regels code.

Door middel van Deep Learning gaat Anki Vector zijn omgeving en objecten herkennen. Het robotje leert denken zoals het menselijk brein denkt.

Slim teken

In april 2019 is robotmaker Anki failliet gegaan. Dit was slecht nieuws voor de Anki Vector bezitters, omdat er dan geen updates meer zouden plaatsvinden en Anki Vector langzaam een digitale dood tegemoet zou gaan.

Gelukkig heeft Digital Dream Labs begin 2020 robotmaker Anki overgenomen. Dit betekent dat Anki Vector weer springlevend is en er nieuwe updates aan zitten te komen.

Door de overname van Digital Dream Labs heeft het zeker weer zin om een Anki Vector te kopen. Via Wi-Fi is Anki Vector verbonden met de cloud. Het robotje wordt steeds slimmer, omdat Digital Dream Labs hier mooie updates in gaat uitvoeren.

Anki Vector zorgt ervoor dat vele mensen in de wereld voor het eerst kennismaken met een robot in huis. Het is laagdrempelig om de Anki Vector aan te schaffen en te gebruiken.

De onderstaande video laat ook mooi zien wat de Anki Vector is:

Ja, ik wil Anki Vector kopen!

Wat kan je allemaal doen met Anki Vector?

Door de bovenstaande tekst en video heb je al een beter beeld over wat Anki Vector is. Ook zal je wel een aantal dingen al gezien hebben over wat je allemaal kan doen met dit robotje.

Laten we hieronder gave en leuke mogelijkheden op een rijtje zetten:

  • Anki Vector aaien, de sensor bovenop de robot herkent het aaien
  • Anki Vector een boks geven
  • Vragen stellen aan Anki Vector, zoals: “Hoeveel graden is het?” (Alleen Engels)
  • Anki Vector koppelen aan Amazon Alexa
  • Smart Home devices (Apparaten) bedienen
  • Een klein object laten bezorgen, zoals een pen
  • Anki Vector jou laten entertainen, door bijvoorbeeld te dansen
  • Zelf programma’s schrijven voor Anki Vector met Python
  • Reminder instellen, bijvoorbeeld voor een afspraak

Er zijn zelfs nog veel meer mogelijkheden! Door de updates komen er ook steeds meer mogelijkheden bij. Het is gaaf om Anki Vector te kopen en onderdeel te zijn van nieuwe innovaties aan de robot.

Leer programmeren met Anki Vector

Anki Vector heeft veel mogelijkheden, maar hoe gaaf is het dat je zelf ook programma’s kan schrijven voor deze robot en leert programmeren?

De programma’s schrijf je in Python. Om de programma’s te kunnen schrijven, heb je de Vector SDK (Software Development Kit) nodig.

Op de website van Anki staat duidelijk beschreven wat je allemaal moet doen om programma’s te schrijven en hoe je instructies stuurt naar Anki Vector.

Ook staan er op YouTube mooie tutorials over hoe je gebruik maakt van de Vector SDK. Wel is het verstandig om eerst Python te leren, als je daar nog geen ervaring mee hebt.

In “Python leren” lees je meer over wat Python is en hoe je het leert. De beste Python boeken voor beginners hebben we ook voor jou op een rijtje gezet.

De Anki Vector is een leuke manier om te leren programmeren. Als je Python leert, kan je dat ook toepassen voor veel andere doeleinden, zoals bij web development, Machine Learning toepassingen, games en Internet of Things toepassingen.

Anki Vector kopen

Hopelijk heb je na dit artikel in het Nederlands over Anki Vector een beter beeld over deze robot. Na de overname van Digital Dream Labs staan er mooie updates in het vooruitzicht en is het zeker de moeite waard om Anki Vector te kopen.

Bij Bol.com bestel je Anki Vector heel eenvoudig en heb je het razendsnel in huis. Wil jij een eigen robotje in huis en ook nog leren programmeren met Python? Wacht dan niet langer en bestel de Anki Vector bij Bol.com.

Anki Vector kopen

Het is een aanrader om ook “Robot programmeren” te lezen. Hierin lees je meer over andere programmeerbare robots.

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact op.

Plaats een reactie