Je kan niet meer om AI (Artificial Intelligence) heen. Als programmeur zal je er ook aan moeten geloven. Om bij te blijven is het handig om AI code generators te gaan gebruiken. Het verhoogt je productiviteit aanzienlijk. Of je nu een beginnende of ervaren programmeur bent, elke programmeur heeft baat bij AI code generators. Hier staan voor jou 5 AI code generators die je kan uitproberen. Ook lees je in het laatste hoofdstuk nog hoe je kan leren programmeren of je vaardigheden kan vergroten, want AI code generators kunnen niet je totale werk overnemen. Dat zou ook niet best zijn, want dan ben je overbodig. Lees lekker verder!
1. GitHub Copilot
Gratis: Free trial
Misschien maak je al gebruik van GitHub? De kans is vrij aanzienlijk dat je er in ieder geval ooit gebruik van heb gemaakt.
Met GitHub Copilot kan je door middel van comments code genereren. Om dat te realiseren, maakt het gebruik van OpenAI Codex.
GitHub Copilot is getraind op miljarden lijnen code, waaronder ook code uit public repositories op GitHub.
Je kan GitHub Copilot op het moment van schrijven gebruiken in Visual Studio, Neovim, Visual Studio Code en JetBrains IDEs.
2. Tabnine
Gratis: Starter Plan
Tabnine kan lijnen code voorspellen die aansluiten bij de code die je hebt geschreven. De AI assistant maakt een lijn code af en hele functions, zonder dat je dat zelf hoeft te doen.
Ook kan je code laten genereren door middel van comments. Dit scheelt enorm veel tijd in je werkzaamheden.
Tabnine is te gebruiken met de populaire talen, zoals JavaScript en Python. Maar ook met talen zoals Rust en Go is het mogelijk.
Je hebt een ruime keuze van ontwikkelomgevingen om met Tabnine te werken, zoals Visual Studio Code, PyCharm, Android Studio en Eclipse.
3. ChatGPT
Gratis: Ja, maar met ChatGPT Plus heb je meer voordelen
ChatGPT zullen de meesten wel kennen. Het staat vooral bekend om het geven van antwoorden in conversatievorm.
Echter kan het je ook helpen bij het programmeren. Je kan onder andere aan ChatGPT vragen om code te genereren, code na te kijken en code te verbeteren.
Het lijkt net alsof je een gesprek hebt met een andere programmeur, die jou verder helpt. Alleen dan praat je tegen ChatGPT.
Er is ook een ChatGPT extension voor Visual Studio Code, wat interessant is om uit te proberen.
4. IntelliCode
Gratis: Ja
IntelliCode mag niet ontbreken tussen deze AI code generators. De AI assistant kan goede suggesties geven om code aan te vullen.
Talen zoals C#, Java en Python worden ondersteund. IntelliCode is beschikbaar in Visual Studio en Visual Studio Code.
5. AI2SQL
Gratis: Free trial
AI2SQL is een ander soort AI code generator dan je tot nu toe hebt gezien. De focus ligt namelijk op het genereren van SQL queries.
Ook kan AI2SQL syntax controleren en SQL leesbaarder maken. Zonder kennis te hebben van SQL kan je er in principe al mee aan de slag.
Onder andere de volgende databases worden ondersteund: MySQL, PostgreSQL, MongoDB, Oracle en MariaDB.
Leer eerst programmeren of vergroot je vaardigheden
AI code generators kunnen het leven van programmeurs zeker makkelijker maken. Maar heb je nog geen ervaring met programmeren? Dan is het verstandig om eerst te leren programmeren.
Als je geen kennis hebt van programmeren, dan weet je ook niet goed hoe je AI code generators kan gebruiken. Je haalt er niet de volle potentie uit.
Al vrij snel begrijp je ook alle code niet meer. Gelukkig kan je met het e-book “Snelcursus Leren Programmeren” op een makkelijke manier leren programmeren.
Met de basiskennis die je opdoet in het e-book kan je verder werken. Ook zou je aan de slag kunnen gaan met AI code generators.
Ben je al een programmeur en wil je gebruik gaan maken van AI code generators? Dat betekent natuurlijk niet dat je dan stil kan gaan zitten, zonder jezelf door te ontwikkelen.
Pluralsight en Coursera zijn de beste platformen om je vaardigheden verder te vergroten, of misschien wel nieuwe vaardigheden aan te leren.
In “Pluralsight review” en “Coursera review” lees je meer over deze platformen. Neem zeker een kijkje!
Hopelijk heb je wat aan dit artikel gehad en ga je lekker aan de slag!
Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact op.