Affiliate Held plugin review: Eigen ervaring + kortingscode!

In deze Affiliate Held plugin review willen we onze ervaring met de WordPress plugin delen en er meer over vertellen. Op ProgrammeerPlaats passen we affiliate marketing toe, zodat we een extraatje kunnen verdienen. Met dit extraatje kan ProgrammeerPlaats weer verder ontwikkeld worden, om nog meer mensen op een laagdrempelige manier te leren programmeren. Affiliate Held helpt ons daarbij. Misschien is het ook iets voor jou? Lees lekker verder!

Wat is Affiliate Held?

Om precies te zijn is Affiliate Held een WordPress plugin, zoals je ook al in de inleiding hebt gelezen. Deze plugin kan je kopen en installeren op je WordPress website.

Vooral het makkelijk onderhouden en weergeven van producten maakt Affiliate Held zo populair.

Als je affiliate marketing toepast, dan zal je vast wel weten dat het heel veel tijd kost om producten te onderhouden.

Om te kijken of de producten nog verkrijgbaar zijn (Bijvoorbeeld bij Bol.com), moet je dat handmatig checken door op de links te klikken. Dit is eigenlijk geen doen.

Vooral als je veel producten hebt en producten van verschillende affiliate netwerken, dan kost dat enorm veel tijd om te checken of de producten nog verkrijgbaar zijn en bijvoorbeeld of de prijs nog klopt die op je website staat.

Gelukkig brengt Affiliate Held hier verandering in. De voorraad is door de plugin makkelijk bij te houden van de producten en daardoor kan je sneller updates uitvoeren en je concurrenten voor zijn. Onder andere de prijs is ook altijd up-to-date.

Ook kan je door de plugin de producten op een makkelijke manier mooi weergeven. Hierdoor zullen bezoekers eerder op de affiliate links klikken en zal je meer commissies krijgen.

In het hoofdstuk “Functionaliteiten” lees je meer over deze en andere functionaliteiten.

Wie zijn de heren achter Affiliate Held?

Jari Dohmen en Dennis van de Ven zijn de heren achter Affiliate Held. Jari zorgt vooral voor de marketing van de plugin en Dennis heeft als programmeur de plugin ontwikkeld.

Zelf beheren ze succesvolle affiliate websites, dus ze weten wat het beste is voor affiliate marketeers.

Ook gebruiken ze Affiliate Held op hun eigen websites, dus ze zijn er zelf ook gebaat bij dat de plugin zo goed mogelijk werkt.

Via de mail hebben we al regelmatig contact gehad met vooral Dennis om onder andere kleine problemen van de plugin te melden. Dit lag overigens niet altijd aan de plugin zelf.

Hier reageerde Dennis erg snel op. Hij kwam snel met updates om deze kleine problemen te verhelpen.

Ook luistert Dennis goed naar suggesties van andere gebruikers om de plugin nog verder te verbeteren en komt regelmatig met updates.

Zo blijft de plugin continu doorontwikkeld worden en wordt het steeds beter. Geen enkele WordPress plugin is perfect en er zullen altijd updates nodig zijn.

Affiliate Held is een officieel bedrijf en de heren achter de plugin zijn erg betrouwbaar. Ze nemen hun werk en de gebruikers van de plugin erg serieus.

Jari Dohmen en Dennis van de Ven Affiliate Held

Voor wie is het geschikt?

Eigenlijk hebben we deze vraag al beantwoord, maar we gaan er hier iets dieper op in. De plugin is zowel geschikt voor beginners als gevorderden die affiliate marketing toepassen op een WordPress website.

Beginners kunnen gelijk goed beginnen door Affiliate Held en gevorderden kunnen hun websites meer automatiseren en meer commissies binnenhalen.

Voor zowel beginners als gevorderden maakt de plugin affiliate marketing een stuk makkelijker en winstgevender.

Functionaliteiten

Affiliate Held heeft handige functionaliteiten die affiliate marketing op een WordPress website nog makkelijker maken.

Hieronder staan de functionaliteiten op een rijtje en daarbij een korte beschrijving.

Koppeling maken met API’s van verschillende affiliate netwerken

Op het moment van schrijven kan je een koppeling maken met de volgende affiliate netwerken: Bol.com, TradeTracker, Daisycon, Tradedoubler, Awin, Patnerize, Adtraction en Amazon (NL).

Door een koppeling te maken met een affiliate netwerk kan je het onderhoud van de producten, behorend bij het desbetreffende affiliate netwerk, makkelijker maken.

API gegevens Amazon Affiliate Held

Producten toevoegen met EAN codes + vergelijken van producten

Producten voeg je in Affiliate Held toe met EAN codes. Zonder EAN codes kan je ook producten toevoegen, maar dan mis je juist dat stukje dat het onderhouden van producten makkelijker maakt.

Als je een koppeling hebt gemaakt met meerdere affiliate netwerken, dan kan Affiliate Held aan de hand van de EAN code van een product het product ophalen bij meerdere affiliate netwerken.

Op deze manier kan je bijvoorbeeld een product promoten met een link naar Bol.com en Amazon.nl.

De bezoeker krijgt een mooie vergelijking tussen aanbieders van het product voorgeschoteld en kan een keuze maken.

Gelukkig kan je ook de EAN code van een product makkelijk zoeken binnen Affiliate Held zelf.

Zoek EAN code Affiliate Held

Bulk import

Producten één voor één toevoegen neemt veel tijd in beslag. Heb je een lijst met producten? Dan is het gelukkig mogelijk om de hele lijst met bulk import toe te voegen.

Productgegevens automatiseren

Elke keer de voorraad, prijs en afbeelding van een product checken is geen doen. Zeker niet als je veel producten op je website hebt staan.

Met Affiliate Held kan je productgegevens automatiseren. Je kan zelf instellen om de hoeveel tijd de productgegevens van producten worden opgehaald en bijgewerkt.

Dit scheelt zoveel tijd voor een affiliate marketeer, dat er meer tijd is voor andere werkzaamheden.

Automatisch gegevens ophalen Affiliate Held

Mooie weergaves + eigen styling

Affiliate Held neemt veel werk uit handen, maar een groot voordeel is ook dat je producten door middel van mooie weergaves kan promoten.

Voor de bezoeker komt dit professioneler over en dat verhoogt de kans op meer commissies. Alleen een linkje naar een product spreekt een bezoeker minder aan.

Daarnaast is het mogelijk om je eigen styling aan de weergaves te geven. Daarmee kan je het laten aansluiten op het design van je eigen website, wat het nog professioneler maakt.

In de “Showcase” op de website van Affiliate Held zie je hoe verschillende gebruikers van de plugin producten promoten en ook aanpassen naar hun eigen huisstijl.

Tekstlink toevoegen

Niet in alle gevallen is het per se nodig om producten te promoten via mooie weergaves. Tekstlinks zal je altijd nog wel blijven gebruiken.

De producten in Affiliate Held kan je ook promoten door middel van “gewone” tekstlinks. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee.

De producten komen daardoor in de klik- en voorraadstatistieken terecht. Ook kan je instellen dat er een interactieve pop-up verschijnt bij een klik op de tekstlink. Dit verhoogt de kans op een commissie.

Controle over affiliate links

Per affiliate link handmatig instellen dat ze bijvoorbeeld “nofollow” en “sponsored” als waarde van een “rel” attribuut moet hebben kost ook tijd.

Met Affiliate Held kan je van te voren instellen of je dit automatisch wil meegeven aan alle affiliate links. Dan hoef je dat zelf niet meer in te stellen per affiliate link.

Ook is het mogelijk om in te stellen dat alle affiliate links in een nieuw venster openen en een sub ID meekrijgen.

Met het sub ID kan je makkelijk tracken waar kliks en commissies precies vandaan komen, dus van welk artikel en van welk product.

Affiliate links Affiliate Held

Klik- en voorraadstatistieken

Als affiliate marketeer is het belangrijk om te weten waar kliks precies vandaan komen. Dan weet je precies waar je meer de focus op moet leggen.

In Affiliate Held staan de kliks mooi weergegeven in een grafiek en een tabel. Je ziet duidelijk hoeveel kliks er zijn en waar ze precies vandaan komen.

Ook de voorraadstatistieken zijn erg duidelijk. Binnen een mum van tijd kan je zien welke producten er niet meer op voorraad zijn.

Klikstatistieken grafiek Affiliate Held

Schema opmaak toevoegen aan producten

Je kent het vast wel in de zoekresultaten van Google, de sterren die een beoordeling van een product aangeven.

Hiermee val je erg op tussen de andere zoekresultaten. In Affiliate Held is het mogelijk om schema opmaak toe te voegen aan producten.

Automatische inhoudsopgave

De automatische inhoudsopgave module maakt het mogelijk om heel makkelijk een inhoudsopgave toe te voegen aan je artikelen.

De inhoudsopgave ziet er gelikt uit en is makkelijk om te gebruiken voor bezoekers. Ook vindt Google het fijn als artikelen een inhoudsopgave hebben.

Veelgestelde vragen

Op veel websites zie je het terugkomen, veelgestelde vragen van bezoekers in artikelen met daarbij de antwoorden.

Met de veelgestelde vragen module kan je dat ook makkelijk toepassen in je eigen artikelen. Google zal je er ook een plezier mee doen.

Schema opmaak is ook beschikbaar voor de veelgestelde vragen module in Affiliate Held.

Snelheid behouden

Welke affiliate marketeer wil er niet voor zorgen dat zijn website snel blijft? Zo ook Dennis, de programmeur achter Affiliate Held.

Hij heeft de plugin zo ontwikkeld dat je WordPress website snel blijft. Daar heeft hij zelf ook baat bij, omdat hij zelf Affiliate Held gebruikt op zijn websites.

Bij elke update aan de plugin houdt hij er rekening mee dat de snelheid behouden blijft. Dat is fijn voor de bezoekers, maar ook voor Google.

De werking van de plugin (Documentatie)

We kunnen in deze Affiliate Held plugin review wel stap voor stap uitleggen hoe verschillende functionaliteiten binnen de plugin werken, maar dat is helemaal niet nodig.

Er is namelijk een zeer uitgebreide documentatie voor Affiliate Held beschikbaar. Werkelijk alles wat je moet weten, vind je terug in de documentatie.

We hebben zelf ook al veel gebruik gemaakt van de documentatie en daardoor was het niet lastig om met de plugin aan de slag te gaan.

Vrij snel heb je de documentatie al niet meer nodig, omdat je leert hoe alles binnen de plugin werkt.

Forum

Met Affiliate Held sta je er zeker niet alleen voor. Je krijgt al veel support van Jari en/of Dennis als je dat nodig hebt en er is ook een forum.

In dit forum heb je als gebruiker van Affiliate Held de mogelijkheid om vragen te stellen, in contact te komen met andere gebruikers van de plugin en jouw expertise te delen.

Het mooie is dat je veelal te maken hebt met mensen die echt serieus met affiliate marketing bezig zijn, want anders schaf je Affiliate Held niet aan.

Het forum wordt steeds actiever, omdat er steeds meer affiliate marketeers zijn die Affiliate Held ontdekken en aanschaffen.

Momenteel is er al een mooie community gevormd en deze community lijkt alleen nog maar mooier en groter te worden.

Community Affiliate Held

Hoe maakt ProgrammeerPlaats gebruik van de Affiliate Held plugin en wat is onze ervaring?

In totaal heeft Affiliate Held drie modules, namelijk:

 • Affiliate producten
 • Automatische inhoudsopgave
 • Veelgestelde vragen

Op het moment van schrijven maken we alleen gebruik van de affiliate producten module. Voor de automatische inhoudsopgave gebruiken we al een andere plugin waar we tevreden over zijn.

De veelgestelde vragen module lijkt ons wel interessant om eventueel te gaan gebruiken. Als we dat van plan zijn, kan je deze module makkelijk aanzetten binnen Affiliate Held.

We maken vooral gebruik van Affiliate Held om producten die we promoten makkelijker te onderhouden en mooier weer te geven. Ook de statistieken zijn voor ons interessant.

Over deze functionaliteiten zijn we erg tevreden. De plugin is voor ons makkelijk om te gebruiken en werkt goed voor ProgrammeerPlaats.

Het automatiseren van productgegevens werkte op ProgrammeerPlaats eerst niet goed, maar samen met de goede hulp van Dennis zijn we erachter gekomen dat een andere plugin de oorzaak daarvan was.

Nu werkt het prima. Echter is het ook mogelijk om productgegevens geforceerd op te halen en is het automatiseren van productgegevens geen noodzaak voor ProgrammeerPlaats.

Prijzen

De prijzen van Affiliate Held zijn zeer schappelijk. Hieronder staan de prijzen en wat je ervoor krijgt:

Prijzen Affiliate Held

Je weet nooit of de prijzen gaan veranderen, dus kijk ook voor de zekerheid op de website van Affiliate Held voor de meest actuele prijzen.

De prijzen zijn niet duur en zo schappelijk omdat het om eenmalige prijzen gaat. Meestal bij dit soort WordPress plugins zit je aan jaarlijkse kosten vast en betaal je een (hoog) bedrag om het aan te schaffen.

Voor de kwaliteit en support die je ervoor terugkrijgt zijn de prijzen absoluut een schijntje in onze ogen.

Voor- en nadelen

Elke WordPress plugin heeft voor- en nadelen, logischerwijs daarom ook Affiliate Held. Laten we beginnen met de voordelen en daarna komen de nadelen.

Voordelen

 • Mooie weergaves van producten verhoogt de kans op commissies
 • Onderhouden van producten kost veel minder tijd
 • Handige en duidelijke statistieken
 • WordPress website behoudt snelheid
 • Zeer duidelijke documentatie
 • Groeiende community op het forum
 • Uitstekende support
 • Zeer schappelijke prijzen

Nadelen

 • Als je meer dan 1200 producten van Bol.com promoot, kan je afgesloten worden van je toegang tot de API als je alle productgegevens tegelijk wil ophalen. Er geldt namelijk een maximum van 1200 requests per uur bij Bol.com. Dit is aangekaart bij Dennis en hier gaat in de toekomst waarschijnlijk een oplossing voor komen.

Conclusie Affiliate Held plugin review + extra tips

Deze Affiliate Held plugin review zit er alweer op! Hopelijk heb je een beter beeld van deze WordPress plugin gekregen.

Zoals je gelezen hebt, zijn wij in ieder geval erg enthousiast! We geloven dat iedere WordPress website die gebruik maakt van affiliate marketing baat heeft bij deze plugin.

Het mooie is ook dat de plugin en de community alsmaar blijven groeien. Dit is pas het begin.

Ben je ook enthousiast geworden? Gebruik dan de kortingscode “PP10” en krijg 10% korting op Affiliate Held!

Pas je ook affiliate marketing toe op je website? Dan zijn deze artikelen waarschijnlijk ook interessant voor je:

Doe er je voordeel mee!

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact op.

Plaats een reactie